hesabın var mı? giriş yap

  • ahahaha yalnız gedofatuan adlı kullanıcının yapmış olduğu "siz süreyi mi kast etmiştiniz? ben de covid yüzünden yazdınız sanmıştım." yorumundaki tecahülüarif bendenize kahkaha attırmıştır.

    edit: çok aptalca bir yazım yanlışı yapmışım. @nils'e düzeltme için teşekkürler. gülmekten gözüm dolduysa demek ki...

  • bugüne kadar gördüğüm en tatmin edici rezalet. yazar arkadaşa teşekkürü borç bilirim. epeydir böyle kaliteli rezaletler göremiyorduk.

    puanım: yıldızlı 10

  • pasaport kontrolü için herkes gibi sıraya gireceğine, polisi ayağına getirten şarkıcı. ne zaman şu 3. dünya ülkesi ezikliğinden kurtulacağız merak ediyorum. çocuk, 13 kişilik orkestrasıyla pasaport kontrolüne girmeden, bir nevi direkt kaçak olarak ülkeye giriyor; bizimkiler de işlem yapacaklarına, arabasına kadar gidip, kontrolü orada yapıyorlar.

    herhalde türk polisinin atarı ancak işçilere, gazilere, eli bayrak ve atatürk posteri tutanlara...

    http://www.hurriyet.com.tr/…gazinhatti/23184774.asp

  • bir oldu iki oldu içimde biriktirirken üçüncüyü de görünce artık buralara bir yerlere not düşülmesi gerektiğini düşünüyorum. belki okuyan birilerinin hayatına etki eder.

    kişi 1 : 33 yaşında. bir kuzenimin nişanı için çekilecek fotoğraflarda o da yer almak istiyor. fotoğrafçı da ortaya güzel bir şeyler çıksın diye uğraşıyor.. bana bütün gün fotoğrafçı adamın devamlı onunla ilgilendiğini, türlü kaprislerine boyun eğdiğini ballandıra ballandıra anlatıyor. fotoğrafçı adam tabi ki ona gün boyu ''yürümüş'' kibar davranmasının başka bir açıklaması olabilir miymiş. zaten burun estetiği yaptırdığı günden beri kısmetleri çoğalmış. beynim türlü sorular düşünmekteyken ağzımdan çıkan şey ''hmmm, olur öyle'' oluyor.

    kişi 2 : arkadaşım. 25 yaşında. bir okulda öğretmenlik yapıyor. müdür yardımcısının devamlı onunla ilgilendiğini, yardım ettiğini, işini kolaylaştırdığını anlatıyor bana. zaten yapması gerekenler bunlar değil mi diye düşünüyorum içimden, o devam ediyor. resmen ''yürüyor''muş ona. sabah günaydın demeler gülümsemeler filan neler oluyor öyle. hemen sosyal medya arama taramaları yapılıyor ama o da ne adam evli ve daha minicik bir çocuğu var çok da mutlu görünüyor. e peki bu adam neden o zaman iyi dersler hoca hanım dedi ki ? bir terslik var. kızımızın duygularıyla oynandı.

    kişi 3 : arkadaşımın arkadaşı. 26 yaşında. yakışıklı garsonun neden onun sandalyesinin yanından daha sık geçtiğini sorguluyor, ''başka bir isteğiniz var mı'' sorusunun 3 saatlik oturduğu yerden kalkmama sonucu sorulduğunu düşünemiyor ve bunu ilgi göstermek olarak yorumlayıp arkadaşıma ve bana dünyanın en ciddi konusuymuş gibi anlatabiliyor.

    aslında düşündükçe aklıma başka başka olaylar da geldi fakat aşağı yukarı hepsi bu tür şeyler.
    lütfen bazı erkeklerin sadece ama sadece iyi bir insan olabileceğini unutmayın.
    herkes size ''yürümüyor''
    centilmen olan insanlar var.yapmayın etmeyin. arkanızdan güldürmeyin.
    sadece gülmüyorum, üzülüyorum da.

    debe editi : (bkz: oyuncaklar otostopta)

  • bir gün dursun temel’ e sorar;

    -“temel senin iki tane atın olsa birini bana verir misin?”
    -” veririm.”
    -” peki iki tane araban olsa birini bana verir misin?”
    -” veririm.”
    -” iki tane evin olsa birini bana verir misin?”
    -” veririm.”
    -” canımsın… peki iki tavuğun olsa birini bana verir misin?”
    -” vermem.”
    -” haydaaa..! neden?”

