hesabın var mı? giriş yap

  • başlık:şemmamme aslında ingilice şarkıdır

    entry: she wanna me she wanna me ,she want me today, dont want me dont want me dont want me look at
    doğrusu bu beyler

  • şöyle bir başlığı taradım. gizem denilenlerin aslında çoğu çözülmüş ama yeterli ilgi gösterilmediği, gerçekten merak edilmediği için yazarlarımıza gizem olarak kalmışlar.

    - kayıp malezya uçağının bazı parçaları bulundu, düştüğü kesinleşti.
    en basitinden hürriyet haberi

    - mısır piramitlerinin dönemin köleleri tarafından nasıl yapıldığını açıklayan binlerce bilimsel yazı mevcut. hatta görsel olarak anlatan national geographic belgeselleri var. mühendisliği ve matematiğinin dönemin çok da ilerisinde olmadığını anlatan makaleler mevcut.
    al, izle. türkçe hemide

    - piri reis'in haritası. gerçekten çok başarılı bir çalışmadır ama gizemli bir tarafı yoktur zira dünyanın belirli bölgelerine yoğunlaşmış uzmanların eserlerini bir araya toplayan, çok başarılı bir eserdir. juan de la cosa (1500), cantino (1502), caverio (1505), waldseemüller(1507), rosselli (1508) ve günümüze ulaşmayan pek çok harita çizimden faydalanıldığı düşünülmektedir. hatta reis haritanın yanına şöyle bir not düşmüştür: “20 farklı avrupa menşeili harita, büyük iskender zamanında çizilmiş 8 haritadan, arapların 1 hindistan haritasından, portekizlilerin zamanımızda çizdikleri 4 asya haritasından ve kolonbo’nun batıda çizdiği 1 haritadan faydalandım. bunları karşılaştırmalı olarak inceleyip çıkarımlarda bulunarak bu haritayı ortaya çıkardım.” daha neyin gizemi amk!
    güzel bir açıklama

    - antikythera mekanizması. inanılmaz karmaşık bir plenatarium'un nasıl olup da bu kadar eski bir çağa dayandığı herkese büyük bir gizem gibi gelmektedir. oysaki temelinde bilginin bir sonraki bilim adamı tarafından alınıp daha da geliştirilerek aktarılması temeline dayanan bir üründür. antikythera mekanizmasını ilk üretenin archimedes (arşimet) olduğu daha sonra bir işgal esnasında romalılar'ın eline geçtiğini gösteren kanıtlar var. archimedes'in 2 makinesine el koyduklarını anlatan ganimet kayıtları var. ikisini de "çarklı mekanizma" olarak tanımlamışlar. efsanelere konu olan antikythera mekanizması bu olaydan yaklaşık 150 yıl sonraya tarihleniyor. muhtemeldir ki arşimet'in yaptığı daha büyük ve daha basit mekanizma alınıp; zamanla başka başka bilim adamları tarafından daha küçük ve karmaşık bir cihaza dönüştürülmüştür. islam bilim adamları da roma ve bizans'tan çıkan bu tarz cihazlardan etkilenip, benzer çarklı mekanizmalar üretmiştir.
    bu konuda detaylı bir çalışma yapmış bilim adamlarının belgeseli

    - uzaylılar gerçekten var. olmaması imkansız. lakin iletişim kurmamızda büyük oranda imkansız. okursanız, öğrenirsiniz.
    fermi paradoksu

    - kara deliklerin gizemli bir tarafı kalmadı. gözlemlendi bile! her türlü dinamiği çözülmüş durumda.
    kara delik gözlemi
    eee oku öğren

    - anti madde de elde edilmesi dahil pek çok yönüyle net.
    antimadde gözlemi

    - dünyada canlılığın başlangıcı ile yapılmış deneyler ve çok mantıklı açıklamaları mevcut.
    güzel bir belgesel gariptir, bilim de dinler gibi çamurdan yaratıldığımızı söylüyor.
    son gelişmeler

    - 11 eylül ikiz kuleler saldırısını amerika mı yaptı? evet, destekleyen kanıt çok.
    sadece bir tanesi, ararsanız derya var.

