hesabın var mı? giriş yap

  • yaptığım araştırmalar sonucu tam listesi ve detayları aşağıdaki gibi olan oyunlardır:

    - hepsi benim: monopoly kopyası emlak ticareti oyunu. amaç belli renkteki tapuları toplayıp tekel olarak ev ve otel dikmek, kira alarak rakipleri batırmak. en son 10'lu yıllarda üretilmiş. kare ve dikdörtgen olarak 2 versiyonu var. şans 3/5, strateji 2/5.

    - milyoner: iş ve hayat oyunu. amaç iş ve cemiyet hayatında yükselip risk alarak milyoner olmak. en son 10'lu yıllarda üretilmiş. şans 4/5, strateji 1/5.

    - gırgır: mad kopyası mizah ve para oyunu. amaç çeşitli şaklabanlıklar yapıp eldeki parayı bitirmek. en son 10'lu yıllarda üretilmiş. şans 5/5, strateji 0/5.

    - holding: ticaret oyunu. amaç hammadde tekeli oluşturup rakipleri iflas ettirmek. en son 10'lu yıllarda üretilmiş. şans 3/5, strateji 2/5.

    - gizli hedef: risk kopyası savaş oyunu. amaç dünya hakimiyeti sağlamak ya da gizli görevi tamamlamak. son 2000'li yıllarda üretilmiş. şans 2/5, strateji 3/5.

    - gökdelen: emlak ticareti oyunu. en son 90'lı yıllarda üretilmiş. şans 3/5, strateji 2/5.

    - titanik batıyor: the sinking of the titanic kopyası macera oyunu. amaç batmadan önce gemiden insanları ve kaynakları toplayıp bir adaya varmak. en son 90'larda üretilmiş. şans 3/5, strateji 2/5.

    - bermuda şeytan üçgeni: bermuda triangle kopyası ticaret oyunu. amaç bermuda şeytanına yakalanmadan gemileri ilerletip ticaret yapmak. en son 90'larda üretilmiş. şans 3/5, strateji 2/5.

    - uzay 1999: space 1999 kopyası yarış oyunu. en son 90'larda üretilmiş. şans 3/5, strateji 2/5.

    - ipucu: cluedo kopyası. amaç cinayeti çözmek. en son 90'larda üretilmiş. şans 2/5, strateji 3/5

    - goool: futbol oyunu. amaç stratejik hamlelerle gol atıp maçı kazanmak. en son 90'larda üretilmiş. şans 1/5, strateji 4/5.

    - şampiyon: formula 1 kopyası yarış oyunu. amaç stratejik hamlelerle yarışı kazanmak. en son 90'larda üretilmiş. şans 1/5, strateji 4/5

    bunların dışında solo test, tombala ve amiral battı da üretmişler.

    yuma aile oyunları'ndan bahsederken ezeli rakibi şan zeka oyunları'ndan da bahsetmemek olmaz. adı geçen milyarder, banker kaçtı gibi oyunlar mesela yuma'ya değil şan'a ait.

  • devletin yeni facebook projesi. mesai bitince kapanan, yapılan paylaşımların evrak kayıttan geçtikten sonra ertesi gün yayına girdiği bir deli oğlan.

    boğazda kahve keyfi için gereğini arz ederim.

  • -napiyosun ask?
    -seni dusunuyorum.
    -gunun nasil gecti?
    -seni dusunerek
    -annen napiyo?
    -ailecek seni dusunuyoruz.

  • selam xbox severler. microsoft'un yerel fiyatlandırma ile bizlere sunduğu bir çok oyunda mükemmel indirimler olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyorum.

