hesabın var mı? giriş yap

  • bazı konularda yön gösterici olmak güzeldir. mesela youtube da bu tarz konularda bi sürü nasıl telafuz ediliri gösteren videolar var.

    ancak siz yol göstermekten ziyade aşağılamaya kalkıyorsunuz. isteyen istediği gibi okur yav. çok bariz bi hata mı yapıyor? instagramı iştagröm falan diyorsa dalga geç ve düzelt o ayrı. instegram diye okunan adam hata yapsa da garip bir şey yapmıyor.

    kulağında nasıl geliyorsa onu söylüyor adam.

    geçen gün whatsapp ceosu jan koum ile yapılan bi söyleşiyi izledim. söyleşiyi yapan adam whatsep olarak telafuz ederken programı yaratan adam whatsap diyordu sürekli. programı yaratan adam olan jan koum bile kardeşim ne biçim telafuz ediyorsun hıyar, doğrusu whatsap demedi. yani.

    bu kadar kompleksli olmayın gençler. dünyada yabancı dil telafuzu üstüne birbirini bizim kadar aşağılayan bi toplum bence yok. kesinlikle yok. sizin yüzünüzden koca bi toplum ingilizce cahili olarak yetişti. insanlar konuşmaya korkuyor aman biri dalga geçicek diye. konuşamadıkça da ingilizce ogrenemiyorlar, köreliyor.

    abdde kaç sene yaşadım. çoğu kelimenin telafuzu mahalleden mahalleye bile değişiyor. takılmayın bu kadar.

  • evlenmek istemediği ancak ailesi tarafından evlendirilmeye zorlandığı hatunun "içkin, kumarın var mı?" sorusunu "içkisine kumar oynuyorum. tüm günahları tek potada eritiyorum." gibi harika bir şekilde cevaplamış geniş aile karakteridir.

  • amerikan dizilerini, filmlerini izlerken dışarıda lapa lapa kar yağmasına rağmen amerikan halkının evde t-shirtle dolaşmasına anlam verememiş çocuktur.

  • ben burada ortağa değil katil olan adama aciyorum keşke ikisinin de dünyasını mahkemelerde karartsaydi ama başa gelmeden konuşmak kolay

  • henuz gocup gitmeden once hastayken ellerini tutup "dunyadaki en muhtesem varlik sensin annem."demistim gozlerim dolu dolu.
    en halsiz haliydi, konusacak gucu yokru ama "hayir, tabii ki de bu dunyadaki en muhtesem sey sensin." demisti.

  • zamanında ronaldinho ile, messi ile muhatap olmuş, şampiyonlar ligi'ni filan kazanmış olan kendisini sivas'ta kavga ayırırken izleyeceğimi söyleseler "umut sarıkaya yazısı mı lan bu?" derdim. değilmiş.

  • dilimledigimiz elmaları firinliyoruz, 10 dakika kadar sonra çıkarıp üzerine tarçın serpiyoruz. bunlar kendinden geçerken 1 top (tercihen vanilyalı ama bence aoc çikolatalı ) dondurmayı üstüne laaaaaps diye atıyoruz.

    o eriyor biz eriyoruz.*

  • geçenlerde kısa mesafe taksiye bindim. taksici yol boyunca martılara küfretti. çok işimizi kesti diye. dedim ki abi siz de kısa mesafe almıyordunuz önceden. yanıt olarak geçmişte yaptığımız eşşekliğin bedelini ödüyoruz dedi. yorumsuz aktarım.

  • toplu tasıma ile çözülemeyecek olan trafiktir. ülkemizde toplu taşıma kar etmek için yapılan bir eylemdir. bu yüzden otobus sayısı azdır sefer sayıları da azdır. metro vb de de yine sefer sayısı azdır. haliyle kucak kucağa gidilen pahalı bir toplu taşıma ile çözülemez. oradan gelen parayı lalelere yatırıp eşini dostunu sevindirmeye alışmış yönetim de bunu yapmaz.

    denizin kullanımı ise iç anadolu çomarının deniz taşıtı kullanamaması dolayısı ile rant sağlanaması nedeni ile neredeyse ihmal edilmiştir.

    ümraniyeden cnr a iki kişi toplu taşıma ile gitmek arabadan pahalıya geliyorsa kimseyi indiremezsiniz o arabalardan.

    özetle doğrudan toplu taşımayı kar edilecek bir hizmet olarak gören ibbnin suçudur. oy aldıkları kitle de istanbulda yaşayıp deniz görmemiş tayfa olduğu için toplu taşıma kimsenin bir tarafında olmaz.

  • 10 yıldan fazla bir süredir elektronik ve mobil sektöründe çalışan birisi olarak turistik bir ilçede görevimi sürdürmekte olduğumdan telefon ve fiyatıyla ilgili bir yorum yaparsam eğer ;

    1.ülkede vergi yükü çok yüksek.bu telefonda da 2000 liraya yakın bir vergi var.satın alanlar yine devlete çalışacak.geri kalan yine amerika'ya tabi ki...
    2.işsiz,asgari ücretli,zengin farketmez bu fiyatla kredili,kredisiz,hat üzerinden,nakit yada tek çekim olarak bu yeni telefona çok alıcı gelecek.gelişmemiş yada gelişmekte olan ülkelerde mesela bizde bu ilgi çok daha fazla.ben çalıştığım yere gelen yatı,villası,lüks arabası olan tanıdığım çok fazla yerleşik yabancının elinde hala iphone 4,4s,s2 yada tuşlu telefon görüyorum.alacak güçleri var ama görüş açıları bizden farklı.bozulana kadar kullanıyorlar.tamir ettiriyorlar.yahut bu fiyatlar onlara yüksek geliyor.kendi ülkelerinde hat üzerinden neredeyse bedavaya alıyorlar.tabi bizdeki gibi fahiş ücretler çıkmıyor hat üzerinden.
    3.orta halli yada geçim sıkıntısı yaşayan dar gelirli bile zenginin arabasına,evine sahip olamadığı için en azından kompleksini böyle yeniyor.onların kullandığı telefonu kullanırım yine de geride kalmam diyor.15 yaşında çocuğa bile okulunda her arkadaşının elinde iphone x var.ben niye almayayım diyip borç harç satın alacak çok insan tanıyorum.
    4.neredeyse 3 aylık asgari ücretli maaşını geçen bu telefon cari açığımızı her ithal ürün gibi yine zıplattıracak.
    5.iphone x mükemmel bir telefon olabilir.ki her apple ürünü ve servisi gibi yine başarılı olacaktır.kronik sorunları olacak mı göreceğiz.
    6.bu telefonun maliyeti bu ülkenin insanına çok fazla.biz bu kadar zengin bir ülke değiliz(ana muhalefet partisi tarzında da bir eleştirim olsun dedim ama zaten doğrusuda bu)
    7.tablet,pc,notebook,tv,radyo,navigasyon aleti,sporcu saati,adım sayar,oyun,wi fi ve mobil internet tarayıcı ekranı,mp3 çalar,fotoğraf makinesi,e-book gibi görev yapan bu akıllı telefonu diğer bütün bu aletleri ayrı ayrı almak istemeyen her dünya vatandaşı alabilir.herkesin keyfine göre.iphone ile foto çekip fotoğraf sergisi açan,kısa film çekip ödül alanlar var.bizde böyle birşey var mı bilmiyorum fakat iphone x yine uzun bir süre konuşulacak ve android kullanıcıları tarafından eleştirilmeye devam edecek gibi...