hesabın var mı? giriş yap

  • 29 senelik hayatimda hiç bir kimse veya hiç bir olay beni, erkekligimden ron swanson kadar utandirmadi.. ron swanson erkekse ben neyim arkadas? kendisi tam bir erkeklerin erkegi, erkekligin sultani.. mesela balik yiyip et yedim dedigim günlere sayesinde lanet ediorum "erkek adam et yer, baliklari sadece avlar.. zira balik dedigin neticede bir sebzedir"

    kalp krizi tarafindan şahlandirilan bir erkeklikten daha erkek ne var ki şu dünyada?

  • 42 yaşındaki nadide kısa’nın ölümünün tek nedeni mobbing olmasa da, her gün yaklaşık 12 saatini geçirdiği işyerinde yaşadıklarının büyük paya sahip olduğu kesindir.
    insanları bu kadar baskı ve uzun sürelerle çalıştırarak zaten kalan zamanındaki dinlenme, eğlenme hatta çocuğuyla vakit geçirme hakları ellerinden alınıyor.
    çalışanlar fiziksel ya da ruhsal hastalıklarla boğuşuyor.
    maalesef nadide kısa, yaşam hakkı elinden alınmış bir bankacı olarak konunun net örneğidir.

    http://www.paramedya.com/…dideyi-mobbing-mi-oldurdu

    “istanbul’da özel bir bankanın yüksek segmentli müşterilerine bakan nadide kısa, işten çıktıktan sonra evinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. genç bankacının beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı ve yoğun bakıma kaldırılırken hayatını kaybetti. üç çocuk annesi nadide kısa yaklaşık 15 yıllık bankacıydı. nadide kısa’nın ölümüne son günlerde uğradığı mobbingin neden olduğu iddia ediliyor.
    iddialara göre, nadide kısa’nın unvanı bir süre önce performans nedeniyle düşürüldü. bir alt unvan olan perakende bankacılık işlemleri yönetmeni yapıldı. 3 çocuk annesi genç bankacı işsiz kalmak korkusu ile itiraz etmeyip verilen göreve devam etti.
    gişeye verildi
    nadide kısa tecrübeli ve yılların bankacısı olmasına rağmen bankanın aldığı karar ile gişeye oturtturuldu ve hem gişe görevini yapması hem de hedeflerini tutturması istendi. burada satış konusunda başarılı olamaması gerek şube yöneticisinden gerekse bölge müdürlüğünden baskılar arttı. yine bir iddiaya göre, kısa’ya şube müdürü tarafından sık sık hakarete varan kızmalar oluyordu.
    cenazesi bugün kalkıyor
    geride 3 çocuğu öksüz bırakan nadide kısa’nın cenazesi bugün anadolu yakası’nda bulunan merdivenköy mezarlığı’nda toprağa verilecek.
    nadide kısa'nın çalıştığı bankanın örgütlü sendikasının nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.”

    edit: verilen ilanla yapı ve kredi bankası olduğu anlaşılan; ancak daha sonra kaldırılan ilan; http://www.hurriyetvefatilani.net/…gi-ilani-v_18766
    edit 2: sendika basisen‘in konuyla ilgili açıklaması henüz yok.
    edit 3: eski bankacı, yeni komedyen kaan sekban nadide kısa’nın eşi ile konuşmuş ve linkteki aklımın almadığı konuşmaları gerçekleştirmiş.
    https://instagram.com/p/bz9n2bbgwz5/

  • ben böyle iddialı haber başlıklarına bayılıyorum.
    kuantum fiziğinin epigenetiğin konuşulduğu dünyada illüzyonistin sırrı çözülemiyormuş. coca cola'nın formülü de bulunamıyor bunlara göre.

    göllerde ötrofikasyon yapan nano kirleticileri bile tespit edebiliyoruz ama kolanın formülünü öğrenemiyoruz.
    vizyon sığır vizyonu olunca her şey çözümsüzleşiyor elbette.