    1- gelmiş geçmiş en iyi oyunlar arasında zirveye oynayan, vahşi batı temasını arşa çıkaran red dead redemption 2 oyunu 154 liraya, bu yetmez ben ilk oyunu da oynamak istiyorum diyorsanız red dead redemption 1 de 54 liraya,

    2- efsanevi metro serisinin en son çıkan oyunu dahil olmak üzere 3 oyununu birden içeren metro saga bundle paketi 34 liraya,

    3- dövüş oyunları arasında kült yapımlardan biri olan mortal kombat xl, 31 liraya,

    4- görsel tasarımı ile bizi kendine hayran bırakan, bulmacaları ile zorlayan, korkunç ve acımasız bir dünyada hayatta kalmaya çalıştığımız little nightmares 14 liraya,

    5- gotham'ın en kötülerine karşı deneyimsiz bir maceraya atıldığımız, süper kahraman oyunları arasında en iyileri olarak nitelendirilen 3 muhteşem batman oyununa ek paketleri ile ev sahipliği yapan batman arkham collection 61 liraya,

    6- dc evrenindeki bilinen neredeyse bütün karakterle kurgulanan, destansı dövüşlere tanıklık eden injustice 2 21 liraya, daha önceki oyunu olan injustice gods among us 9 liraya,

    7- need for speed, plants vs zombies ve unravel oyunlarını içeren ea aile paketi 19 liraya,

    8- orta dünyada geçen sayılı kaliteli oyunlardan biri olan middle earth shadow of mordor 15 liraya,

    9- maziye gidip eski günleri yad etmek isteyen dövüş oyunu severler için street fighter iv 9 liraya,

    10- dead island ve dead island riptide oyunlarını içeren dead island definitive collection paketi 16 liraya,

    11- star wars evreninde uzay savaşlarına daldığımız star wars squadrons 27 liraya,

    12- son zamanlardaki en yaratıcı evren birleşmesine sahip olan bridge constructor portal oyunu 7 liraya,

    13 - savaşların harabeye çevirdiği, büyünün hüküm sürdüğü eski dünyada geçen aksiyon rpg warhammer chaosbane oyunu 11 liraya, yeni nesil versiyonu ise 17 liraya,

    14- duyurulduğu zaman dünyayı kasıp kavuran fakat çıkışında herkesi hayal kırıklığına uğratan watch dogs oyunu 22 liraya,

    15- 80lerin japonyasında geçen, ilk çıktığı zaman açık dünya oyunlarında çıtayı belirleyen shenmue serisinin ilk 2 oyunu toplamda 25 liraya,

    16- 60ların sonunda amerikalı genç bilim adamı olarak nefes kesici bilim kurgu maceralarına atıldığımız trüberbrook oyunu 8 liraya,

    17- i. dünya savaşı'nda düşman cephelerde karşı karşıya gelen iki askerin hikayelerini anlatan duygusal ve öyküsel bir macera olan 11-11 memories retold 20 liraya biz oyunculara sunulmuş durumda.

    bunların dışında bir çok oyunda büyük küçük indirim bulunmakta. tüm indirimlere ise buradan ulaşabilirsiniz. 2-3 liraya da 1000 liraya da oyun bulabilirsiniz. sık sık xbox mağazasına göz atmakta fayda var. güncel kura göre inanılmaz ucuz oyunlar bulabiliyorsunuz.

    bu arada cumhuriyetimizin 100. yılını kutlar, başta gazi mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. yaşasın cumhuriyet.

  • bu sendroma adını veren olay 1973 yılında stockholm'deki başarısız bir soygun girişimi sonucu ortaya cıkmıştır. kreditbanken isimli bir bankayı soymaya kalkan soyguncular kuşatılınca bankada bulunan 4 kişiyi rehin almışlar ve altı gün boyunca direnmişlerdir. altı günü sonunda polis operasyonu sırasında rehineler kurtarılmaya aktif olarak direnmişlerdir. daha sonra ise soyguncular aleyhine tanıklık etmeyede yanaşmamışlardır hatta para toplayıp savunmalarına yardımcı olmuşlardır. bu olaydan sonra psikolojide benzer rehine-rehinci olaylarındaki yakınlaşmaları tanımlamak için kulanılan bir deyim haline gelmiştir.

  • üniversite 4. sınıf öğrencisinden;

    - pompacı " kurşunsuz mu olsun abi ?" deyince " kurşuna gerek yok, sözlerin var ya.." dedim, sarıldık ağladık..