hesabın var mı? giriş yap

  • bir kadın ve bir erkeğin boşanma sürecinde yaşadıklarını anlatan film. bu kadar basit bir konudan 2019 yılında bu kadar çarpıcı bir film yapmak sanat oluyor.
    tabi sabah 9 akşam 5 çalışıp memur hayatı süren, kendisine, kariyerine ait istekleri, hırsları olmayan kişilerin bu filmden bir şey anlaması beklenemez. adam kadını dövmüyor, tecavüz etmiyor, gül gibi geçiniyolar işte neden boşanıyo bunlar çıkarımında bulunup filmi beğenmezler.
    özellikle hayatta gerçekleştirmek istediği hedefleri olan ve bu hedefler nedeniyle eşiyle/sevgilisiyle ters düşen, çeşitli fedakarlıklar yapmak durumunda kalanların filmi izlemesini tavsiye ederim.
    imdb'de 8.5 puan almasını geçtim, metacritic'ten de 94 puan alan film.

  • sırf cumhuriyet halk partisi getiriyor diye sadece manisa'nın değil türkiye'nin önemli bir sorununun çözülmesi adına verilmiş bir araştırma önergesini reddeden akp'lilerin bir dakika bile milletvekilleri kalmamaları gerekiyor. az biraz şerefleri, haysiyetleri ve vicdanları varsa.

    oraya chp ile kavga etmeye değil, iş yapmaya gittiklerinin farkında olmayacaklar ki pişkinliğin, yüzsüzlüğün bini bir para olmuş.

    ama adamlar öyle otomatikleşmişler ki muhalefet aleyhinde el kaldırıp indirmeye, muhalefetin verdiği her araştırma önergesi akp'lilerce reddediliyor. beyefendilerin keyifleri olacak ki kabul edecekler. türkiye'nin sorunlarının çözülmesi akp'li milletvekillerinin sikinin keyfine ve siyasi çıkarına kalmış. bu bugün bir kez daha açıkça görülmüştür.

    https://i.imgur.com/gf4oxik.jpg

  • zamanında istanbulda iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünde böyle neşeli herkesle gülen sohbet eden sınıf arkadaşımız bir kız vardı. sınıftan bir erkek de muhtemelen hayatında ilk kez bir kızın böyle davranmasına denk geldi. bu kızı tam 4 yıl takip etti, yurduna kadar falan giderdi. o zamanlar böyle kadına şiddet falan olayları pek yoktu, o yüzden olay aşırı büyümedi. ama ne oldu, o güzelim kız, bu adam yüzünden bir sevgili bulamadı belki okul dışından gizli saklı bir sevgilisi olmuştur. özet olarak bir gülüşü, kibarlığı yanlış anlayıp neler yapacak tipler kaynıyor.

  • işte ben buna karşıyım.

    günlerce veya saatlerce konuş.
    birbirinizin hayatını az da olsa öğrenin.sonra bir yanlış anlaşılan cümlede, karşı tarafın her şeyini açığa çıkar. madem evli olduğunu öğrendin,konuşmayı kesseydin.

    tanım: kurallara uygun davranmadığı için uçurulması gereken yazar beyanı.

    edit: beni haklı bulursunuz, bulmazsınız daha önce bana da böyle bir şey oldu.tabi farklı konuda.birinin ifşa edilmesini yanlış olarak görüyorum.