hesabın var mı? giriş yap

  • morgan freeman'a bir röportajında sorulur:

    "shawshank redemption filminde zenci bir mahkumu oynadınız........"

    sorunun devamı gelmeden freeman muhabirin sözünü keser:

    "ben zenci bir mahkumu oynamadım. ben zenciyim ve bir mahkumu oynadım."

  • pahalı olmasının arkasında haklı nedenler olan suv:

    tasarım ve malzeme kalitesi: g-serisi, 1970'lerin sonundaki tanıtımından bu yana nispeten değişmeden kalan, ayırt edici ve ikonik bir tasarıma sahip. araç, konforlu ve lüks bir deneyim sunarken arazi koşullarına dayanacak şekilde üretilmiştir. gövde yapısı sağlamdır ve iç kısım birinci sınıf malzemelerle üretilmiştir, bu da maliyeti artıran yüksek kaliteli bir yapıya yol açar.

    mühendislik ve performans: mercedes-benz, araçları için güçlü motorlar, olağanüstü performans ve ileri teknolojiler yaratmak için araştırma ve geliştirmeye büyük yatırım yapıyor. g-serisi genellikle yüksek fiyatına katkıda bulunan yüksek performanslı motorlara, sofistike süspansiyon sistemlerine, gelişmiş aktarma organı seçeneklerine (4matıc dört çekiş gibi) ve arazi yeteneklerine sahiptir.

    özel marka imajı: mercedes-benz, prestij, zarafet ve statü ile ilişkilendirilen dünyanın önde gelen lüks otomobil markalarından biri olarak kabul edilir. özellikle g-serisi, yıllar içinde kült benzeri bir hayran kitlesi edindi ve genellikle lüks ve başarının sembolü olarak görülüyor. markanın bu albenisi haliyle fiyatları yukarı çekiyor.

    özelleştirme ve kişiselleştirme: mercedes, g-serisi için çok çeşitli isteğe bağlı özellikler, özelleştirme seçenekleri ve premium paketler sunar. müşteriler, aracı tercihlerine göre özelleştirmek için çeşitli iç kaplamalar, boya renkleri, jantlar, döşeme malzemeleri ve ek özellikler arasından seçim yapabilir. bu özelleştirme seçeneklerinin kullanılabilirliği, toplam maliyete katkıda bulunur.

    ileri teknoloji ve güvenlik özellikleri: mercedes-benz araçları en son teknoloji ve güvenlik özellikleri ile donatılmıştır. g-serisi, gelişmiş sürücü yardım sistemleri, son teknoloji bilgi-eğlence sistemleri, yüksek kaliteli ses sistemleri ve bir dizi başka teknolojik gelişme içerir. bu özelliklerin araştırılması, geliştirilmesi ve entegrasyonu, aracın toplam maliyetini artırır.

    üretim süreci: g-serisi, detaylara büyük özen gösterilerek üretilmiştir ve titiz bir üretim sürecinden geçer. belirli bileşenlerin el yapımı doğası, hassas mühendislik ve mercedes-benz'deki katı kalite kontrol standartları, daha yüksek üretim maliyetine katkıda bulunur.

    sınırlı üretim: g-serisi, diğer modellere kıyasla geleneksel olarak sınırlı sayıda üretilmiştir, bu da ayrıcalıklılığını artırır ve genellikle fiyatı yükseltir.

  • "avrupa birliği neden mültecileri almıyor" gibi abuk sabuk bir rte beyanından daha mantıklı olan bir cümle.

  • "izmir’in işgali yıllarında “anadolu’nun işgali ingiliz emperyalizminin bir oyunudur” ve “kardeşime kurşun sıkmam” dedikleri için inciraltı’nda yunan krallığı’nca kurşuna dizilen 200 yunan sosyalist askeri, ölümlerinin 94. yıl dönümünde katledildikleri yerde barış şiirleri okunarak ve ege denizi’ne karanfiller bırakılarak anılacak."