    gelelim konumuza.
    bu taiwan'lı illüzyonistimizin adı/takma adı “yif magic"

    yaptığı gösteri yeni değil daha önce criss angel tarafından yapılmış sıradan bir illüzyon gösterisi. bu gavurların "yan karakterli illüzyon" dedikleri illüzyonistler arasında saygınlığı olmayan bir şov. herkes neyin ne olduğunun farkında sadece kayıtlı videoyu izileyenler bir illüzyon yaşıyor. aynalar, çift katlı ceketler, figüranlar ayarlanıp doğru açıdan çekim yapıldığında böyle ilginç sayılabilecek görüntüler elde edilebiliyor. bunlarla uğraşmak istemiyorsanız ve hepten illüzyonistlikten çıkacaksanız o zaman yine bu gavurların computer generated effect * dedikleri şaşırtıcı görüntüyü sonradan ekleme yöntemini de deneyebilirsiniz. şuradaki gibi mesela.

    he diyeceksin ki adam illüzyonist elbette bir numarası olacak. sihir yapacak hali yok.
    elbette haklısın kamilciğim lakin ben bunun saygın bir illüzyon gösterisi olmadığından dem vuruyorum zaten. olay ekipman ve figüran kullanarak şaşırtmak ise o zaman en kral illüzyonistler aksiyon filmi yönetmenleridir.

    öte yandan en başında değindiğim üzere adamdan ziyade beni gaza getiren haberin başlığı oldu.
    bu çağda sırrı çözülemeyen tek şey, herhangi bir otorite karşısında sorgulama bilinci kapanan toptan cahilleştirilmiş bir halktır.

    böylesi bir zihin felcinin sırrı kolaylıkla çözülemez.

  • saçma sapan iş.

    rezalet puanım 9/10. 1 puanı da tayyipsever gurbetçi olabilme ihtimalinden dolayı kırdım.

  • arkadas ucaktan iner telefonunu acar
    annesinden mesaj: a

    sonra anne aranir "anne nedir o a?"
    "'allaha emanet olun'un a'si o.. anlamadin mi?"

  • var mısın yok musun izlerken "lan niye hep en alttaki 500.000'ler önce açılıyo, bi gün de aradaki bi 500.000'in açıldığını görmedim, vay canına lan" diye şaşırmak. saniyelik lan ama, alo saniyelik olm, olur öyle yani bence.

    edit: guijarra uyardı 500.000ler en alttan diil en üstten başlıyomuş açılmaya. ne desem bilemedim. çok komplike bi yarışma heralde bana göre.

  • malatya/ arguvan’dan net görülen doğa olayı, yaklaşık bir saat kadar önce düşmeye yakın yeşil bir renk alıp düştükten sonrada gökyüzünün çeyreğini kızıla boyadı. traktörle çift sürerken görmek de ayrıca güzeldi benim için. ve fakat umarım kimseye zarar vermemiştir. zira tepelerin ardında epey büyük bir ışık çıktı düşünce.

    bu arada babam traktörleri durdurtup “ daha yeni iyi aydınlandı ortalık böyle devam ederse sabaha kadar tarladayız“ dedi. hangisine şok olayım bilemedim.

    edit: yıllardır yazmıyorum sözlüğe, bir takım tenekeler mesaj atmış, çok güzel troll ehe ehe diye. o troll dediğin ben değilim, sabah mazotu 5,87 den bize kaktırtanlar troll. avukatım, adliye kapalı diye geldim adama destek olsun bazı seneleri zararla kapatıyor işçi tutmasın, hem bizde de iki aydır ofis kapalı yardım edeyim adama deyip sen fosur fosur yatarken ben bu mevsimde 6-7 derecede tarla sürüyorum. ben 15 sene önce burda yazmaya başlayınca çift sürmek nedir bilen adamlar vardı. ne ara buralarda demirin tuncu insanın .... hüküm sürmeye başladı ona şaşırdım. göktaşı falan hikaye, asıl göktaşı çiftçiye çoktan çakıldı biz şimdi ışığını görüyoruz.

  • bir yazarın yeterince kişi tarafından troll olarak gösterilmesi halinde otomatik olarak çaylağa düşürmesini, bu kişilerin de ancak moderasyon tarafından incelendikten sonra da ya uçurulması, ya da çaylaklıktan çıkarılmasını dilediğim yeni sözlük fasilitesi.

