hesabın var mı? giriş yap

  • fi tarihinde kordondayız, çimlere yayılma muhabbetin belini kırma vaziyetindeyiz. gelen geçen kalabalık baya yaz günü idi. bir izmir dilberi yan taraftaki potansiyel ismail yk fanatiği tiplerin yanındaki banka oturur. tabi bu yağız delikanlılar hemen pazar keyfi tadında bir kıyafet yorumuna girişirler. derken o muhteşem laf atma gelir la haso bir yeşillik bulsak da üstüne otursak. şair burada dilberin yeşil ağırlıklı kıyafetine dikkat çekmektedir. derken dilber işitir bu sözü. elini çantasına atar ve bir milyon çıkarır ve gençlere atar. alın bunla salatalık alın o da yeşil üstüne oturursunuz. ayar konusunda ankaralı namık'la yarıştığı tarafımızca tescil edilir. ayakta alkışlanır derken gözden kaybolur.

  • bir senedir kolejde gösterdiği performans ile bir anda draftin bir numara adaylığına yükselen çiçeği burnunda 1. sıra draft seçimi nba oyuncusu... ama benim çok acayip kuşkularım var bu çocukla ilgili.

    öncelikle lebron benzetmesi zannediyorum "hype" yüksekliği ile alakalı onun dışında oyunlarında pek bir benzerlik göremiyorum. yine de lebron hype'ının önünde zion hype'ının diz çöküp biat edeceğini düşünüyorum lebron'un lise maclari espn'de yayınlanıyordu! charles barkley ve draymond green oyun açısından daha mantıklı benzetmeler olsa da yine de ciddi farklar mevcut.

    beni en çok endişelendiren konu sakatlık ihtimali bu cüsse ile hareket ettiğiniz ve bu kadar yükseğe sicradiginiz zaman sakatlanma ihtimaliniz çok yüksek bu çocuk 130 kilo ve 100 cm yukarı sıçrıyor buna en yakın benzetme lebron kilo ve sıçrama yeteneği olarak. ama lebron bir anomali sakatlanmama konusunda ayrıca lebron'un injury prevention amacıyla zipladiktan sonra yere düşerken yaptığı birkaç çok önemli ve hayati hareket var (tek ayağının üzerine düşmemek hızlı birkaç adım atarak baskıyı azaltmak vs) bunların hiçbirisini yapmıyor zion. derrick rose'a benzetiyorum bu pervasizlik halini rose da çok daha küçük olmasına rağmen inanılmaz bir motorla ama biraz da umursamaz halde oynardı sakatlanmadan önce nitekim pervasizliginin sonucu olarak da defalarca sakatlandı. zion'un kolej maçında ayakkabısını patlatması bile bir gösterge nasıl bir momentum ile yere indiğine dair ayakkabı dayanamayıp patladı bu kütle yüzünden. bu konuda çalışacaklarını ve sakatlık ihtimalini düşüreceklerini düşünüyorum en azından ümit ediyorum.

    ikinci kuşkulu olduğum konu ise wingspan çocuğun boyu 2.01 ama hepimiz biliyoruz ki basketbolda wingspan yani kulaç açıklığı boydan daha önemlidir. zion'un kulaç açıklığı ise 2.08 mesela benzetilenlerden lebron'un 2.14 draymond green'in ise 2.17 kulaç açıklığı. eğer zion maks 4 numara pozisyonunda oynayacaksa çok da bir problem yaşamayacaktır kulaç konusunda ama small ball 5 i olarak düşünülüyorsa bence ciddi bir problem olacak bu konu üstelik kilosu ve cüssesi dolayısı ile kendisine daha uzunlar savundurulacak bir süre sonra ve asıl o zaman bu kulaç konusu problem olmaya başlayacak. draymond green yaklaşık 10 cm fazla kulaç açıklığı ve inanılmaz defansif içgüdüleriyle kisabeste pivot oynayabiliyor ama draymond green de milyonda bir denebilecek bir tıp başka benzeri yok gibi bir şey yine belki charles barkley.

    şimdi nba'in en iyi oyuncularına yani zion'un olması beklenen en iyi üç beş oyuncuya bakalım lebron, anthony davis, kevin durant, kawhi leonard, giannis, james harden steph curry... bunlardan steph curry ve james harden dışında hepsi genetik anomali ve üzerine tamamen yontulmuş bir yeteneğe sahipler. zaten zion'un bu kadar gündemde olmasına neden olan da yeteneklerinin yontulabilecek olduğuna inanılması.

    toplamda üç tane bana göre çok ciddi problemi mevcut ama nba şu ana kadar hiç böyle bir atlet görmedi bu yüzden herkes heyecanlı isminin tuhaflığı, temiz yüzlü oluşu, efendi bir karakter olması vs ise tam bir pazarlanabilir ürün yapıyor kendisini umarım bu bahsettiklerim problem olmaz kendisi için de biz de yıllarca bu anomaliyi izleriz.

  • ruh hastası şerefsiz.

