hesabın var mı? giriş yap

  • bir gün beykoz'da hatalı park yüzünden aracım çekilmişti. çekilen otoparktan aracı teslim aldıktan sonra semte yabancı olmamdan dolayı benim gibi ceza yiyen diğer araçları otopark çıkışında takip etmeye başladım. 3-4 araç artarda 100 metre gittik gitmedik trafik polisi çevirdi konvoyu. meğer o gittiğimiz yol ters yönmüş. tekrar ceza yedik.

  • lol örgütlenmişler dedi ya la. abi iyi misin sen? önceden planlanmış, katılacağın ilan edilen miting, açılış vs. değil bu, insanların haftalar, aylar öncesinden bilet aldığı, kiminle seyahat edeceklerini bilmediği bir ulaşım aracındasın. üstüne kimse sana sesini yükseltmezken çocuk azarlar gibi avazın çıktığı kadar bağırıyorsun. lütfen sakin ol, gözlerindeki ışıltıyı kaybetme.*

  • http://www.aktifmedya.com/…ini-istiyor-h625568.html

    https://twitter.com/…r_ki/status/629407716440715264

    keyfinizi biraz kaçıracağım ama üzgünüm. beni gerçekten derinden sarstı haber. belki içimizde doktor olan, yardımcı olabilecek tanıdıkları olanlar vardır. veya gündemde ses getirmesini sağlarsak birileri yardımcı olabilir bilmiyorum.

    çocuk gerçekten çok acı çekiyor anladığım kadarıyla. annesi artık görmesini falan geçmiş çocuğum rahat bir nefes aldım yeter diyor.

    umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur yavrucak.

    edit: şu ana kadar bazı doktor isimleri paylaşıldı başlık altında. bu isimlerle veya farklı isimlerle iletişime geçebilecek arkadaşlar mutlaka vardır diye düşünüyorum. o zamana kadar başlığı gözönünde tutmaya çalışmakta fayda var.

  • acayip bir olay...

    12 kasım 1973'te henry kissinger ile mao zedong pekin'de bir toplantı yapıyorlarmış. halka açıklanan konuşma kayıtlarını 2005 yılında bir yazar şurada vermiş: (bkz: #8030751)

    mao bu toplantıda birdenbire şöyle bir öneride bulunmuş: "biz [çin] pek bir şeye sahip değiliz. bizde bolca bulunan şey kadındır. yani eğer isterseniz, onlardan size biraz verebiliriz, mesela on binlerce."

    kissinger bu tuhaf teklifi duymazdan gelmiş ve konuyu değiştirmiş, ancak mao şaka yollu sorarak konuya tekrar geri dönmüş, “çinli kadınlarımızdan ister misiniz? size 10 milyon [kadın] verebiliriz."

    kissinger bu kez diplomatik bir yanıt vermiş: “bu gerçekten acayip bir teklif. üzerinde çalışmamız gerekecek."

    toplantıdaki diğer çinli yetkililer, basının bu konuşmalara eriştiğinde mao’nun kadınlara yönelik tutumunun tepki yaratacağına dikkat çekmiş, bunun üzerine mao kadın tercümanından özür dilemiş ve kissinger’dan bu kısmın toplantı kayıtlarından kaldırılmasını rica etmiş.

    kaynak:
    https://www.mentalfloss.com/…-about-henry-kissinger
    http://news.bbc.co.uk/…/hi/asia-pacific/7243500.stm

    sözlükte daha önce de yazılmış: (bkz: #85771704)

  • stada gelen katar'lı için bölgede yatırım yapacak, helikopterle gezdik demişti zat-ı muhterem!
    umarım çamburnu üstünde değildir.

    dünyada sarıçam ormanının denizle buluştuğu iki noktadan biriymiş çamburnu. son zamanlarda birilerinin yaptığı gibi basit bir yaftalama olarak değil, gerçek anlamıyla vatan hainidir sorumlusu.

  • bir adam et yemeğinin yanında ekmek yemiyorsa zengindir arkadaşım, net.

    bir de bir tabağa komple antep koyup aralıksız happıdı huppudu yiyebiliyorsa da zengindir.

    benim bunlardan başka harhangi bir kriterim yok.