hesabın var mı? giriş yap

  • maça çağırdığımız bir elemanın (ki kendisi gelirsem dengeler değişir demişti) ısınırken bana "şş paşa! topu bana atsana bi solak mıyım değil miyim ona bakıcam" demesi, üstelik solak olup olmadığını anlamak için çektiği şutta topun koskoca sahada kalenin 3 metre yukarısında bir topun anca sığacağı delikten çıkıp gitmesi ve "solak değil mişim ehuehehehe" dedikten hemen sonra diğer topu isteyip bu kez sağ ayağıyla çektiği şutta topun bilmem kaç milyonda bir kez olacak ihtimale yine aynı delikten dışarı çıkması hayatımda halı saha maçlarında beni en çok şaşırtan olaydır. bir daha da şut çekmedi kerkenez.
    hayır adam bizimle dalga mı geçti anlamadık maç başlayıncaya kadar. maç başladı da fasulye olduğunu gördük de bir daha çağırmadık pilardacıyı (aramızdaki lakabı oldu bu olaydan sonra).

  • ben burda 10 bin lirayı boklayanları görünce şaşırıyorum. pardon da siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? sektörde kimin ne aldığı aşağı yukarı bellidir. elbette 25 bin tl ve üzeri maaş alanlar var, anca buraya sizin gibi gelip 10 bin lira para mı yea demez. bu paranın altında da alsam üstünde de alsam gelip buraya 10 bin tl para mı yea muhabbeti yapmam. çünkü bence türkiye şartlarında "kötü" bir para değil. maaşlı çalışanların yüzde kaçı 10 bin tl üzerinde çalışıyor acaba?

    beyler uyarayım, böyle kız da düşüremezsiniz. "vaayyy errrrkeğe bak 10 bin tl para mı diyor, off demek ki çok zengin" dediklerini sanıyor olamazsınız. umarım sanmıyorsunuzdur.

  • olm ne illuminatisi lan, adam zaten öyle bir dans ediyor ki, dikkatli incelenirse 3 siyasi parti, 4 gizli örgüt, 7 sivil toplum kuruluşu ve 9 müzik akımına selam çaktığı görülebilir.

  • dünya güzeli bir kız çocuğu. çok da tatlı videoları var. abone olun, izleyin.

    oturduğunuz yerden bir çocuğu gülümsetme fırsatı geçmiş elinize işte, mis gibi.

  • 2004 yılında yakalandığım kanseri yendim.

    bir aksam yemek yerken sofrada ağızdan ve burundan aniden kan gelmesiyle şişli etfal eğitim ve araştırma hastanesine yatırılmam sonucu ile kanser teşhisi konulmuştu.

    yaklaşık 2 sene kadar hastanede yattım ara ara eve gönderdikleride oldu ama tedavi zamanlarım benim için çok zor geçmişti

    aradan zaman geçtikten sonra ayakda tedavi görmeye başladım ve ufak ufak atlattım :)

    ilaç aldığım zaman vucudum tedaviye yanıt vermıyordu ama o son seans herşeyi değiştirdi aksi halde olsaydı şuan aranızda olmucaktım.

    aradan tam 14 sene geçti.

    bir rica üzerine ekşisözlüğe konuyu taşıdım ,arkadaşımızın tedavi sürecindeki çekindiği fotoğrafları ve son halini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz

    arkadaşımızın instagram adresi için link

    donanım haberdeki konu
    link

  • hayatı anlamaya yarayan effect.

    lindy, new york’ta bir cafe ismi. buraya genelde işsiz oyuncular gelip, o anda broadway’de oynanan oyunların hangilerinin tutacağını, hangilerinin de batacağını tahminlermiş. bu tahmini de, oyunun hayatta olduğu zaman dilimini kullanarak yaparlarmış. oyun, 100 gündür oynanıyorsa, bir 100 gün daha oynanacağını öngörürlermiş. lindy effect buradan geliyor.

    önerdiği şudur basitçe, lindy effect, business, kitap, kavram ya da benzer şeylerin, gözlemlenen ömrünün yarı ömründe olduğunu söyler. eğer bir işletme 100 yaşındaysa, 100 yıl daha hayatta olması beklenir. 10 yıldır hayatta olan bir iş, 10 yıl kadar daha hayatta olmalı. lindy effect etkisi altında, bir işletmenin ölüm oranı zamanla azalır.

    bunu ben, geleceği öngörmek biz ölümlüler için fazlaca karmaşık ve zor olduğundan, geçmişe dönük kullanmaya çalışıyorum. yani şöyle, şu anda kuracağım hangi business yıllarca hayatta kalır sorusunun cevabı için yıllarca hayatta kalmış ve şu anda da hayatta olan işlere bakmak lazım. bunları günümüz teknolojisiyle iyileştirmek mümkün mü? ihtiyaç belli ki var ki business yıllardır hayatta. bu ihtiyacı yeni bir ürün ya da teknolojiyle nasıl karşılayabilirim?

    ya da mesela, öyle bir kitap yazayım ki, bundan 10 sene sonra da okunsun. lindy effect nasıl kullanılabilir bu sorunda? geriye dönük yine. 10 sene önce insanlar ne okuyordu? bunu bulmak lazım. bu konu demek ki öyle önemli bir şeyleri kapsıyor ki insanlık için, insanlar 10 sene önce de 10 sene sonra da okumaya devam edecek.

    (bkz: nassim nicholas taleb) okumanız tavsiyedir konu hakkında.