    şu anda sinirden elim ayağım titriyor. 39 yaşında kadın hasta çarpıntı ile geldi, çekilen ekg'si svt dediğimiz bir ritm ile uyumluydu. ben de hastaya durumu izah ederek ve ondan izin alarak karotis sinüs masajı yapmaya başladım. o sırada hastanın eşi içeri girdi ve hiddetle şöyle sordu:

    -ne yapıyorsun sen lan?
    -masaj yapıyorum.
    -sen benim karıma nasıl masaj yaparsın it?
    -beyefendi yanlış anladınız.

    adam, durumu anlatmama bile izin vermedi. eşi de anlatmaya çalıştı ama ona da vurdu ama daha çok bana vurdu.

    2 sağlam yumruk yedim ama bir tane de sağlam yumruk geçirdim.

    şu anda sinirden gülüyorum.

    bu arada masaj dediysek: https://m.youtube.com/watch?v=493z2_kacoq

  • (bkz: kar)

    odaya girdiği zaman oleyy diye sevinçle koşup babamın omzundan karları alırdım. uzun bir palto giyerdi. zaten sürekli onu giyerdi. sonra avcunu açar ellerine suyunu damlatırdım. annem "yapma şunu silkelen de öyle gel" diye babama kızsa da o hiç annemi dinlemezdi. ne zaman kar yağsa babamla bu oyunu oynardık. işten yorgun gelse bile o uzun paltosuyla dağ gibi karşımda dururdu. karları alınca da sobanın yanındaki sandalyeye oturup avucunu açardı. ilk zamanları sobaya damlatıyordum ama cıbs cıbs diye annemin kafasını çok şişirdigim için babam sonradan hep ellerini açtı. "karışma hanım o gülünce benim yorgunluğum gidiyor" derdi.

    lan yaşım 30'u geçti. halen dertli olup çıkmaza girdiğim zaman kar yağınca doğru babamın yanına giderim. alırım toprağının üstündeki karları tek tek mezarına damlatırım. ruhuma çok iyi geliyor, umarım ona da geliyordur.

  • 2 yıl aradan sonra ilk ve son entryi giriyorum.

    ilk seferinde beceremedim ama bu sefer tecrübeliyim. aylarca içkiden uzak durdum sırf bana cesaret vermesin ve yapamayım diye ve bu uzaklığı atladığım ilk an bu noktada bulunuyorum.

    ne kurtulmaya ne de yaşamaya gücüm var. sadece mutlak huzura ermek istiyorum. türümüzün devamını sağlayamıyorum. belki de aşırı evrimleşip berbat canlılara dönüştük kim bilir. ama ben evrim halkasından çıkarak daha güçlü canlılara yer vermek istiyorum.

    sizleri tanımak, bu ortamın bir parçası olmak güzeldi. mutlulukla kalın. matrixteki bir 1 artık 0 oldu :)

  • bu tavsiyelere kulak verin bence, çünkü yaşayan adam gelir anlatır burada ve hepsi birer ayrı tecrübedir. şimdi olacağı gibi;

    öncelikle, aileniz çok zengin değil, miras falan kalmadıysa, en az 6 aylık şahsi giderlerinizi (kiradaysanız, kira, yemek, içecek, sosyal hayat için gereksinimler, vs) bir kenara koyun ve bunu unutun.

    ilk başlarda şaşalı ofislere, sekreterlere, elemanlara gerek yok, bunu da unutun. 300-400 liraya bir ofis tutup, bir masa iki sandalye başlayabilirsiniz. hatta direkt home office de başlayabilirsiniz. ama evde çalışamıyorum, olmaz derseniz ilk söylediğim bence makuldür.

    belli bir portföyünüz olmadan asla başlamayınız. ben şirketimi kurayım da nasıl olsa bir şekilde müşteri bulurum diye sakın ama sakın düşünmeyiniz, bu hataya düşmeyiniz.

    bir arkadaş ortaklık kötü demiş, buna katılmakla birlikte, ama'lı bir cümle daha ekleyeceğim. ama finansal destek sağlayacak güvendiğiniz ortaklara da yüzünüzü dönmeyiniz. zira ilk zamanlar hiçbir banka sizin suratınıza bakmayacağından finansal destek çok önemlidir.

    alacaklarınızı sıkı takip etmeli, tahsilatta gerekirse işi yüzsüzlüğe vurmalısınız, yoksa 90 gün vade olur size 150 hatta 180. sonra bağıra bağıra batar gidersiniz. nakit akışını sağlamak en öncelikli göreviniz olmalı

    sözleşmesiz iş yapmamalısınız. unutmayın ki; piyasada herkes sizin gibi düzgün, sözüne sadık değil.

    hiçbir zaman dürüstlüğünüzü kaybetmeyin. belki başlarda bu yüzden iş kaçırdığınız zamanlar bile olacaktır. ama bir kez adınız dürüst olarak piyasada nam saldı mı, sizi kimse tutamaz.

    böyle gaz verip de entarime son dikişi atarım işte. haydi hayırlı işler.