hesabın var mı? giriş yap

  • ben bu banyodan sonra krem, nemlendirici falan sürüyolar ya onu anlayamıyorum. bi kere sordum ne işe yarıyo bu diye, bunu sürmeyince "hatır hatır" oluyormuş tenleri kuruyormuş, sararıp solup ölüyorlarmış, ooo çok kötü oluyormuş falan. lan bizim evde banyo sabunu bitti, almayı da unutuyorum, iki haftadır süper dandik bi sıvı el sabunuyla alıyorum duşumu, hala cillop gibi tenim var. bal döküp yalayasım geliyor kendimi bazen. bazenler çoğalıyor bazen.

  • fince bir cumlenin icine koysan siritmaz. kaikki ihmiset syntyvät vapaina uff snne be slk ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan.

  • evliyken başkasına aşık olan erkek veya kadın, arkadaşının karısına veya kocasına da aşık oluyor mu, birinci derece akrabasına aşık oluyor mu?
    cevap hayırsa insanı hayvandan ayıran aklın varlığı ile kendisine çizdiği sınırlar içerisinde kalabiliyor demektir.
    evli erkek veya kadın başkasına ilgi duyduğunu hissettiği anda kendini geri çekmeyi frenlemeyi bilmeli.
    evliliğin kötü gitmesi sana bu fren mekanizmasını kaldırma hakkı vermez. evlilik ne olursa olsun sadakat temellidir. evliliğimi nasıl daha iyi hale getiririm veya nasıl sonlandırırımı düşünmekten başka çareniz yok.
    durumu türk kadınına indirgeyip ajite etmek de yersiz.

  • ilk yarı 4-0 olunca galatasaraylıların, 70. dakikadan sonra artık 8 olmaz diye beşiktaşlıların kapatıp uyuduğu maçtır. şu an acaba 6 olur mu diye fenerliler izliyor.

    not:gs

  • 17.06.2021 tarihine aşı randevusu alıp normal vatandaşların yaptığı gibi randevu saatinde hastaneye gittim. aşı olmak için geldiğimi söylediğimde biontech aşısının kalmadığını öğrendim. sabahtan beri gelen randevusuz kişiler aşılandığı için ellerinde bulunan biontech aşısını bitirmişler. aşı yapan sağlık görevlileri de haklı olarak mecburen kimseyi geri çeviremediklerini, randevululara öncelik tanınsa tepkiyle karşılaştıklarını belirttiler. madem randevu almadan aşı yapılıyor randevu sistemi tamamen kaldırılsın. her şeyi olduğu gibi aşılama işini de ellerine yüzlerine bulaştırdılar. üstelik 6 aydır çoğu ülke günde bir milyon aşı yapıyor bunlar kadar şovunu yapana rastlamadım.

  • içme şu zıkkımı diyor her daim validem

    bir gün fakirim yine, dedim anne babamdan bi dal sigara çalsana bana
    dur burada var dedi bir tane al bun, otur dedi bi de çay vereyim sana
    tabi ben şaşırdım validem bana sigara veriyor ve üstüne çay getiriyor
    yine arada evlenmiyormusun diye laf sokmayı da ihmal etmedi

    sigaranın içine patlayan kibritlerden koymuş , ilk dumanı aldım ikinciyi çekerkene sigaranın ucu papatya gibi açıldı,
    ben renk atmış vaziyette beklerken , valide kahkahayı patlattı, aldı sigarı elimden çayı da çekti önümden şimdi sittir git dedi sigara migara yok sana, güzel şakaydı halen validemden sigara isterken özenle takip ediyorum durumu

  • bu hastalıktan muzdarip olanların bir kısmısı kalkar ve buzdolabına dalar, ne varsa siler süpürür (binge eating) ve bu tabaklar ne lan it desen imkanı yok hatırlayamaz, bu durumun literatürde yeme bozukluğuna mı gireceği uyku bozukluğu semptomları altında mı değerlendirileceği tartışma hususudur.

  • eğer bir gün kaplan saldırısına maruz kalırsanız hayatınızı kurtarabilecek taktikler. adım adım anlatmak gerekirse:
    1)kesinlikle sırtınızı kaplana dönmeyin. kaplanlar, avlarına arkadan yaklaşmaya alışık olduklarından bu onları daha da cesaretlendirir.

    2)karşınızdaki kaplan muhtemelen daha önce hiçbir insanı avlamaya çalışmadığından yani karşısındaki şeyin gücünü tahmin edemediğinden size karşı ilk başlarda temkinli olacaktır. kaplanın bu bilgisizliğinden faydalanabilmek için de kesinlikle gözlerinizi kaplanın gözlerinden kaçırmayın. kükremelerine aynı şekilde çığlık atarak karşılık verin. yani önce kaplanın özgüvenine saldırın. o yeryüzünün en güçlü yırtıcısı ise siz de yeryüzünün en zeki türüsünüz. özgüveninizi kaybetmeyin.

    3)çığlık atarken elinizi kolunuzu fazla sallamayın çünkü kaplan eğer dövüşün başladığı hissine kapılırsa saldırıya geçer. buradaki ilk amacımız dövüşmeden kurtulmaya çalışmak.

    4)bütün bunlara rağmen artık savaş kaçınılmaz hale gelmiş ise kaplanın ilk hamlesi muhtemelen arka ayakları üzerine havaya kalkarak şu şekilde saldırmak olacaktır. işte o an artık herşey sizin zamanlamanıza kalmış. önce hafif aşağıya doğru yaylanıp ardından şöyle bir aparkat çıkartabilirseniz muhtemelen sizin türünüze yabancı olan kaplan bir adım geriye atacaktır. bu durumda siz de bir adım geriye gidin ve 2. hamleyi yapmayın. olduğunuz yerde kalarak kaplanın gözlerinin içine bakıp hafiften garip sesler çıkartın. bu kaplana "dövüşmek istemiyorum ama senden de korkmuyorum" mesajı verecekitir. bütün yırtıcılar, çok zor ve kaçınılmaz şartlar hariç kendilerini riske atmayı sevmezler. çünkü yaralanmak demek avcılık yeteneklerinin zarar görmesi anlamına gelir ki bu da açlıktan ölmelerine bile sebep olabilir. işte bu yüzden sizin bu tavırlarınız, zaten ne ile karşılaştığını çözememiş kaplanın aklını daha da karıştıracaktır. ve muhtemelen sizi avlamak yerine geyik, yaban domuzu vs. gibi alışık olduğu tatların peşinden koşmak için arkasını dönüp gidecektir.