hesabın var mı? giriş yap

  • farklı bir çalışma prensibi olan saat kulesi

    bilgilendirme edit'i:
    kule, kirmizili noktalarla 3 farkli bölgeye ayrilmistir. en üstteki alana 1.bölge, ortadakine 2.bölge, en alttaki alana 3.bölge diyelim. en üst alan, saati gösterir. örnegin videoda 1.bölgenin en üstündeen üstte iki nokta var; 2x10=20 ve 1.bölgenin altinda ise bir nokta var; 1x1:1, toplamlari 21. yani saat 21:00.

    2. bölge de dakikalari gösterir, 2.bölgenin üstündeki 3 nokta; 3x10=30, 2.bölgenin altinda 5 nokta, 5x1=5 ve toplami 35. yani
    35 dakika gecmekte. saat o an 21:35.

    3.bölge ve en alttaki son bölgede ise saniye mevcut. 3.bölgenin en altindaki noktalar 9'a kadar cikiyor, 10 olunca da 3.bölgenin en üstüne bir nokta ekleniyor. yani 3.bölgenin üstündeki alanlar, 10'ar saniyelik noktalari icermekte. burada 5 nokta yanarsa, bu bölge sifirlaniyor, ve 2.bölgenin altinda bir nokta yaniyor. 2.bölgenin alti da sinirina gelince, 2.bölgenin üstüne bir nokta ekleniyor. böylece zaman ilerliyor...

  • kötü gelenler: floresan, iş stresi, iş arkadaşları
    iyi gelenler: floransa, tatil keyfi, arkadaşlar

    demek ki birkaç harf neleri değiştiriyor..

  • “haksızlığa uğrayan adalet ister. adaletin olmadığı yerde orman kanunları geçer. ve insan, ormanın en vahşi yaratığıdır.”
    adaletin sağlamadığı düzeni babası sağlamıştır. helal olsun ne de yürekli bir babaymış. ailesi bile çocuğuyla başa çıkamadığını söylemiş. bakamıyorsanız düzgün yetiştiremeyecekseniz doğurmayın lan çocuk falan.
    bu toplum nasıl bu hale geldi bilmiyorum. akıl hastanesindeki insanların daha zararsız olduğuna yemin edebilirim.

  • eskiden arabistan'da yururlukte olan allah bir kari dort olayi kizlarin cok tuhafina gitmistir..

    - siz muslumanlarin simdi 4 tane mi karisi oluyo?
    - evet.. ne guzel di mi..
    - olur mu oyle sey ya.. nasil yani simdi sen benimle evleniyosun, sonra bir baskasiyla.. sonra bi daha.. sonra bi daha
    - yok uc alana bir bedava veriyolar.. ucuza geliyo..
    - ay siz kadinlari satiyo musunuz bi de?
    - valla mesela sen en az uc inek edersin..
    - aa.. sacmalama ya.. oyle sey mi olur.. ne kadar sacmalik, bidi bidi vidi vidi..
    - yok vazgectim, en fazla iki inek edersin..
    - o niye?
    - cok konusuyosun..

  • bir restoran isletmecisi olarak konusmak gerekir ise; ara sira bize de 112 calisani arkadaslar geliyor yemek yemeye. ancak gelenlerin henuz yemeklerini bitirip masadan kalktiklarini gormedim. genelde oturuyorlar yemeklerini siparis veriyorlar tam yemeye baslarken ya da yedikleri sirada bir anons geliyor ve apar topar kalkip vakaya gidiyorlar. henuz bize gelip yemegini tam bitiren 112 calisanina rastlamadim desem yeridir. kimi zaman apar topar paket yapip zar zor yetistiriyoruz da alip gidiyorlar. bir debu acidan bakarak degerlendirmekte fayda var.

  • çiprasçılardan da, yunanistan'a tatile gidenlerden de, kürtlerden, zazalardan, kıpçaklardan, eskimolardan ziyade akp'lilere çaktığı yazı. öyle bir robotlaşmışsınız ki okuduğunuzu anlamaktan aciz hale gelmişsiniz. yılmaz özdil görünce "faşist ulusalcı izmirli tukaka". ulan bi okuyun be. adam araştırmış. resimlerle belgelemiş, yazmış. sabah'taki, yeni şafak'taki sikimsonik yazarlar gibi "ben dedim oldu, nasıl olsa ne yazsam inanırlar" yapmamış. oturun o yazdıkları, koyduğu resimler gerçek mi onu tartışın ilk önce.

    sayenizde akp'nin rezillikleri yine arada kaynayıp gidiyor.