hesabın var mı? giriş yap

  • nostalji güzellemesi sevmiyorum ancak şu kısmı vurgulamak istiyorum; o zamanlarda hatta 90'larda da orta halli anadolu lisesinde okuyan bir öğrencinin geleceğe dair umudu vardı. eğer çalışır ise başarılı olabileceğini istediği mesleği yapabileceğini biliyordu. temel motivasyon da buradan kaynaklanıyordu aslında.

    şimdi orta okulundan üniversiteye kadar bakın kimsenin bir umudu yok. en iyi liseyi en iyi üniversiteleri okusan ne olacak ki? sen 5000 tl maaş için kıvranırken, o parayı 15 saniyede burnuna pudra şekeri olarak çekenler var.

    bu ülkenin şuanda en yoksul ve yoksun kesimi eğitimli kesim sanıyorum. eğitime yapılan yatırımın(elbette başkaca çok artıları olmakla birlikte) ekonomik anlamda neredeyse hiç karşılığı yok. yani mesele o yıllarda iyi eğitim vardı bu yıllardaki eğitim kötü değil sadece. bu çocukların güzel bir geleceğe inanmalarını sağlayamadıktan sonra vereceğiniz eğitimin içeriğinin pek bir önemi yok maalesef.

  • "biz hala 'oruçluyken bizim yeğen ağzıma osurdu, orucum bozulmuş mudur?' diye tartışırken adamlar, üretiyor, üretiyor, üretiyor."

    cümlesi ile hem güldürmüş hem de doğru söze ne denir diye düşündürmüş olan hanım kişi.

  • çoğu tişörtün aynı fabrikalarda, aynı kumaş kalitesinde üretilmesinden kaynaklanır bu durum.

    30/1 pamuk ipliğinden %100 pamuk olur genelde basic tişörtler. tüm kumaşlar çekmezlik testlerine girer, +- %5 payları vardır. bu testi geçemeyen kumaşlar tamir olur veya fireye ayrılır. o yüzden ister lcw alın, ister lacoste; hepsinin ömrü aşağı yukarı aynıdır. bakmanız gereken marka degil, kumaş içeriğidir. %50 pamuk, %50 polyester kumaşlar daha dayanıksızdır. likralı kumaşların doğal olarak çekme ihtimali daha yüksektir.

    tommy, superdry, ted baker, lacoste, calvin klein, levis, sandro, massimo dutti, lcw, defacto, koton gibi firmaların türkiye'de üretimi vardır ve aynı fabrikalardan çıkar. sonuç olarak siz en ucuz pamuk tişörtlerinizden vazgeçmeyiniz.

    ayrıca renkli tişörtlerin ipliği boyalı ve ham üretildikten sonra boyanan olarak ikisi çeşidi var. bunu görerek anlamak mümkün değil ancak aynı modelin beyazından daha kalın geliyorsa elinize muhtemelen sonradan boyanmıştır, tercih etmeyin.

    konuyla alakasız ama belirtmekte fayda var; renk geçişli tişörtler genelde batık boyama veya taşlama denen teknikle boyanır ve inanılmaz sağlıksızdır, kullanmayın. organik kumaşlar yeni yeni türedi; onların üzerinde bunu belirten ibareleri de oluyor, türkiye'de var mı bilmiyorum ama onları tercih etmek en sağlıklısı olacaktır.

    edit: axanada uyardi quicksilver organik urunleri piyasada az da olsa varmis.

  • ''3 tarafı denizlerle çevrili ülkenin 4 bir yanı beyinsizlerle dolu, ilginç!!!''

    yazılan yazı bi nebze yarsa da altındaki babasının yorumuyla gece gece klavyeyi kemirdim.

    ''oğlum çift haneli iq ile kime laf sokuyon.''

  • şirince köyünün muhtarı ben olsam yarın köyün elektirik şalterlerini ipneliğine kapatırım. ardından da vericen ses efektini ortama gel ondan sonra.