hesabın var mı? giriş yap

  • sırada bekleyen hastalarının hakkını yedirmeyen doktora helal olsun. ülkenin böyle yürekli insanlara çok ihtiyacı var.
    normal çalışan bir hukuk sisteminde hsyk’nın bu ve benzeri durumlarda (halı saha maçında öğretmenleri gözaltına aldıran savcı https://eksisozluk.com/…retmenin gözaltına alınması - link için @mavibalinahemdeminik’e teşekkürler) gerekli adımları atması gerekirdi.
    edit: hsyk değil hsk imiş. “yüksek” ibaresi son referandumla çıkarılmış. @kafto’ya bu bilgi için teşekkürler.

  • yıllarca "lider sultası", "parti içi demokrasi" kavramını ağzına sakız edenlerin nedense tek bir olumlu yorumla bile bahsetmediği seçim. eksikler olabilir, düzeltilmesi gereken hususlar olabilir. bu tecrübeden sonra bir dahaki seçimde daha da iyisi yapılır.

    kimse kusura bakmasın da türkiye'nin mevcut şartlarında, bunu takdir etmeyen aydın, demokrat falan değildir.

    tahminlere göre meclise girecek chp milletvekilerinin yaklaşık yüzde 80'i önseçimlerde gelmişlerden oluşacak.

    bu ne demek biliyor musunuz? seçilmek için, yerinde kalabilmek için genel başkana, parti üst yönetimine yalakalık yapmak zorunda kalmayacak milletvekilleri. ilk başta chp üyelerine yani halka karşı sorumlu olacaklar.

    işte bunu yapan adam da kendine güvenen ve gerçek bir demokratlık örneği gösteren kemal kılıçdaroğlu'dur.

  • latincesi :hypericum perforatum

    bitki çiçeklenme zamanı güneşli havalarda toplanır havadar bir yerde 35ºc de kurutulur.
    sepi maddesi, flavonoid, hyperizin, glikozit ve diğer maddeler içerir.
    bitkinin ağrı dindirici, safra kesesini uyarıcı özelliği vardır.
    sakinleştirici etkisi nedeniyle kronik mide, karaciğer, safra kesesi ve böbrek şikayetlerinde, jinekolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır.
    kalbi ve karaciğeri kuvvetlendirir, böbreği temizler, yaraları iyileştirir.
    çay olarak;1 çay kaşığı bitki1/4 litre suda bırakılarak veya kaynatarak hazırlanır ve gündüz içilir.
    binbir delik otunun yağını elde etmek için çiçekli bitki zeytin yağı içerisine batırılıp bir şişe içinde 14 gün güneşte bırakılır ve zaman zaman sallanır. bu yağ yanık yaralarında, güneş yanığında ve hemoroidde kullanılır.
    aşırı kullanım derisi hassas kişilerde allerji yapar.
    bu yağ koyu kırmızı renktedir.
    çiçek yaprakları ve küçük yaprakçıklarda yağ dokusuyla bezenmiştir. işığa tutulduğunda küçük delik olarak algılanır.
    bu adı buradan gelmektedir. yağda bulunan çözünen kırmızı renk maddesinde karotin (vit.a) bulunur.
    yağın hormonal etkisi sebebiyle erkek ve kadınlarda yaş dönümü olumsuzluklarında başarı gösterir.
    kadınların adet düzensizliklerini dengeler. yağ midedeki asit dengesini normalleştirir. safra kesesini uyarır. mide barsak fermantasyonunu düzenler.

  • bir grup sarhoş üniversiteli sarı çizgi muhabbetine odaklanarak eğlenmeye çalışırlar. aralarından kıvırcık saçlı kısa boylu olanı yaramaz bir cüce edasıyla sarı çizgiye basıp ayağını kaldırmaktadır devamlı.. beklenen uyarı otomatik olandır lakin "sevgili bağyan. sarı çizgiye basmayınız." der bi ses.
    ilk defa özgün bir anons duyan topluluk bi an afallar. kıvırcık saçlı cüce havaya bakınmaya başlar. anonsçu amca "evet evet siz kıvırcık saçlı bağyan.. dikkat edin. elektrik var aşşada. ölürsünüz sonra" der.
    gençler gülüşmeye başlar kikikiki deyi deyi. kıvırcık cüce uslanmaz "şu kafayla biraz daha eğleneyim yahu" diyerek gelmekte olan trenimize otostop çeker. anonsçu amca boş durur mu cevabı yapıştırır hemen. "kıvırcık saçlı bağyan öyle yapmanıza gerek yok. trenimiz zaten platformda duracaktır."
    bizim sarhoş üniversiteliler dahil durakta tren bekleyen herkes gülmeye başlamıştır. tren gelip kapılar açıldığında içeri girmeden güzel bi sona imza atmak isteyen kıvırcık saçlı cüce el sallar kameraya bakarak. amca bombayı patlatmıştır.. "iyyakşamlaağr"
    trene binildiğinde herkes gülmektedir. eski yolcular ne olduğunu anlayamamıştır. olsundur. pek eğlenilmiştir.

  • kayın mantarı, kavak mantarı gibi isimlerle de anılır. doğada yetişme biçiminden öykünerek kütükte yetiştirilmeye başlanan istiridye mantarı bir yıl kadar önce talaştan da üretilmeye başlanmıştır.
    kastamonu gibi kavak, kayın, kestane ağaçlarının bol olduğu ve sıcaklığın 30 dereceyi geçmediği illerde yetiştirilmesi ekonomik ve verimi yüksektir.

    yağ oranının sıfır olması, b1 ve b12 vitaminleri bakımından zengin olması, lezzeti, diyabet, obezite ve kalp rahatsızlığı olanlar için tavsiye edilmesi diğer mantar türlerinden ayıran belirgin özellikleridir.

    50 m2'lik bir odada üretim yapabilmenin maliyeti yaklaşık 14 bin tl, iki aylık getirisi ise yaklaşık 16 bin tl'dir. bu nedenle ağaç temininin ucuz olduğu ve sıcaklığın 30 derecenin üzerine çıkmadığı yerlerde bolca üretileceğini düşünüyorum.

    yetiştiriciliği konusunda çok fazla bilimsel doküman bulunmamakla birlikte linkten detaylı bilgi edinmek mümkündür.

    tarım federasyonu ankara'da büyük bir üretim tesisini hayata geçirmiştir. link 2

    üretmek isteyenler detaylı araştırma yapmalı, kompost üreticilerinin vaatlerine kapılmaktan özenle imtina etmelidir.

  • gitarın sapında en ufak hata yapmadan full ezber çalan gitaristleri "çok hızlı şekilde yolculuk yaparken etrafa bakmayı ihmal eden yolculara" benzetmiş. böyle gitaristleri dinlerken üçüncü dakikada sıkılıyor ve kafam futbol gibi alakasız konulara gidiyor demiş. gitar çalarken yeni bir şeyler denediği için bol bol hata yapanları tercih ediyorum, onlar müziği yüreğiyle yapanlar oluyor diye eklemiş. direkt kafama uyan açıklamalar bunlar.

  • "katılmıyorum ama anlayabiliyorum" demiştir az önce kendisi ki ne spor kamuoyunda ne de siyasette bu cümleyi içselleştirebilmiş az insan vardır.