    - hitler'e ne oldu? öldü süsü verildi ve arjantine kaçtı. orada cia kontrolünde uzun süre daha yaşayıp, eceliyle öldü. bunu kanıtlayan bir belgesel izlemiştim.
    ilgili haber

    - dünyanın uydusu olan ay hz. muhammed tarafından 2'ye bölündü mü? tabii ki hayır. hz. muhammed sihirbaz değil, normal insandı.
    kuran'a inanıyorsanız eğer
    bunlar yazıyor
    mucizeler hakkında

    - evren simülasyon mu? uzun bir mesele ama kafamda oturan bütün kanıtlar bunu gösteriyor, evet.
    güzel bir belgesel edit: bu link patlamış. through the wormhole with morgan freeman adlı tv programının 6. sezon 4. bölümü olan do we live in matrix videosu vardı ama başka bulamadım, belki siz bulursunuz.
    tıpkı video oyunları gibi biz gözlemleyene kadar gerçekliğin var olmadığını kanıtlayan deney

    - wow sinyali büyük ihtimalle patlayan bir kuyruklu yıldızın yaydığı radyo sinyali idi.
    şöyle bir açıklama var

    - madde/enerji neden var? var olma olaslığı mevcut olduğu için. hiç bir şeyin var olmadığı ve her şeyin var olduğu durumların var olma olasılığı bir birine eşittir. yani tamamen hiçlik, hiç bir şey yok, olasılık bile yok. böyle bir durumun var olması için karşıtının da var olup, bu durumu belirtmesi gerekeceği için “tamamen hiçlik” olasılıksızdır. karşılığında "varlık" da olması gerekir.
    jim holt - ted konuşması - türkçe altyazı seçebilirsiniz.
    okuyabilirsiniz

    - karanlık enerji ve karanlık madde. tam olarak netleştirilmiş bir durum olmasada kuramsal olarak “gizem” seviyesi geride bırakıldı bence.
    hiç bir şey açıkladığını söylemeyiz ama aydınlatıcı bir türkçe kaynak

    - bilinç nedir ve nasıl işler? çok net bilimsel olarak ortaya konmuştur. araştırılıp, öğrenilebilir.
    güzel bir sunum - türkçe altyazı ile izleyebilirsiniz bu linki açtığınızda sağ frame'den benzer içerikte sunumları da izleyebilirsiniz.

    - çamaşır makinesinde kaybolan çoraplar :)
    nereye gidiyorlar
    aslında saklanıyorlar

    başlıkta aslında gizem değil “uydurma hikayeler” veya “gerçeğinden oldukça bağımsızlaşarak abartılı bir hal almış hikayeler” diyebileceğimiz saçma “gizemler” var. onlara girmeye gerenk yok.

    lakin bir tanesi başlıkta çok popüler: dyatlov geçidi olayı.
    sebebi ani soğuk ısırığıdır efendim. aslında yüzeyden bir kaç kilometre yukarıda gezinen çok soğuk hava ani basınç değişimi ile yüzeye çöker. yüzey birden -15/-20 dereceden -70/-80 arasında bir noktaya gelebilir. sonra hızlıca eski haline döner. bu durumda azcık da olsa çadır, özel giysiler... v.s. soğuğa karşı dayanıklı korumanız varsa kısmen hayatta kalsanız da aniden çıldırırsınız. vücudunuz yanıyor gibi hisseder üstünüzü başınızı yırtar, soyunmaya başlarsınız. mantıksız hareketler sergilersiniz. kemiklerinizde küçük çatlaklar varsa aralarında donarak genişleyen sıvılar kemik kırıklarına yol açar. manyak acılar duyarsınız ve manyakça hareketler sergiler, hatta uzuvlarınızı kesebilirsiniz. olayı baştan sona incelerseniz bu teorinin oturduğunu göreceksiniz.

    edit: açıklamaların altlarına linkler koymaya devam edeceğim.
    edit2: linkler sürekli uçuyorlar. düzeltiyorum bir kaç ay sonra yine uçuyorlar. link denen şeyin bu kadar değişken bir şey olmaması gerekir ama olmuyor.

  • yurtdışında pasaportumuzu kaybedersek o ülkede yaşama hakkı elde edeceğimizi iddia eden bir sırma saçlı beyanı.

    (bkz: geçici seyahat belgesi)
    (bkz: geçici pasaport)

    herkesi kendi seçmeni gibi cahil ve bilgisiz sanıyor.

    edit:

    'türkiye'de suriye konsolosluğu olmadığı için bu belgeler alınamaz' içerikli mesajlar aldım.arkadaşlar ben tc pasaportumla kıbrıs rum kesimine girdim,eğer orada pasaportumu yırtsam kalabilecek miydim? bırakın tc konsolosluğunu,birbirimizin varlığını bile tanımıyoruz.

    edit 2: sayısız mesaj aldım pasaportunu yırtıp başka ülkeden deport edilemeyen örneklerle ilgili.tek tek cevap verdim ama buraya da yazayıp..münferit olaylar başka bu derece büyük akında durum başka..evet dayınız,arkadaşınız ingiltere'de fransa'da pasaportunu yırtıp kalmış olabilir lakin -olmaz da- 3 milyon paki,suriyeli ingiltere'ye girip pasaport yırtsın bakalım ne oluyor.

