hesabın var mı? giriş yap

  • yeni stadını bitirmek üzere olan beşiktaşımızın ilk 5 hafta ortalığı yıkıp geçireceği sezon. 102 yasında dünyanın en yaşlı kulüp başkanı olma rekorunun haklı gururunu yaşayan aziz yıldırım galatasaray'a laf sokmaya devam edecek, galatasaray ise lucescu ile prensipte anlaşacaktır.

  • herkesin atlı karınca sahnesinde güldüğü reklam. bense daha dolabın içinde sakallı hakan ve saz arkadaşlarını görür görmez patladım. gevşek ağızlı mıyım ne?

  • malumun ilanı.

    avrupa 200-300 bin mülteciyi almamak için kıçını yırtarken, 78 milyonluk bir islami geri kalmış topluma kapısını açar mı?

    arkadaşlar siz salak mısınız? hollanda'da erkek erkeğe evleniyor da nikahı belediye başkanı kıyıyor, türkiye'de ise başı açık gezene mahalleli "yollu" diyor arkasından. bir tarafta yüksek bir medeniyet seviyesi, öbür tarafta 1400 yıl öncesinin arap bedevi kültürü var; bu ikisi nasıl aynı birlik içinde yer alabilir?

  • bir gece ablamin bir arkadasinin bizde kalacak olmasi. tam o sirada benim yeni aldigim siyah eldivenleri ve bereyi ablama gosteriyor olmam. akabinde ablamin arkadasinin apartmanin icinde fare gormesi ve cigligini en ust kattan duyup kosmam. tabii benim gibi cigligi duyan herkesin kapilarini acmasi ve merdivenlerden asagi kosan siyah bereli ve eldivenli insan figurunu duyduklari ciglikla da birlestirince hirsiz sanmalari ve pesime dusmeleri. pesimden kosanlardan birinin elinde kurek olmasi. bunlar niye geliyo diye aniden arkami donunce bir anda en ondeki adamin korkup dusmesi. ben asagi indikce cigliktan kacan farenin ablamin arkadasiyla aramda kalmasi ve ona dogru gitmeyi secmesi, yeni cigliklarin yukselmesi. arkamdan kosan annem ve babamin "hirsiz degil o, durun" diye apartman sakinlerini yakalamaya calismasi. sonucta o kuregin fareyi oldurmek uzere kullanilmasi.

    edit: imla

  • sn. cumhurbaşkanımızı dilimize sahip çıktığı için destekliyoruz. sırada türkçe ezan var biiznillah.

  • muaviye: yeni sarayım nasıl olmuş ebû zer
    ebû zer: kendi paranla yaptırdıysan israf, halkın parasıyla yaptırdıysan haram olmuş

  • stairway to heaven'ın spirit'ten çalıntı olduğu iddia ediliyor. bunun üstüne bir çok kez spirit'in taurus isimli şarkısını dinledim. gerçekleri örtmek gibi bir amacım yok stairway to heaven'ın ilk 4 dakikasının gitarı gerçekten de benziyor. 1968 yılında da spirit'in ön grubu olduğunu bildiğimizden dolayı o melodiden esinlendiklerini söyleyebiliriz. ama çalmışlar ve kendi şarkılarına koymuşlar kesinlikle diyemeyiz çünkü melodinin bir kısmını alıp üstüne farklı riffler katmışlar. ve dikkat ederseniz bu şarkı 4 dakika falan değil, arkasından gelen farklı bir riff, harika bir solo ve çok iyi bir hard rock kısmı var. tüm bunların üstüne robert plant'in mükemmel vokali, sözlerinin derinliği var.

    evet, belki de jimmy page'e o melodiyi dinledikten sonra ilham geldi, belki o şarkıyı dinlemeseydi asla stairway to heaven olmayacaktı. asla o soloyu dinleyemeyecektik belki. ama bu jimmy page'in o riffi alıp bir çok insan tarafından tarihin en iyi şarkısı olarak gösterilen bir şarkıyı yazdığını değiştirmiyor. demek istediğim jimmy page'in taurus'un bir kısmından esinlenmesi ne onun harika bir müzisyen olduğu gerçeğini değiştirir ne de led zeppelin'in kötü bir grup olduğunu gösterir.

    kimilerinin karalama çabalarına rağmen üstüne basarak söylemek istiyorum ki led zeppelin tarihin en iyi rock gruplarından birisidir. jimmy page denen dahi sayesinde tarihin en iyi rifflerini dünyaya kazandırmışlardır. ve çoğu insanın düşündüğünün aksine bence en iyi riffleri "no quarter" şarkılarındadır. sadece bu şarkı dinlenerek bile jimmy page'in ne kadar büyük bir besteci olduğu anlaşılabilir.

  • (bkz: bahşiş beklentisi)

    gelin evinden birileri kapıyı tutar, birileri damadın ayakkabısı saklar, yolda tinercisinden, esnafına millet arabanın önüne atlar, davulcu ayrı gelir zurnacı ayrı.

    nikah dairesinde ortada dolaşan adam bahşiş ister, anlaştığınız ve parasını ödediğiniz fotoğrafçı at birşeyler daha der.

    düğün salonunda garsonlar ya damadı ya damadın yakınını kenara çekmeye çalışır.

    kuaför ayrı, berber ayrı para ister.

    hepiniz beleşçisiniz lan.

    ulan sayınca yine memleketten soğudum.

  • ben hayatımda bir siyasinin bu kadar aleni bir şekilde hakaret ettiğini görmedim. fena tazminat öder. altılı masanın tepkisini merak ediyorum. çünkü üslup inanılmaz kötü.