hesabın var mı? giriş yap

  • "bir zeka, herhangi bir anda varolan tüm parçacıkları ve onlara etki eden tüm yasaları bilebilirse geçmiş ve gelecek bütün berraklığı ile gözleri önüne serilir.". - petek dinçöz.

  • merhaba ben salak oldugu icin hala size laf anlatmaya cali$an kadin.

    hataniz anne vs. embriyo ikiliginde oyunuzu ne idugu belirsiz bir embriyodan kullanmanizdan geliyor. henuz findik boyutuna gelememi$ bir dollenmi$ yumurtayi, bir bireyin hayatindan onemli saymanizdan bahsediyorum.

    "can almayi istemek" filan diye romantize ettiginiz $ey regl sirasinda atilan, kadinsaniz pedinizde filan goreceginiz parcalarla ayni boyutta bir pihti. siz hayatinizda regl olmami$, kanamami$, rahminden atilan yumurtayi gormemi$ bireyler olarak kalkip "o bi can taam mi" diye bagiradurun, kadin bedeni zaten surekli bir devinim icinde. yumurtasi dollendiginde de istemiyorsa o dollenmi$ yumurtayi yok etme hakkina sahip. bu kar$ila$tiginiz agresif tavrin sebebi de sizin "e bi kere kalmi$in hamile, dogur gitsin" yav$akligindaki tutumunuz. kimse (dogurduktan sonra evlatlik verse bile!!!) o istemedigi hamileligi dokuz ay ya$amak zorunda de-gil.

    size gore findik boyutundaki embriyo > kadinin butun hayati.
    i$te tam da bu yuzden gerizekalisiniz.

  • hatay ili samandağ ilşesine bağlı olan, antakya’ya 30 km ve samandağ ilçe merkezine 6 km uzaklıkta bulunan bir köy. köyü ülkemizdeki diğer köylerden ayıran nokta ise köy ahalisinin tamamının ermenilerden oluşması.

    köye ulaşım, samandağ ilçe merkezinden geçen yol ile sağlanmakta ve yolun bazı bölümleri bozuk ama yine de araba ile sıkıntısız ulaşılabiliyor. köye vardığımda ilk dikkatimi çeken şey muhteşem akdeniz manzarası oldu. musa dağı’nın eteklerinde yer alması sayesinde hem samandağ’ı, hem yayladağı’nı hem de akdeniz’i izleyebilirsiniz. köy sakinlerinin neredeyse tamamı orta yaş ve yaşlı bireylerden oluşuyor. gençler köyden adeta kaçmışlar.

    vakıflı’yı bu kadar özel kılan bir diğer özellik ise köy kooperarifinin kadın kolu tarafından organik mahsüller kullanılarak yapılan ürünler. 60 çeşit reçel, zeytinyağı, meyve likörleri ve halhalı zeytini gibi yöresel ürünlerin satışı yapılmakta.

    hatay’a yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.

  • katılımcılarının çoğunun özgürlükle hakla falan derdi yoktur.

    polis 8 mart'ta kadınlara, 1 mayıs'ta işçilere şiddet uygularken vur vur diye tempo tutan tipler iğneden korkuyorlar diye kendilerini özgürlük savaşçısı sanıyor. lan lideriniz abdurrahman dilipak, neyin özgürlüğü?

    vücut bütünlüğüne tecavüze karşıysanız yarın toplanmışken el kadar çocukların sünnet edilmesini de protesto edin.

    devlet dayatmasına karşıysanız, hazır bir aradayken zorunlu askerliği de kınayın.

    bunun için ilkeli omurgalı olmak gerekir. 3 cümlede 5 yalan söyleyen adamlarda ne ilkesi ne omurgası ...

  • afrika kökenleri insanların kullanması şekillendirmesi zor saç tiplerine buldukları çözümlerden biridir. box braid , twist, micro braids gibi çeşitleri var. twist'i de kalın veya ince ayrımlarla yapmak görüntüsünü çok farklılaştırıyor. * ayrıca box braids'i de ucu kapalı veya ucu açık şekilde ördürmek mümkün. fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere kısa saçlar uzayabiliyor, benim gibi uzun saçtan sıkılıp kestirmek istemeyenlerse örülürken kısalan saçları sayesinde kestirmeden kısa saç* kullanabiliyor. saçın boyunu değiştirebilmenin yanında yine boyatmaya gerek kalmadan farklı renklerde ek saç seçilerek saçın rengi de değişebiliyor.

    kullanması inanılmaz rahat. haftada maksimum 2 kez kremsiz şampuanla yıkanıyor ve saçın yağlı olduğu hiç belli olmuyor, en güzeli de hiçbir şey yapılmadan da saç her zaman bakımlı duruyor. en fazla 10 dakika içinde ise çok güzel modeller yapmak mümkün. bir kaç kullanım önerisi olarak buraya bakılabilir.

    kötü yanı ise normal saç kadar çabuk kurumuyor ve örüldüğü ilk günler ayrım yerleri doğal olarak kare kare gözüküyor ama 4-5 gün içinde o görüntü kaybolduğundan problem yaratmıyor. geç kuruması ise yaz olduğu için bana hiç sıkıntı vermedi.

