hesabın var mı? giriş yap

  • comotellamas; cinsiyet: kadın; yaş: 22; il: ankara
    takım tutmayan erkekleri sıkıcı, milli takımı tutanları cesaretsiz, beşiktaşlılar'ı eğlenceli ama biraz gıcık, galatasaraylılar'ı centilmen ama kibirli, fenerbahçeliler'i dikkat çekici ama kompleksli, anadolu takımlarını tutanları ise değerlerine bağlı ama kendine güvensiz buluyorum.

    meali: öyle takımlar tuttum ki bu işin uzmanı oldum.

  • - siz bebekleri canlı canlı mı yiyorsunuz?
    - yok abi, öldürüp yiyoruz, sadece deistiz biz
    - hah tamam...
    - içeride agnostik arkadaşlar var, onlar pişiriyorlar da.

  • avrupa'da orta sinif sedan otomobil kullanimi cok azdir. aile icin ya station wagon'lar satilir, ya da suv tarzi araclar kullanilir. kucuk veya cocuksuz aileler icin hatcback'ler, parali abiler icinse ust sinif alman arabalari vardir. bir de bunlarin ustune son bir kac yildir elektrikli araclar gelir ki, orta sinif artik hizli bir sekilde bu araclara yoneliyor. dolayisiyla turkiye'de statu sembolu olan passat, superb gibi araclari avrupa'da yollarda goremezsiniz. alici kitlesi sifira yakindir. bu araclarin hitap edecek kitlesi yoktur. turkiye gibi otomobil algisinin gelismedigi ulkelerde populer olsa bile turkiye otomobil pazari kucuk bir avrupa ulkesinden hallicedir. burda ki tercihler buyuk resmi degistirmeye yetmez. vw icin gec kalinmis bir karar. muadili olan modeller de seat, skoda gibi markalar altinda uretimi durduracaktir.

    argumanimi desteklemek adina soyle bir bilgi. az once hollanda'nin sahibinden.com'u olan marktplaats'a baktim. orada satilik olan 1150 adet passat'in 880 tanesi station wagon ve kalani sedandi. kabaca hollanda'da ki passatlarin 3/4'u station wagon diyebiliriz.

  • atatürk'ün çevresindeki insanların rahat olabildiklerini kanıtlayan adamdır.

    ceketi silindikten sonra atatürk'ün dönüp bakması ve ne olduğunu söylediklerinde, muhtemelen "önemi değil" dedikten sonraki gülümsemesi, içten ve alçakgönüllü bir insan olduğunu açıkça göstermektedir. yıllar sonra bile içimizi ısıtmıştır.