  • on günde 6.7 milyon izlenme.
    demek ki izleyen tekrar tekrar izleyip ne olduğunu anlamaya çalışıyor, başka açıklaması olamaz.

  • gece yolcuklarinda bir otobusun pesine takilmak iyidir. 50-100 metrelik takip mesafenizi koruyun, takilin. fren lambasina dikkat edin. ayik kalirsiniz.

    ayni sekilde gunduz vakti de gozunuze kestirdiginiz hafif yuksek hizli giden bir arabayi (120 den yuksek olmamak kaydiyla) takibe alin. arada bir gecin, arada bir o sizi gecsin. uzun yolculuklarda karsilasacaksiniz, oyun oynayin. ayik tutuar surucuyu.

    yazin duz yollar uyku getirir. muziksiz cikmayin ve yol bossa genelde sol seridin sag tarafina yakin bir sekilde, yolu ortalar halde gidin.

    kucukbas hayvanlara carpmaktan korkmayin. tilkiye carpmayayim diye iki tane cocuklu arabayi sarampole yuvarliyodum az kalsin. gerek yok vurun.

    sigara icin. bol bol icin. redbulla birlikte icin hatta.

    bunu otostopta bindigim bi kamyoncu abi soylemisti; 42 plakali kamyonlara cok yanasmayin. ayrica eger seridinde giderken yavastan savrularak giden ve hafif saga kirilirken bi anda kendini sola atarak giden kamyonlari hizlica gecin. o kamyoncunun uykusu var demektir demisti.

    geceleri uzunlarinizi acik unutmayin. karsi seritten geleni tehlikeye atarsiniz. bunu zaten biliyorsunuz ama karsi seritten gelen arabanin uzunlari yanmiyorsa bile soyle bi uzunlarinizi acip kapatin. ısaret cakin. o da isaret sellektoru yapacaktir. hem kendinizi hem de karsidaki soforu ayik tutmus olursunuz. win win.

    motorcular arabalarin sol lastiklerinin arkasindan gelirler genelde. sol dikizden gormek zordur, on dikizi surekli kullanin, onlara dikkat edin, yol verin.

    virajlarda kamyon sollarken paniklemeyin. onlar sizi goruyor :) -bi aralar boyle bi tribim vardi- ama sakin ola kamyonlarin sagindan gecmeyi denemeyin, o aynayi hic kullanmiyolar.

    3 saatte bir kesin mola. en az 15 dk.

    100 le gitmek ve 120 ile gitmek arasinda zamansal olaral max yarim saat oynar ama araba kontrolu konusunda dunyalar kadar fark vardir. 110 u gecmeyin.

    hiz limitini gecmeyin tabi ama karsi seritten gelen israrli sellektorlerin, 'ileride radar var panpa, ayik ol' demek oldugunu bilip ona gore davranin.

    veee en onemlisi; sirt cantali bir otostopcu gorurseniz arabaniza alin. anilarini dinleyin, siz de anlatin. ayik olursunuz, hem de arkadaslik kurarsiniz belki.

    gordugunuz uzere yegane amac "ayik olmak". ayik olun! cunku ayik olmak iyidir.

    edit: yazim hatalari

    edit; 'dunyanin en buzin seven insani' ile ufak bi muhabbetten sonra, kopeklere carpmanin takla attirabilecegi olayi dokuldu onume. tabii ki arabaya gore degisen bi durum bu, hafif bi araciniz varsa cok daha mumkun ama yine de boyle bi anda icgudusel hareket edilecektir, hayatta kalma icgudunuz ne derse onu yapacaksiniz. her seye ragmen tilki gibi gorece kucuk hayvanlara carpmak, bariyerlere surmekten cok daha mantiklidir kanimca. yatirim tavsiyesi degildir.

    hayirli edit: sigarayi biraktim, bence siz de birakin. cereze abanin. kavrulmamis badem ve beyaz leblebi favorim.

  • ign fragman incelemesi

    yazıyı okursanız fragmandaki kadının ellie'nin annesi olduğunu ama bir sebepten dolayı adının gizlendiğini rahatlıkla anlarsınız. burada spoiler lık bir durum yok.

    ilk fragman ile birlikte değerlendirildiğinde oyunun konusu şu olacaktır: ellie, annesinin başına gelenleri öğrenecek, annesinin ölümüne sebep olan grubun peşine düşecek ve intikam arayacak.

  • ilgili videoda görüldüğü gibi ellerini havaya kaldırmış halde dağılan vatandaşlara copla vuran polis. unutulmasın, kayda geçsin.

    not: hedef gösteriyormuşuz. lan oğlum olsa olsa içişleri bakanlığı'na hedef gösteriyoruz, açığa alsın diye. adamın sicil numarası belli, başka bir şeyi değil. evet, hakikaten savcılar göreve!