    örgünün yapımı*normal örgüden farklı değil aslında ama çok emek isteyen bir iş ve iyi ayrılıp doğru oranda ek saç eklenmezse saçların dökülmesine sebep olabiliyormuş. saçım örülürken ören kişinin hızından parmaklarını takip edemediğim halde 7 saat sürdü yapımı.

    saça zarar vermiyor hatta saçı yanan hatunlara saçın kendini toplaması için afrika örgüsü öneren kuaförler varmış. son olarak yazın kullanım süresi terleme, daha sık yıkama ihtiyacı, deniz havuz vs yüzünden daha görece daha kısa olmakla birlikte ortalama 3 ay kullanılabiliyor.

    edit: çok sık sorulan iki soruyu buraya eklemek istedim.

    1- açılınca ne oluyor? zor mu kolay mı? saça zarar veriyor mu? nasıl açılıyor vb.

    açması uzun sürüyor, iki kişi 3 saatte açtık. diplerden uzayan yerler biraz keçeleşmişti fakat krem ve saç açıcı spreylerle az bi uğraşla sorunsuz taradım. ilk etapta elinize çok fazla saç geliyor, saçım kalmadı diye korkmayın. onlar kullanım süresi boyunca doğal olarak dökülmesi gereken fakat dipten kopup örgünün içinde kalan saçlar oluyor. ben ördürmeden önce saçlarımı her açıdan fotoğraflamıştım, örgüleri açınca da aynı dolgunluktaydı, doğal olarak biraz uzamışlardı ve örülürken kırıklar örgülerden fırladığında kesildiği için daha sağlıklı gözüküyordu.

    2- şu şehirdeyim nereye yaptırayım? nereye yaptırdın? fiyat ne kadar?

    izmir için ben kargart'ta yaptırdım, fiyat kullanılan renk, uzunluk vs gibi değişkenlere bağlı olarak artıp azalıyor. örgülerinden çok memnundum, yapan arkadaş sonraki süreçte de çok ilgili idi. gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim o sebeple. diğer iller içinse maalesef hiç bir bilgim ve deneyimim söz konusu değil.

  • videoya bakınca gördüklerim:

    ihale + rant + peşkeş + range rover + ihale + nargile cafe + kısa dar paça + babet çoraplı ayakkabı + çift maaş + ihale + ihale + vergilerimiz + ihale + ultra lüks site + tespih + ihale.

  • gerçek bir rezalet.

    ya şöyle olsaydı: yetkili servise emanet ettiğiniz arabanızla firma personeli gezip tozuyor. bu sırada aşırı sürat yapıyor ve bir yayayı eziyor. panik olup kaçıyor. yaya kazanın etkisi ile hayatını kaybediyor. bu arada görgü tanıkları/ kamera kayıtları aracın marka/model ve plakasını kayıt altına alıyor.

    araç size teslim ediliyor. teslim tutanağı gargaraya getirilerek imzalatılmıyor. siz de alışık olmadığınız için ve aracınıza kavuşma heyecanı ile aklınıza bile getirmiyorsunuz teslim tutanağı istemeyi. düşünün, kaçınız aracını servisten alırken size tutanak gösterilmese bunun için ısrarcı olursunuz.

    birkaç gün sonra polis kapınızı çalıyor ve aracınızın ölümlü bir trafik kazasına karıştığını bildiriyor. kelepçelenerek savcının karşısına çıkıyorsunuz. savcı tutuklu olarak yargılanmanıza karar veriyor. avukatınız servise başvuruyor. o da ne? servis aracı size günler evvel teslim ettiğini beyan ediyor.

    yıllarca, ilişkiniz olmayan bir suçun cezasını hapis yatarak çekiyorsunuz. tüm bunların sebebi, dünya çapında bir araba markasına ve onun yetkili servisine duyduğunuz güven. onların müşterisi olmanız.

    anlatılan olaydan sonra, bu yazdığım varsayımın asla gerçekleşmeyeceğini düşünen birisi kaldı mı acaba? işte bu kaybedilen şeyin adı müşteri güveni ve ticari itibar.

