hesabın var mı? giriş yap

  • uzun zamandır aklıma takılmış sorudur. gülünecek bir şey olabilir farkındayım fakat gerçekten merak ediyorum.

    şimdi biliyorsunuz milyarlarca gezegen var. ya bu gezegenler, galaksiler; bizde olduğu gibi birleşip başka komplike bir canlının bedenini oluşturuyorsa?

    hatta aklıma şu da geldi, biliyorsunuz kanser kontrolsüzce çoğalan ve durdurulamayan hücrelerdir. insanoğlu başka bir canlının kanseri olabilir mi?

    çünkü biz de kontrolsüzce çoğalıp içinde bulunduğumuz gezegene zarar veriyoruz.

    bilmiyorum çok garip gerçekten.

  • dondurulmuşunun tercih edilmesi gereken sebzeler hakkında bir makale:
    http://www.huffingtonpost.com/…d08be4b0ec3d5a6ba29c

    özetle diyor ki,
    - bazı sebzeler (brokoli ve karnıbahar örnekleri verilmiş) dondurma işlemine dayanamıyor ama bazıları (bezelye, ıspanak ve enginar kalbi) özellikle uygun,
    - manavdan en tazelerinin seçilmesi durumunda bile, tarladan toplandığı gibi şoklananların tatları daha güzel, besin değerleri daha yüksek oluyor.

    not: sebepleri tahmin edilebilir, bu sebzeler olgunluklarının ve besin değerlerinin zirvesindeyken donduruluyorlar. halbuki öbürleri manavımıza gelene kadar nice badireler atlatıyorlar.

  • evet, kelimenin tam anlamıyla tüyleri diken diken eden, üzen, düşündüren kliptir. evet, zor işimiz zor!

    klip

    nasıl bir döneme denk geldik, değil mi?

  • madde 309- (1) cebir ve şiddet kullanarak, türkiye cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar.

    düzgün bir ülkede şu demeç suç kabul edilerek soruşturma açılır. vekillik falan düşer.

  • tartışmanın en güzel anında gözlerimi hafifçe kaçırarak "üz anneni üz" repliğiyle ortamda vicdan bombası patlatmayı hedefliyorum. sırf bunun için bile onlarca kilo alıp doğurabilirim.

  • "bi tarkan kadar olamadık. herif o kadar kibar ki 'sen bir ayısın' demiyor, 'mevsimlere göre uyuyup uyanmışsın' diyor."

  • her yerde karşımıza çıkan kızlardır bunlar. özellikle barlarda "seni sepetledim kime ne hayat benim sana ne *" gibi sözler içeren aşk marketin en rezil şarkılarında ellerini, avuçlarını açarak ileri geri sallarlar. omuz dirsek arası sabit koldan ele kadar olan kısım ileri geri sallanacak şekildedir. avuçlar dediğim gibi açıktır. arada "ben" geçen kısımlarda kişi kendini göstermeli, "defol git hayatımdan... aşksız hayat pek güzel" gibi kısımlarda ise elin dışı karşıya bakacak şekilde "illallah" haraketi yapılmalıdır göğüs hizasında. bir agresyon içerir. "haaaeartıığğk sevmeğyeceeeğğiiim" de kollar yukarı doğru iyice açılır arkadaşa gözler bereltilerek bakılır.. klip gibidir... ben gıcık olurum yapana tekme atarım tersim pistir.

    bir de şöyle bir alt grubu var bunların...
    (bkz: okul servisinin arkasinda sarki soyleyen kiz grubu)

  • 2009 abd yapımı destansı bilimkurgu filmi. filmin senaryosunu titanic, alien 2, terminator filmlerinin yönetmeni james cameron yazmış ve filmi yönetmiştir. üç boyutlu (3d) sinema tekniği ile çekilmiştir. 18 aralık 2009 tarihinde gösterime girmiştir. 237 milyon dolar bütçe ile çekilmiş film 2,79 milyar dolar bilet hasılatına sahipken 2021 yılı covid-19 dönemi sonrası açılan çin sinemalarında en çok izlenen film olmuş ve toplam hasılatını 2 milyar 810 milyon 779 bin 794 dolara yükseltmiştir.

    avatar'ın galası 10 aralık 2009'da londra, birleşik krallık'ta yapıldı ve 18 aralık 2009'da abd ve kanada'da gösterime girdi.

    zoe saldana, kate winslet, sam worthington, sigourney weaver, giovanni ribisi filmin oyuncu kadrosundaki isimler.

    filmin extended blu-ray versiyonunda
    theatrical cut
    collector's edition cut
    special edition re-release cut
    family audio track cut versiyonları bulunmaktadır.

    görsel
    görsel

  • leonardo dicaprio'nun ödülü aldıktan sonra debe editini basıp araya küresel ısınma ve çevresel duyarlılık konularını da sıkıştırdığı tören.

  • erkek bir bireyin sütyen takmamasıyla ilgili şakası da geldiyse bu akım misyonunu tamamlamış demektir.

    artarak devam etmesini umduğum bütün dünyaya yayılmasını dilediğim moda.

  • kendisine anlatır gibi açıklamıştır. bu durum şüphesiz ki garip bir paradoksa tekabül etmektedir.