hesabın var mı? giriş yap

  • eleştirilmesini "kim ne kazanıyorsa kazansın, siz kendi kazancınızı arttırmaya çalışın" minvalinde eleştirmeyeceğim.

    çünkü bir diş doktoru okulunu okumuştur, sermayesini bulup müessesesini açmıştır ve işini yapmaktadır.

    bir doktor, okulunu okumuştur, pratisyen olarak kendi işini yapmaktadır ya da tus'u kazanmıştır, asistanlığını yapmıştır ve nerede olursa olsun kendi işini yapmaktadır.

    br öğretmen, okulunu okumuştur, kpss'yi geçmiştir, bir okula atanmış ve kendi işini yapmaktadır.

    sen de yapabilirsin! evet, zor değil, önünde engel yok, kimse seni durdurmuyor, hayatını ona göre ayarla, git oku çalış kazan ve yap!

    ancak bu ülkede milletvekili olamazsın,arkan yoksa, birilerini yalamadıysan. üst düzey memuriyet alamazsın, torpilin yoksa. ihale alamazsın, siyasi bağlantıların yoksa.

    sana imkan verilmeyen gelir kaynaklarını sorgula, eleştir, isyan et!

    senin de yapabileceğin bir iş varken, o kişi o görevi gökten zembille değil, hakkıyla almışken, saçmalama.

    doktor çok kazanıyorsa, öğretmen rahat çalışıyorsa, diş hekimi fazla alıyorsa, boyacıların işi kekse, kaldır bir tarafını bir zahmet ve yap.

    yok ama batmaz bizim ülkemizde kaçakçılıkla zengin olan otobüs şirketleri, devlet ihaleleriyle doyan inşaat şirketleri, vergi kaçıran holdingler..

    varsa yoksa yolu herkese açık olan doktorlar, öğretmenler vs.

    biri anlatsın, neden?

  • 10 senelik bir süre içerisinde imf'ye olan 20-25 milyar dolarlık borcunu bitirirken, toplam dış borcunu 120-130 milyar dolardan, 380-390 milyar dolara taşıyan bir ülkede yaşanmış son derece güzide bir hadise.

  • üretimde calisacak makina mühendisi alinacaktir

    - en son okudugunuz kitap
    - sato
    - kimindi o?
    - kafka
    - beyaz dis de kafka’nindi di mi
    - hayir, jack london’in o.
    - ama tarzlari benzer kafkayla di mi
    - hayir, benzemez.
    - hmm... peki ne tarz müzik dinlersiniz? en sevdiginiz müzik grubu? en sevdiginiz sarkilari? en sevdiginiz vb vb vb...
    - sohbet ediceksek bi çay söyleyin bari. yok is görüsmesi yapicaksak gecmis deneyimlerimi falan sorun

  • abd tarihinin en büyük petrol felaketini anlatan film.

    --- spoiler ---

    felaketin oluşmasına birbiri ardına gelen 9 kritik ihmal yol açmıştı.

    1- kuyuda kaliteli çimentolama operasyonu yapılamamıştı. çimento, formasyondaki gaz ve petrolün kuyuya akmasını engelleyen bir bariyer görevi görür. çimentonun kalitesiz olmasındaki en büyük neden, muhafaza borularının merkezlenmesini sağlayan centralizer aletlerinin yeteri kadar kullanılmamasıydı.

    2- çimentolama sonrası işlemin kalitesini gösteren çimento kaydı alınmamıştı. bp, alelacele sondajı bitirip bir sonraki lokasyona gitmek istiyordu. bu yüzden bu kritik işlemi atlamıştı.

    3- muhafaza borularının ucunda yer alan tek yönlü valf çalışmamıştı. kuyuya indirilmeden önce bu aletin fonksiyon testi yapılmalıydı. çimentonun kötü olması ve bu valfin çalışmaması sonucu formasyondaki gaz ve petrol kuyuya girdi.

    4- kuyunun dengede olup olmadığını anlamaya yarayan basınç testi çalışanlar tarafından yanlış yorumlandı. kuyu öldürme hattı tıkalı olduğundan test sağlıklı yorumlanamadı.

    5- bp, kuyudaki ağır sondaj çamurunu hafif deniz suyuyla değiştirdi. bu, formasyondan gelen gaz üzerinde kontrolün kaybedilmesine yol açtı.

    6- formasyondan gelen gaz platforma 40 dakikada ulaştı. bu süre boyunca kuyuya gaz girişi olduğu çalışanlar tarafından fark edilemedi.

    7- gaz ve petrol platforma ulaştığında tahliye hattına yönlendirilemedi. gaz büyük bir basınçla çalışanların bulunduğu platformu vurdu ve büyük bir yangın tehlikesi ortaya çıkardı.

    8- kuledeki yangın söndürme sistemi çalışmadı.

    9- kuyudaki yüksek basınçtan dolayı sondaj boruları eğilmişti. bu yüzden emniyet vanaları görevlerini yerine getiremedi.

    yukarıdaki 9 ihmalden birinin bile farkına varılsa böyle bir felaket ortaya çıkmayabilirdi ve 11 can kaybı yaşanmazdı. ihmallerin bir çoğu bp'nin mevcut kuyuyu alelacele bitirip bir sonraki lokasyona geçmek istemesinden kaynaklandı. bu da operasyonların temel güvenlik prosedürleri yerine getirilmeden riskli bir biçimde yapılmasına neden oldu.

    --- spoiler ---

  • bak bu adama, turk takimlari igrenc oynadigi her donem ve shaktarın iyi gittigi her periyot sonu ovguler duzuluyor ya.

    hep birileri çıkıp şunu diyor, degerini bilemediniz, bu adama ffutbol cahili dediniz, bu adam dunyanin en iyisiydi bilmemne.

    degil mi?

    hah işte var ya bu adam seneye 3 buyukten birine gelsin (ozellikle bjk bu konuda daha önde bence artık), 2 derbi kaybetsin, 3 beraberlik alsin, takim biraz sendelesin ve biraz defansif oynasin,

    o bugun degerini bilemediniz diyenler çıkıp da; "bu muymuş dahi? bu muymuş profesör? o futbolcuyu solda oynatan adama ben teknik direktor bile demem, istifa et bunamış adam"

    demezse ben de ne olayım.

    ülkem insaninin reflekslerini artik iyice kavradim. sik gibi ülkeyiz bu yüzden. cacık olmaz bizden.

  • kalabalıkların memnun olmadığı işler yapacaksanız eğer onları sürece ortak edin, görev verin. sizden daha ateşli olduklarını göreceksiniz.

  • fabrika çıkışı karartılmış arka cama kusur yazıldı.

    şase numarasını okuyamamış, açtım bizzat gösterdim, düzeltilmesi için tekrar ücret ödemeniz gerek dedi, müdürünü buldum sıvadım, düzeltildi.

    lastikleri orijinal ebadından farklı yazmışlar, kitapçığında buldum gösterdim, kemküm ettiler.

    kim ulan bu tüvtürk denen garabet kurum? ve kim musallat etti bu cahil ve hipermetrop sığırları arabalarımıza.

    not : ben de hipermetropum ama gözlük kullanıyorum ve hiç bir detayı kaçırmıyorum.

    debe editi : yolun da farın da açık olsun

  • kimse de cikip "madem oyleydi de daha once sen bu adami ne demeye milletvekili olarak tutuyordun?" demiyor mu bu beyanatin uzerine?

    evet, soru retorik.