  • yanlış bilgidir.

    messi arda turan'ı düğüne davet etmiştir ancak arda adam olduğu için düğünü bırakmıştır.

  • merak ettim nereli diye , trabzon ofluymuş , bunu diyen adam doğu veya güneydoğulu olsaydı , şuan ne pkk'lığı kalmıştı ne teröristliği , ne "k*rt" lüğü .

    ama lazlar (cümle içi edit , laz değil karadenizli ) bu ülkeyi soyup soğana çevirirken sorun yok .
    bütün kurumların başında karadenizliler olunca sorun yok.
    ulan pkk kürtlere ne kadar büyük kötülük yaptın , kürtlerin başta bunu görmesi lazım.

    şimdi bu adamın bu dediğim düşünce özgürlüğünde sayılacak ama çıkıp biri ben tayyip erdoğanı sevmiyorum dese anında tutuklanacak.

    buna sessiz kalan halkında kendim dahil , muhalefetinde .............................................................................................................................

    eveet linç editleri gelsin 1 : arkadaşlar genelde lazlar çok alınmış , lazlar trabzon da yokmuş rizedeymiş bilmem ne , tamam hocam kusura bakmayın özür dilerim de , size de bi empati olmuş oldu nasılki her kürt terörist değil , her pkklı kürt değilse buda böyle araya kaynayan bir gaf olsun lakin benim demek istediğim burada "laz" halkı değil , iki farklı toplumdan örnek vermekti , yani bunu kürt yapsa böyle olur ama laz veya bakın veya var yukarda da var karadenizli olunca sorun olmuyor , dedim. hala da diyorum.

    linç editi 2 : arkadaşlar tamam anladım trabzonda laz yok :d ben laz derken direkt bu lazdır anlamında demedim ama diyelimki dedim tamam sorry aldım sözümü geri , demek istediğim şey şu "laz ,çerkez , alevi , sunni " kim olursa olsun karadenizli biri bunu derse sorun yapmıyorlar nokta.

    linç edit 3 : cümle içi.

  • eğer gerçekten ayrıldığınız için pişmansan, eğer gerçekten onu özlediysen, eğer gerçekten ondan başkasını düşünemez olduysan, eğer gerçekten doğru kişi olduğunu hissediyorsan hiç düşünme, sonuna kadar şansını dene.

    pizza bile sonradan ısıtılınca birşeye benzemez diyecekler. çöpe döktüğün yemeği yer misin diye soracaklar. yapma çocuğum yapma evladım diyecekler. bokun içinde tohum arama diyecekler. tembellik korkaklık diyecekler. soğuk bulgur pilavı diyecekler. bokun üstüne şeker dökülmez diyecekler. ısırılmış gofreti tekrar yemek diyecekler. olumsuz yorumlara kulaklarını tıka.

    çok beğendiğin ama yarısında uyuyakaldığın bir filmi tamamlamak gibi düşün. bir uçak kaçırdığını ama cebinde kalan son parayla aynı yere giden bir sonraki uçağa bilet aldığını düşün. bisikletten düştüğünü, kanayan dizine rağmen tekrar binip eve kadar gittiğini düşün. çıkmış omzunla bir futbol maçını tamamladığını düşün. onunla eskisi gibi mutlu olabileceğini düşün. çocuklarınızın neye benzeyeceğini düşün.

    vizesinden 10 aldığın dersi geçebilmek için çok çalışman gerekir. tekrardan mutlu olabilmek deyince aklına bunu getir ve daha çok çabala. o çabalamasın bırak sadece sen çabala. hocan saçma sapan notunu
    kırsın. sen gerçekten çalıştıysan, çabaladıysan karşılığı gelecektir sabırlı ol.

    gerçekten istediğini nasıl anlayacağına gelince, kaç saat uyuyorsan 24 ten çıkar. ne eksik ne fazla, bir an bile aklından çıkmıyorsa tamamdır. allah mesut etsin.

    aylar sonra gelen edit: başlık hortlayınca entry dikkat çekmiş. soranlar var, en azından şansımı denemedim demiyorum. içim rahat. kendisine de yeni sevgilisiyle mutluluklar dileyelim. kaybeden o oldu.*

  • dergi için net tutarsızlıktır. peygamberler ile ilgili karikatürleri "ifade özgürlüğünün sınırlarını test etmek için" bastıklarını belirtmişti dergi yönetimi. böylece ifade özgürlüklerinin sınırının paranın yettiği yere kadar olduğunu öğrenmiş olduk. kovulan maurice sinet'in dergiye dava açtığını ve kazandığını belirteyim.