    "anadolu’nun işgali ile sonuçlanan emperyalist savaşa hayır dedikleri için katledilen sosyalist yunan askerlerini yazan şair tuğrul keskin, son kitabı zito i epanastasis’i (yaşasın isyan) öldürülen askerlere ithaf etmişti.

    ilk kez anılacaklar

    1921 yılının ocak ayının birinci günü gerçekleşen katliam, 4 ocak 2015 pazar günü bir şiir etkinliği ile ilk kez anılacak. 4 ocak’ta barış şiirini yanına alan izmirli şairleri ve yürekli insanları beklediklerini ifade eden tuğrul keskin, “kardeşime kurşun sıkmam dedikleri için öldürülen askerler, iki ülke arasındaki kardeşliğin defne dalıdır. tarihimizde yer alan bu trajik olayı yeniden hatırlatarak, ege’nin iki kıyısı arasındaki dostluğu daha da güçlendireceğimize ve günümüzdeki pek çok kavram kargaşasına da ışık tutacağımıza inanıyorum. bunun için 4 ocak pazar günü saat 13.00’da inciraltı sahili’ndeki barış manço köprüsü’nde buluşarak, bu güzel insanlara şiirler okuyalım istiyoruz ve bütün izmirlileri o gün, saat 13.00’da barış manço köprüsü’ne bekliyoruz” dedi. "

    http://haber.sol.org.tr/…ra-ilk-kez-anilacak-104189

    (bkz: zito i epanastasis)

  • cem yılmaz gösteri yapıyor, film yapıyor, dvd'lerini piyasaya sürüyor para kazanıyor. kendisinin bu arabaları almasını istemezsen gelir kaynaklarına katkı sağlamazsın olur biter.

    sıkıntı benden zorla alınan paralarla 900 bin lira araba kirası verenlerde.

    edit. ayrıca ilberci nedir yahu?

  • nasıl ki bir insana telefon numaranızı vermek ona size günün her saatinde ulaşma hakkını tanımıyorsa onun günlük hayattaki rutinlerini takip etme olanağını da tanımaz.

  • rte'nin karşısına anan avradın çıksa, biz onlara da oy veririz sıkıntı yok kardeş.

    edit: sözlükte sık sık kk'yı ve millet ittifakını eleştirdiğim için bana aktroll diyenler bile oluyor, önceki entrylerime bakabilirsiniz. fakat 2023 seçimi öyle küskünlük yapılacak, aday beğenilmeyecek bir seçim değil.

  • lacan tarafından ortaya atılan, 6-8 aylık bebeklerin 18-20. aylık olana dek gördükleri her nesnenin (oyuncak, annesi, aynadaki yansıması vs) kendi vücudunun bir parçası olarak gördüğünü savunan psikanalitik teori.

    şimdi, buraya kadar bir sıkıntı yok, asıl mesele bu kopuş-kırılma anından, bebeğin kendisini evrenden ve diğer nesnelerden farklı olduğunu anlamasından ya da buna zorlanmasından sonra başlar.

    bebek evrenden kopmuş ve artık hayatının sonuna dek bu ayrılığın acısını çekecek ve yaptığı tüm eylemler, aslında farkında olmadan bu eksikliği tamamlama çabası olacaktır. bu evre,symbolic order olarak adlandırılır.

    lacan'a göre bu kırılmayı-kopmayı sağlayan başlıca etken dildir, çünkü her şey kullandığımız dil ile isimlendirilmiş ve birbirinden ayrılmıştır. dili de kendisi icad eden insanoğlu, aslında bir nevi kendisini sınırlara hapsetmiştir. çünkü evreni kendisinin bir bütünü olarak gördüğü zamanlarda (mirror stage), nesneler için bir isme gerek yoktu. ama şimdi her şey farklı ve her şey kullanılan dil ve konulan ayrı bir isim ile sınırlandırılmış, dayatılmış.

    teoriye göre, edebiyat, resim, müzik vs hep bu boşluğu doldurma, gerçeği yakalama arzusunun dışa; kitap, şiir, resim vs olarak vurmasıdır. (bkz: imaginary order).

    lacan'a göre, gerçeklik kendi ellerimiz ile yaptığımız sistemin, ideolojilerin çok ötesindedir. bazı insanlar, bazı anlarda bunun farkına varır ve bu da trauma of real(gerçeklik şoku) şeklinde adlandırılır.