hesabın var mı? giriş yap

  • şimdi, olayı aynen aktarıyorum. aktarıyorum ve yorum yapmadan vicdanınıza bırakıyorum.
    -maden işçisine kazadan aylarca önce mikrofon uzatılıyor, madende çalışmanın nasıl olduğu ve neden madende çalıştığı soruluyor.
    +ben ekerdim. ekebileceğim toprak varsa kendime, yoksa başkalarına günlüğüne çalışırdım. tarım ölür oldu. satamaz, ekemez olduk. bende burada, madende çalışmaya başladım.
    -korkmuyor musun?
    +vallahi korkuyorum. korkuyorum ama ellerinden öper 3 tane çocuğum var. bakmak zorundayım, borcum var. hiç kimse güle oynaya madene inmez ama mecburuz, iniyoruz.
    -peki burada kim suçlu? topraklar mı verimsiz, ürün mü yetersiz, nedir olan?
    +bu hükümetin allah belasını vers..
    -lütfen kayıt alıyoruz.
    +"ne deyim abi, mahvettiler bizi."

    bu röportajın yapıldığı adamın ismi, o listede var. önce çalıştığı işten, toprağından oldu, şimdi de canından... cümleni ben bitireyim, bu hükümetin allah belasını versin... yorum sizin.

  • gençliğinde bir kaç yıl karanlık bir odada tutup dövmüşler, çiğ etle beslemişler. sorumlusu futbol topu demişler, anasını sikicem demiş, yemin etmiş.

    başka bir açıklaması olamaz.

  • oha abi, ekşi sözlükte hata yapanın yaşamaya hakkı yok. adam hata yapmış ve ölmeyi hak etmiş. 8 çocuk arkada kalmış ama olsun adam risk almış ve sonucuna katlanmış. üzülmüyoruz, öyle diyorlar...

  • hayatımda sosyal medya'da like'dır, follower'dır ilgilenmedim. benim gibi adamı 50 kişi 100 kişi beğense dünya'ya katkım ne lan bir bok olmaz derdim. şimdi elimde telefon adamın resmini durmadan refresh edip like ve follower sayısının inanılmaz hızlı artışını sigaramı yaktım izliyorum. gidip eski resimlerine baktım birer birer hangilerini geçtik, en beğenilen olduk mu diye. hesap açın beğenin kardeşim, en hızlı beğenilen mi, en çok beğenilen mi ne olursa olsun.

  • sadece bu sezon tff başkanı ve mhk başkanı istifa etti, kamoyuna somut bir açıklama yapılmadan birçok aktif hakem görevinden alındı ama bunların hiçbirisi olmamış gibi lig oynanmaya devam ediyor.

    tam olarak akp türkiyesine yakışır bir süreç.

  • ingilizce konuştuğu sahnelerde dizi, kavak yelleri olmaktan çıkıp bir hollyoaks'a dönüşüyor adeta. bence yapımcılar bu ablamıza bi güzellik yapsın ve o ingiliz elemanı diziden çıkartmasın. o konuşsun, biz dinleyelim.

    özcan deniz ingilizcesinden sonra insana gurur veriyor lan?! bir türk böyle güzel konuşsun bir başka dili. heyret!

    not: biliyoz heralde orada doğup büyümüş hatun. ona bakarsan mahmut tuncer de istanbul'da büyümüş sayılır? o türkçeyle hem de.

  • "beşinci günün şafağında beni bekleyin. şafakta doğuya bakın." diyerek gandalf'ın unutulmaz bir katkıda bulunduğu repliklerdir.

  • susan kadın sevgiliniz ise korkmayın; kocaman sarılın ve öpün ama böyle rastgele öpücükler olacak. önce sizi itelemeye çalışacaktır, sakın bırakmayın erkek adamsınız siz. sonra sakince sizin kollarınıza bırakacaktır kendisini. suratını asmasına ve susmasına neden olan şeyi böyle kedi gibi sakin sakin sanki mırlıyor gibi anlatacaktır.

    işte topukla, kaç, sus, bakma diyenleri sakın dinlemeyin. bir kadın susuyorsa kaçmak yapılması gereken son şeydir. bilginize.

  • yeni sezonu beklerken bugun yayinlanan fragmaniyla ilgili gerçeklesme orani %99 olan bir ongorulerde bulundugum dizi.

    --- spoiler ---

    -kuzey cephesi:
    kuzey cephesinde toplanan bir ordu tekrar winterfell'i almak icin yola koyulur. bu ordunun icerisinde olan bir isim, fragmanin verdigi spoilera göre ser davos. fotograf
    burada dikkat çeken sey ise arkadaki stark bayragi.
    burda anti parantez bir sey soyleyeyim:
    fragmanin en basinda ser davos, jon snow'un itiyle birilerine karsi kiliç çekmis durumda. buyuk ihtimal jon snow'un öcünü alip, wildling ordusuyla guneye dogru yureyecek tekrardan.
    jon snow'un hemen geri donmeyecegini varsayarsak, stark ordusuna liderlik edecek kisi sansa stark. cunku fragmanda sansa'nin intikam mesajlarina da yer verilmis. bunun disinda sansaya amca benjen stark, bran stark yardim edecek olabilir. ancak fragmanda sansa'nin kiyafetine dikkat ederseniz stark amblemini gorursunuz.
    foto
    ser davos, hem stannis'in savasini devam ettirmek, hem de ölüler tarafindan iki taraf arasinda sıkıştıkları için wildlings'i ikna eder ve guneye winterfell'e yurur stark sancaklariyla.

