hesabın var mı? giriş yap

  • 1. türkiye'de kışın belli dönemleri hariç çamaşırların kuruyabilecek hava akımı ve kuruluğun olması.
    2. kurutma makinesi koyacak yer olmaması.
    3. kurutma makinesine verilecek paranın olmaması.
    4. kurutma makinesine ihtiyaç duyulacak aciliyetteki durumlarda ütü ve türevlerinin kullanılıyor olması.

  • bir burger king klasiği;

    -küçük boy patates
    +50 kuruş farkla orta olsun mu?
    -iyi orta olsun
    +75 kuruş farkla büyük olsun mu?
    -100bin daha veriyim dükkani aliyim (amk)

  • adı, soyadı belli olmayan erkekler için kullanılan kalıp. kadınlar için ise jane doe kullanılıyor. etimolojisi ise biraz ilginç, nispeten magna carta'ya kadar uzanıyor.

    magna carta'ya göre, yasal işlemler için iki şâhit gerekiyor. bu kişiler de kim olduklarını gizlemek için takma isimler kullanıyor. toprak sahibi - kiracı davalarında ise en çok kullanılan isim john doe oluyor. davalı olan toprak sahibi ise richard roe olarak geçiyor.

    john ve richard gibi isimlerin neden seçildiği malûm; oldukça yaygın isimler. ancak doe ve roe'nun neden seçildiği bilinmiyor. doe, dişi geyik anlamına geliyor. geyik için daha az bilinen bir terim olan roe, aynı zamanda balık yumurtası için kullanılan bir isim. dolayısıyla etimolojik kökenine dair 'mantıklı' bir şey bulunamıyor. ayrıca john doe'nun bir kişiye ait bir isim olmasına ise pek ihtimal verilmiyor.

    kaynak

  • devlet böyyüklerimizin fon vurgununu unutturmak için " bisüre ortadan kaybol!" demiş olmaları ihtimalini yadsımayalım lütfen

    edit: bide kaçak fetöcü hakan şükürün fatih terim'in yardımıyla kaçabildiği iddiası daha bir ürkütücü değil midir ??

    fatih terimin hikayeden ifadesini bile almadı devletimiz ve şimdi gidiyor öylemi :/

  • "avrupa görmemiş öküz türkler." demişim gibi olacak biliyorum ama vallahi amacım türkiyedeki alkol fiyatlarına dikkat çekmek.
    şu pakete verilen 169 tl ile çek ripablikte mandıra alınıyor.
    iki ortak daha bulursanız bira fabrikası kurup bira dolu havuzunuzun keyfini sürebilirsiniz.

    geyiği bir tarafa bırakırsak ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar insanı türkiyede.
    o fiyata içki mi olur lan.

    sırf nasıl düdüklendiğinizi daha açık anlayın diye aynı yahut muadil markaların fiyatlarından örnek vereceğim.

    bira, 60 kuruş. (onlu pakette alınırsa 50 kuruşa kadar düşüyor)
    votka 70lik 19 lira
    johnnie walker black label 32 lira
    şarap 11 lira (tekrar baktım da bugün 11'e çok daha kaliteli şaraplar alınıyor. standart sofra şarapları 6 lira)

    içki içmeyi lüks hale getiren politikaya sokayım.
    onu kanıksayan halkın da dibine vurayım.

  • türkiye'deki bütün okulların 9 yıllık ingilizce eğitimini ve bütün üniversitelerin hazırlık sınıfını toplasan bir ozmo dergisi etmez. öyle bir şeydi bu.. çocukken dergideki özenle çizilmiş tam sayfa şehir ve insan manzaralarını incelerken onlara ruh verip hayalimizdeki hayatlarını canlandırırdık. ingilizcem bu denli geliştiyse ozmo'nun payı yadsınamaz kesinlikle.
    (bkz: are you kola)

  • ezgicim, dizi setinde hakarete uğradın, şiddete uğradın, hayvanın teki boğazına çöktü ve seni boğmaya çalıştı, dizi ekibi arkanda durmadı, dava açman diziye zarar gelir diye engellenmek istendi, mağdurken bir de işinden kovuldun oysa ki karşı tarafa işten "ayrılma" hakkı tanındı ama sen gene de diziye dön çünkü senin yokluğunu ekşiciler on senedir üzerlerinden atamamışlar.
    hem ne olabilir ki en kötü? diyelim ki biri gene boğazına yapıştı, gene saçından tuttu sürükledi, gene kafanı kaldırımlara çarptı, alt tarafı dava açman engellenir exxen müşteri kaybetmesin diye. he bir de dayakçı ve azmettiricinin sırtı sıvazlanırken sen kovulursun. aşkolsun, bunlar mı dert? sana kazık atmış bu ekibe dön ezgi. o dönemlerde bir söz vardı, kafalar pırıl pırıl diye; heh işte aynen öyle buralar zira.

  • çok afedersiniz ama her seçim %58'ler %65'ler ile ampüle basan has hakiki vatansever trabzonlular'ın pek de umurunda değildir.

    tüm trabzon ormanlarını kessen ses çıkmaz oradan!

  • arda yerine drogba gelip konuşma yapsa daha etkili olur bence.

    edit: başlığı açan arkadaş kaçmış, başlık başa kalmış. ilk entry'de yazan başlık ile aynı. arda gelip türkiye'deki terörü bitirir mi? ben de böyle bir şey demiştim.

  • delta varyantı eski adıyla hindistan varyantı. hindistanın 2 nci dalgasının bu kadar kötü gecmesinin sebeplerinden biri olarak kabul ediliyor burada, hindistan medyasında.3 tane sublineage ı var yani bundan türeyenler.

    b1. 617 delta varyantın kodu : gectiğimiz kasımda hindistanda keşfedildi

    b1.617. 2 — delta plus denen varyant : hindistanın güney bolgelerini domine eden varyant , singapur varyantı olarak da geciyor. cocukları da kötü etkilediği soyleniyor bunun

    b1.617. 3 — bir başka türeyen varyant. delta plus kadar etkin değil,

    spike proteininde oluşan mutasyonlar sonucu olusuyor bunlar ve antijenlere ve aşıya dayanıklı olabilecekleri konusunda endişe mevcut. ozellikle delta plus için gecerli bu soylediğim. yuzde elli daha bulaşıcı ve semptomatik.

    şunu da ekleyeyim
    gectiğimiz ay hindistandan türkiyeye donuşumde ne bir karantina ne de bir kontrolle karşılaştım.
    legal olarak her yerde hindistana ugrayan herkese 14 gün karantina belirtilmesine ragmen uygulanmadıgını gördüm, bu halk saglıgını tehlikeye atmaktır, sonra delta varyantı geliyor eyvah demenin ne sana ne bana bi faydası var, acmısız kapıları sonuna kadar.
    şimdiye kadar bir cok yolcu orta dogu aktarmalı olarak hindistandan giriş yapmış olmalı ülkeye, muhtemelen ingiltereye de air bubble yani hava koridoru anlaşması oldugu için hindistandan direk ucanlarla gecmiştir. hindistana donunce dahi bi hafta karantinada kaldım tedbir amaçlı ama ülkemizde maalesef.

    su an korku yaratan delta plus varyantidır , daha bulaşıcı ve semptomatik olması sebebiyle.