  • kıbrıs - erenköy

    bu küçük gibi görünen şirin kıbrıs kasabasında 5 köyden oluşmakta idi ve çok sayıda nüfus yaşamıyordu. 6 ağustos 1964 tarihinde yunan albay grivas komutasında rum ve yunan birlikleri buraya bir operasyon başlattılar. zaten kanlı noelden sonra durumun hiç de tekin olmadığının farkındaydı herkes. operasyon öncesinde öğrencilerde kendi aralarında ufak ufak gruplaşmalarda görülüyordu.

    yunanlıların kasabaya girmeye çalıştığının haberi alınınca kadın erkek yüzlerce üniversite öğrencisi örgütlenip deniz yoluyla kıbrıs'a geçtiler. düşman birliği zırhlı ve topçu birlikleriyle geliyordu ve türklerde pompalı tüfekler ve birkaç havan topu bulunmaktaydı hepsi de kaçak yollarla güç bela bulup toprağa gömdükleri silahlardı.

    8 ağustos tarihinde oldukça çetin bir direnişle karşılaştı yunanlılar ve türkiye uyarı uçuşu yaptı bölgede göz dağı vermek için buna rağmen yunanlılar yüklenmeye devam ettiler ve tmt'ye destek veren kendilerinden çok daha az öğrenciler sayesinde püskürtüldü yunanlılar. şanlı bir direniş göstermişlerdi sayıca ve teknikçe düşük imkanlardaki kahramanlar.

    diğer yandan o gün 8 ağustos 1964 tarihinde erenköy üzerinde uyarı uçuşu yapan bir uçağımız düşürülmüştü ve bir pilotumuz son anda paraşütle atlayabilmişti. rum tarafına iniş yapabilmişti ve rumlar tarafından yakalanmıştı. ısrarlı taleplerimize rağmen ancak dört gün sonra teslim edildi türk tarafına işkence edilerek öldürülmüş bir şekilde. ilk kıbrıs şehidimizdi cengiz topel kıbrıs için, erenköy için hayatını kaybeden. o küçük gibi görünen ufak kara parçası vatan için o kadar kıymetlidir işte.

    erenköy ve erenköy direnişi ada da ulusal bilincin uyanmasında manevi bir katkı sağlamanın yanında rum saldırılarına karşı direnmenin kıbrıs tarihinin bugün olduğu gibi şekillenmesinde belirleyici olmuştur. diğer taraftan üniversite öğrencileri sayesinde kıbrıs gençiliğinin kıbrıs türk devletinin ve türk milli bilincinin kurucu işlev üstlenmesine vesile olmuştur. ayrıca türkiye cumhuriyeti devletinin de garantörlükten kaynaklanan haklarını ilk defa uyarı uçuşu ile olsa da göstermesi ve ilk şehidini vermesi bakımından kıbrıs milli mücadelesindeki önemi bir kat daha arttırmaktadır.

    rauf denktaş: "erenköy direnişi kıbrıs türk halkının milli mücadelesindeki yeri çanakkale savaşının türk halkının milli mücadelesindeki yeri ile denktir. erenköy milli bir ruhun şahlanışıdır. erenköy, mücadeleden önce silahsız halkın bu eksikliğini kendi kararlılığı ve cesareti ile tamamlamasıdır. erenköy türkiye’ye olan güvendir. erenköy kadınların anadolu’da olduğu gibi erkeklerin yanından ayrılmamasıdır"

    güncelleme: youtube

  • yanlış hatırlamıyorsam 10 yıl kadar önce izmir'de yaban domuzu avlayıp etinden çiğ köfte yapıp satmışlardı, yiyenlerde trichuris trichura enfeksiyonu görülmüştü. ülkelerinde çiğ etten çiğ köfte yapılmadığından pek vaka görememiş olan abd ve avrupa'dan da bazı hekimler hastaları yerinde incelemeye gelmişti. dürüst, ahlaklı ve muhafazakar türk gıda üreticisinin dünya tıbbına bu gibi katkıları olmuştur. bir de türk insanın bilime ne katkısı oldu denir..

    e: 12 yıl öncesiymiş hatta ekşide başlığı bile varmış.(bkz: izmir'deki çiğ köfte hadisesi)
    ayrıca tam bir hanfendi is back uyardı trichinella spiralis enfeksiyonuymuş.

  • başlık: kürtlere bağımsızlık verip ertesi gün işgal etmek
    entry :akabinde kenan doğulu'nun ''kandırdım nazlı yari'' türküsüyle mizah eyleyebiliriz. bu tip şakalar eminim her iki tarafın birbirine ısınıp, yakınlaşmasını sağlayacaktır. hem ne demişler, kürtler esprili devletlerden hoşlanır.