hesabın var mı? giriş yap

  • bilim sorgulamaların sonucunda var oldu. sorgulanamaz otorite diye bir şey yoktur. sorgulanamayan ve sorgulamanın yasak olduğu alanlardan kaynaklı enformasyonu zaten bilimsel alan içerisine dahil edemeyiz. bu nedenle bilimsel bilgi doğrulanabilir/yanlışlanabilir ve en güvenilir başvuru kaynağıdır. "bilimi sorgulanamaz otorite kabul etmek" gibi bir saptamayı ise ancak bilimsel yöntemin ne olduğunu bilmeyen biri yapabilir.

    edit: yatmadan önce fikrimi yazayım dedim ve ertesi gün bir sürü mesaj geldiğini fark ettim. herkese cevap yazmaya üşendim. bilimsel alanı kendi çıkarları için manipüle eden kişiler varsa bu durum bilimsel yöntemin dogmatik olmasından kaynaklı değildir. tam tersine bu tarz manipülasyonlar ancak bilimsel yöntemle ortadan kaldırılabilir.

    bir yazarımızın önerisi ile "yanlışlanabilir" kelimesi eklendi.

  • size saygısız davranan erkeklere/kadınlara aşık olmak, peşlerinden koşmak.
    daha doğrusu, genel olarak size saygısı olmayan, nezaketten haberi olmayan ya da nezaketi, centilmenliği, hanımefendiliği, kibarlığı zayıflık gibi gören insanlarla arkadaş olmak.

  • bugün metro durağından odtü içine ring yapan ego otobüs şoförüyle aramda geçen diyalog:

    şoför: kaçıncı sınıfsın bakayım sen?
    ben: master yapıyorum ben.
    şoför: ha sen bittin okeye dönüyorsun yani?
    ben:....

    yemin ederim prof olsam bu kadar güzel anlatamam master yapma eylemini. helal olsun yurdum insanına.

  • yaklasin size crocs terlikler hakkinda biraz teknik bilgiler vereyim. bu terliklerin malzemesi kendilerinin croslite adini verdigi aslinda teknik olarak (bkz: eva) olan ethylene-vinyl acetat denen bir kapali hucre, termoset, kopuk malzemedir. bakmayin burda afili afili teknik terimler kullandigima. kendim 20 yillik yuksek malzeme muhendisiyim. uzmanlik alanim ise polimer ve kompozitlerdir. o nedenle biraz afilli yaziyorum. ama bu malzeme ozunde kopuk bir polymer'dir. peki nedir bu malzemenin en buyuk ozelligi? esnek, hafif, gorece dayanikli ve ucuz olmasidir. ornegin oyuncaklarda, bebek arabalarinin tekerleklerinde (ucuz olanlarda), bisiklet selelerinde, kasklarda, spor malzemelerinde destek amacli kullanilan malzemedir. en buyuk mekanik ozelligi ise sok absorbe edebilmesidir. neyse sadede gelelim. dedik ya bu malzemenin en buyuk ozelligi ucuz ve hafif olmasi diye. crocs denen bu amerikali firma bu terlikleri cin'de kalipcilarda (bakin bunlar ayakkabici degil. kalipcidir) cok cok dusuk maliyetlere, hatta inanamayacaginiz kadar dusuk maliyetlere urettirir. cin piyasasini cok iyi bilen ve malzeme maliyetini de cok cok iyi bilen biri olarak, bir cift crocs terligin uretim maliyeti en fazla 1 usd oldugunu tahmin ediyorum. ancak buna paketleme ve nakliye dahil degildir. hadi en fazla vergilerle beraber bir cift crocs'un kabaca 3 usd'a mal oldugun goz onune alirsaniz, sirketin cok ciddi kar marjlariyle calisip yatirimcilarina ciddi paralar kazandirdigini tahmin etmek pek de zor olmaz. eee size de bir tuketici olarak dunyanin en cirkin palyaco terligini gururla giymek duser. merak etmeyin palyaco gibi gezen dunya'da sadece siz degilsiniz. sizler gibi marka bagimlisi milyonlarcasi var bu dunya'da. crocs'un gecen sene 1,3 milyar dolar ciro yaptigini da buraya yazalim.

    kucuk bir tavsiye. illa ki palyaco gibi gezmeyi seviyorsunuz. gidin bim, migros gibi yerlerden, ya da pazardan sahtesini alin. muhtemelen 10'da 1'i fiyatina mal olur ve emin olun performans olarak bir gram eksikleri yoktur. onlarda hafiftir, onlarda sizi palyaco gibi gosterir.

  • iki yıl önce öldüğümü öğrendiğim başlık. halbuki ne iyi adamdım lan ben.

  • internet çağında twitter üzerinden yaptığı fişlemeyi kağıda mı yazmış o cidden? papirüs üzerine yazıp arşive ekleseydin abi bu fazla teknolojik olmuş*

  • üniversitenin ilk senesi. eve çıkalı çok olmamasına rağmen annemden cuma günü bir telefon aldım.

    "oğlum, babanla önce amcanlara sonrada size uğrayacağız, en geç pazartesi orada oluruz."

    telefonu kapatır kapatmaz tutuşmaya başladım. gözlerimi telefondan ayırınca halının görünmediğini fark ettim. 2 aydır kaldığım eve ilk kez bu gözle bakıyordum, yerde boş şişeler, pizza kutuları, market poşetleri...

    evi temizlerken hiç görmediğim tişörtler, çoraplar buluyorum. duşa kabine varana kadar temizledim. pazar günü olunca tüm bulaşıkları yıkayıp sarı bezi mutfağın ortasına serdim. anahtarı ilk aldığımdan daha temiz bir ev görüyordum, temizlik bitince belimin ağrısından nasıl uyuduğumu bilemeden pazartesi oldu. okula gidemedim haliyle. annem aradı,

    "bitti mi temizlik?" dedi, "bitti anne." dedikten sonra ne olduğunu anladım. kızamadım. teşekkür edip kapattım, evi 800 km öteden temizlettiği için.

  • kendini, anası değil, gösteri sanatının anneannesi olarak tanımlayan marina abramoviç ablamızın, sanat dünyasındaki yerini almasını sağlayan gösterisinin adıdır.

    kendi vücudunun ve seyircinin sınırlarını görmek istemesi ve o sınırı zorlama isteğiyle gösterisini tasarlamıştır.

    kendisi pasif halde sahnede dururken, önceden önündeki masaya koyduğu 50'den fazla nesnenin kullanımını kendi üzerinde serbest kılmıştır. bu nesneler, gül, tüy, bal gibi zevk verebilecek şeyler olduğu gibi, makas, bıçak, neşter gibi işkenceye zemin hazırlayan aletlerden de oluşuyordu.

    ilk iki saat anlamsızca izleyen seyirci, onu soyarak ve öperek gösteriye dahil oldu. toplam 6 saat süren bu gösterinin ortalarında bilumum yerleri kesildi, yakıldı, boğazına gül sokuldu, taciz edildi. gösterinin sonunda hızını alamayan bir seyirci marina'nın kafasına silah dayadı, bir başka seyirci müdahale etmeye çalıştı ve kavgayla gösteri son buldu.

    ilginç bir bilgi daha, gösteri hakkında konuşan marina, gösteri bittiğinde ve kendisi pasif halde hareket haline geçtiğinde, ona her türlü eylemi yapan seyircinin, onunla yüzleşmekten korktuklarını ve teker teker kaçtıklarını belirtiyor.