hesabın var mı? giriş yap

  • sözlükçülerin ne kadar pis boğaz olduklarını gördük sayelerinde. kimseler mükemmel güldal yağ çözücüden bahsetmemiş. mr. muscle halt etmiş onun yanında.

  • mülkiyeti kadıköy belediyesi'nde olan ve belediye bütçesine yıllık 25 milyon tl katkı sağlayan marinadır. tabi buradaki rantı gören özelleştirme yüksek kurulu durur mu, lök diye el koydu buraya. sonra da 30 yıllığına ihaleye vermeye karar verdi, koç ve ağaoğlu tarafından verilen teklifler 600-650 milyon dolar civarındaydı geçen sene. sonra koç ihaleden çekildiğini açıkladı vs vs.

    bilenler bilir buranın kamuya açık güzel bir yeşil alanı vardır, yoğurtçu parkından başlayıp bostancı'ya kadar uzanan bisiklet yolu buradan geçer, herkes yürüyüşünü yapar, fenerbahçe parkına geçer.

    koç'un ihaleden çekilmesiyle ağaoğlu'nun heralde baskısıyla başbakanlık özelleştirme idaresince bu boş alana 16.000m2 genişliğindeki alana 7,5 metre (2 katlı) 10 adet otel, restoran, fonksiyonlarının da olduğu bir imar planı getirildi. bu yapılaşmayla bu alan tamamen kamuya kapatılacak gibi gözüküyor ve bu duruma karşı çıkan ve direnen kadıköy belediyesi'nden başka kimse yok. kapalı çarşı'dan, validebağ'a, rumelihisarı'ndan çamlıca'ya her yere beton dökmeye yemin etmiş bu zihniyete karşı mücadele etmek hepimizin görevi gibi gözüküyor.

    daha önce kuşdili çayırı'nı ibb'nin avm fantezisinden çok uzun bir mücadeleyle kurtarılmıştı, yine başarılı bir mücadeleyle kadıköy'ün en güzel yerlerinden biri bu vahşilerden kurtarılabilir.

    bir işe yarayacağından değil ama bilinçlenmek ve paylaşmak adına belediye change.org'dan kampanya başlatmış, detayları anlatmış, bir göz atmakta fayda var.

    change.org/sahilimedokunma

  • baslik yurumus gitmis, ben yine de yazayim.

    pasaportu dusunurken sadece vizesiz gidilecek ulke sayisini dusunmeyin. buna gore emirates, malezya falan da guzel pasaportlar.

    sizin elciliginiz size gittiginiz ulkede nasil bir hizmet saglayabilir. acil bir ihtiyacta size nasil yardim edebilirler? bunlari da dusunmeniz lazim.

    bu acidan singapur cok zayif bir pasaport iken, abd cok saglam bir pasaport. bu konuyu etkileyen ikili anlasmalar da var. mesela, bir nedenden oturu avustralya elciligi kapaliysa acil bir durumda kanada elciligine gidebileceginiz durumlar var (bkz. au'nun kapanan venezuela elciligi ve au'lularin kanada elciligine yonlendirilmeleri).

    yani vizesiz gidilecek ulke sayisi kadar o ulkede sizin pasaportunuzun ve elciliginizin forsu da cok onemli.

    dusunulmesi gereken 3. bir konu ikili iliskiler. mesela abd pasaportunuz var ise hic yoktan sizi saatlerce bekletebilirler. ben honduras'dan nikaragua'ya gecerken abd'li arkadasimin yuzunden sinirda 4 saate yakin bekletildim. adamlar nefret ediyor abd'lilerden hakli olarak. keza, cin-ıran-bazi afrika ulkeleri vesaire abd'li iseniz sorun yasamaniz cok olasi.

    bir de belki de 4. bir kriter var. pasaportunuz size vizesiz giris hakki saglayabilir ama eger kalici bir is bulduysaniz, okumaya gittiyseniz, is yeri acacaksaniz vesaire pasaportlar diger vize turlerine gore cok fark edebiliyor. mesela kanada pasaportu abd'de yasamak acisindan cok avantajli bir pasaport. avustralya'da yasayacaksaniz ıngiliz pasaportu enteresan bir sekilde yeni zelanda pasaportundan daha avantajli olabilir. bu acidan da degerlendirmek gerekiyor.

    bati blogunun parcasi olan, cok guclu ama politik olarak cok one cikmayan pasaportlar her zaman en iyisidir. ben bu acidan abd pasaportunu kesinlikle en iyi pasaport olarak gormuyorum. ha vatandasi olsan ve sana birsey olsa ortaligi yikarlar o ayri...

    bu acilardan almanya pasaportu gercekten cok iyi bir pasaport. ıtalya ıspanya'da iyidir. hem bu pasaportlara sahipseniz farkli pasaportlar da tasiyabilirsiniz, ama singapur pasaportunuz var ise diger pasaportlarinizdan vazgecmeniz gerekiyor. almanya'da da benzer bir durum var ama almanya'da ki durum singapur kadar kati degil (esnedigi durumlar var).

    zamanla gelen edit: asagidaki yazar arkadas belirtmis. 5. bir kriter daha var eklemem gereken. vergi durumlari. mesela bu konularda abd ve fransa'nin cok dezavantajli olabilecegi belirtilmeli. au da oyle. mesela au pasaportuna sahipsiniz ama baska bir ulkede cok iyi bir iste calisiyorsunuz, ama au'da esiniz var veya eviniz var. yani bir sekilde au ile iliskinizi korumussunuz. eger calistiginiz is yillik 90.000 dolari gecerse au sizden vergi isteme hakkina sahip... yani bu tarz bir kriter de var pasaport konusunu dusunurken.

  • merve boluğur başlığına yazılamayacak kadar önemli bir durumdur.

    bütün illerde, yurtdışı temsilciliklerde ve kuzey kıbrıs türk cumhuriyetinde endişeyle takip edilmiştir.

  • bu hafta boomcu onur'un yardırdığı dizidir.

    --- spoiler ---

    "evlencem ben para lazım. kızı istemeye gittik verdiler.biz verirler diye düşünmüyorduk, bütün planlar altüst oldu. biz oraya ayağımız alışsın diye gittik, ailecek şaşkınız."

    --- spoiler ---

    açıp açıp izliyorum sahneyi.

  • bir insanın molasız kaçamaksız kesintisiz 4-5 saat odaklanarak çalışabileceğini düşünen yazar beyanı.

    bu ülke kraldan çok kralcı olanlar yüzünden bu halde zaten..

  • kozmik odayı fetöcü piçlere teslim ettiğiniz gün, türk ordusunun fişini çektiğiniz gündü.
    dünya var oldukça utançla anılacaksınız. evet başta da sen bülent arınç

  • benim dayının oğludur. onca kızına zırnık koklatmayan dedem tüm araziyi oğlunun oğluna ( torunu oluyor.. yani dayımın oğlu) vermiş, yaptığı kıyağın karşılığını ise sonraki yıllarda aynı torunundan dayak yiyerek almıştır.