    -winterfell: starklar kazaniyor bu savasi zar zor da olsa(nerden anladik? fragmanda surekli bu savastaki karsi tarafin ne kadar guclu ve organize bir ordusu oldugunu gostermis). hatta winterfell'in kapisini da wildling dev aciyor.
    foto

    -jon snow: dizinin sonraki sezon icin bi cesit marketingine malzeme olacagini dusunuyorum. eger geri donme durumu olursa bu dizinin son bolumu veya sondan bir onceki bolum olacak.
    buyuk bir beklenti yarattilar, bu beklentiyi son bolumde son sahnelere dogru bize gostererek, bombayi patlatcaklar ve istedikleri "herkesin bu diziyle ilgili konusma" etkisini tuketiciler uzerinde yaratacaklar. cunku gunumuz marketing'inin en etkili alani artik reklamlar degil, insanlarin kendileri arasinda konusmasi. buzz yani. bunu bu sezonun afisinden ve yarattigi etkiden de anliyoruz ki adamlarin marketing teknigi bu sekilde .

    -arya: yeni bir sans aliyor. dayak mayakla kendine gelecek, bu sirada teskilatin yeni sirlarini goruyoruz. dizinin ilerisine bir yatirim oluyor sanirim daha sonradan onemli bir rol vercekler ama bu sezon tekrar yetisme evresini izleyecegiz. eger bize bu gecirdigi zorlu zamanlari gozumuze gozumuze sokuyorsa, ned stark gibi ani bir sekilde öldürülecegini dusunmek zor olur. bu acidan tahminimce ileride, surekli sayikladigi isimlerden birisini öldürecek. bu listede cok onemli kisiler kalmadigindan dolayi, bu kisi bence cersei.

    -lannisterlar yani o kadar sıkıcı bir hal aldi ki bu dizide resmen zaman geçirmek için varlar. bu yeniden dirittikleri mountain herkesi gorunuse gore sikicek, iste dincileri falan.

    -khalesi de ayni sekilde sıkıcı. aynen lost'a yavas yavas ceviriyorlar diziyi su hikayelerle. neymis "ya iste aldi ejderha gitti koydu bi yere aaa dothrakiler" simdi 10 bolum bunun aptal hikayesini izlicez amk.. bu arada cok iyi kilic kullanan targeryen bir adam goruyoruz. acaba bir askeri mi yoksa targeryen ailesine mensup birisi mi merak ettim. foto
    edit: beni uyaran yazarlara tesekkurler, bu kisi arthur dayne
    --- spoiler ---

    edit: imla.

  • 1 mayıs 1932 tarihinde hopewell, new jersey de bulunan evlerinde charles lindbergh ve anne lindbergh in ilk çocukları olan charles augustus lindbergh jr ın kaçırılması sonucu gerçekleşen olaydır.

    yapılan araştırmalar sonucu charles augustus lindbergh jr canlı ele geçirilememiş, kaçırılışından yaklaşık bir ay sonra evlerinin yakınında cesedi bulunmuştur. kaçırılma davası cinayet davasına dönüşünce daha da sıkılaştırılan araştırmalar en başta sonuç vermediyse de 1935 yılında bruno richard hauptmann isimli alman marangoz olayın faili olarak tutuklanmış ve 3 nisan 1936 da idam edilmiştir.

    günümüzde yapılacak bir soruşturma neticesinde, birinci derece şüpheli konuma düşeceği halde lindbergh kidnapping sırasında ne anne lindbergh ne de charles lindbergh zanlı olarak görülmüştür. üstünkörü alınan ifadeleri yeterli görülmüş ve bir daha ifade alınılmasına gerek görülmemiş. üstüne üstlük kendisinin oğlunun kaçırılış soruşturmasını, hiç bir kriminal deneyimi ya da eğitimi olmadığı halde yönetmesine izin verilmiş, fbiı olabildiğince araştırmanın dışında tutmuş ve tüm mantıklı çözüm önerilerini geri çevirmiştir. olayın resmi olarak çözülmesinin hemen ardından günümüze değin charles lindberg açıklayamadığı ve de açıklamaktan kaçındığı (kendisi ya evde bulunan diğer kişilerden kimsenin parmak izinin olay yerinde bulunmaması, eve neden geç geldiğini hiç bir zaman açıklayamamsı, gösterdiği aşırı tepkiler, ve de soruşturmayı sürekli baltalaması) nedenler yüzünden asıl zanlı olarak görülmüştür. sosyal statüsü ve kahraman olarak lanse edilmesi * onu eleştiri oklarından kurtarmıştır.