    -” çünkü iki tavuğum var…

  • eğer bir gün kaplan saldırısına maruz kalırsanız hayatınızı kurtarabilecek taktikler. adım adım anlatmak gerekirse:
    1)kesinlikle sırtınızı kaplana dönmeyin. kaplanlar, avlarına arkadan yaklaşmaya alışık olduklarından bu onları daha da cesaretlendirir.

    2)karşınızdaki kaplan muhtemelen daha önce hiçbir insanı avlamaya çalışmadığından yani karşısındaki şeyin gücünü tahmin edemediğinden size karşı ilk başlarda temkinli olacaktır. kaplanın bu bilgisizliğinden faydalanabilmek için de kesinlikle gözlerinizi kaplanın gözlerinden kaçırmayın. kükremelerine aynı şekilde çığlık atarak karşılık verin. yani önce kaplanın özgüvenine saldırın. o yeryüzünün en güçlü yırtıcısı ise siz de yeryüzünün en zeki türüsünüz. özgüveninizi kaybetmeyin.

    3)çığlık atarken elinizi kolunuzu fazla sallamayın çünkü kaplan eğer dövüşün başladığı hissine kapılırsa saldırıya geçer. buradaki ilk amacımız dövüşmeden kurtulmaya çalışmak.

    4)bütün bunlara rağmen artık savaş kaçınılmaz hale gelmiş ise kaplanın ilk hamlesi muhtemelen arka ayakları üzerine havaya kalkarak şu şekilde saldırmak olacaktır. işte o an artık herşey sizin zamanlamanıza kalmış. önce hafif aşağıya doğru yaylanıp ardından şöyle bir aparkat çıkartabilirseniz muhtemelen sizin türünüze yabancı olan kaplan bir adım geriye atacaktır. bu durumda siz de bir adım geriye gidin ve 2. hamleyi yapmayın. olduğunuz yerde kalarak kaplanın gözlerinin içine bakıp hafiften garip sesler çıkartın. bu kaplana "dövüşmek istemiyorum ama senden de korkmuyorum" mesajı verecekitir. bütün yırtıcılar, çok zor ve kaçınılmaz şartlar hariç kendilerini riske atmayı sevmezler. çünkü yaralanmak demek avcılık yeteneklerinin zarar görmesi anlamına gelir ki bu da açlıktan ölmelerine bile sebep olabilir. işte bu yüzden sizin bu tavırlarınız, zaten ne ile karşılaştığını çözememiş kaplanın aklını daha da karıştıracaktır. ve muhtemelen sizi avlamak yerine geyik, yaban domuzu vs. gibi alışık olduğu tatların peşinden koşmak için arkasını dönüp gidecektir.

  • berat albayrak gerçekleri çarpıtma işini iyi yapıyor.
    o yüzden teorik olarak doğru bir açıklama ama şöyle ki;

    diyelim ki, eve tok geldiniz ama sofra kurulu, anneniz de yemeniz için ısrar ediyor. siz de ne yaparsınız çatalın ucuyla bir iki parça yer bırakırsınız.

    ama düşünün ki, tam o esnada, pencereden dışarı bir de baktınız ki, evsiz aç bir adam çöpten bulduğu bir yiyeceği, hapur hupur iştahla yiyor.
    dolayısıyla, teorik olarak sizden fazla yiyor.

    işte büyüme hızı da böyle bir şeydir.
    doyum ile ilgili bir şey.
    büyüme hızın ab ülkelerinden ileride olabilir ama hacmin onlar kadar değil. onlar büyüyeceği kadar büyümüş, dolayısıyla büyüme hızları yavaşlamış..
    kısaca;
    onlar doymuş ama sen açsın.

  • yağmur eczacılık öğrencisi , öldüren hukuk öğrencisi , öldürenin annesi hakim babası da savcı .

    yok kardeşim yok … bunun eğitimle , statü sahibi olmakla alakası yok. hepimiz magandayız.