hesabın var mı? giriş yap

  • kadınlar ben bununla gelecek kuramam eninde sonunda ayrılırız diye düşündükleri kişileri er ya da geç terkederler sevgili sözlük kişileri. çoğunlukla temelde buna dayanır.

  • askerin kitap okurken komutana yakalanması; akabinde komutanın "kimin lan o kitap?!" diye kükremesi, kek askerin "ömer hayyam'ın komutanım" diye cevap vermesi, komutanın "akşama ikinizi* * de odamda görecem ulan!" demesi...

  • biri karını dövüyor ve bir de çocuğunu kaybetmene sebep oluyor! bunu sakin karşılayabilecek adam çok azdır, şaşırmadım olanlara.

  • tam salona girmeden önce yer göstericilerden birinin gelip -o zamanki parayla- elime 1 milyon tl tutuşturması ve başka bir yer göstericiyi çaktırmadan işaret ederek "abi, şu herif bizden para tırtıklıyor galiba.. bu paranın seri numarasını aldık.. yer gösterdikten sonra bahşiş olarak verebilir misin" diye sorması.. benim olur demem, ama sonuç olarak yanlışlıkla cebimdeki başka bir milyonu vermem..

  • fotoğraf makinesi flaşı çok kısa bir süre içinde çok kuvvetli bir ışık verir, normalde göz bebeği çok kuvetli ışık karşısında küçülüp göz içine fazla ışık girmesini engellemekle görevlidir ama bu kadar kısa sürede çakan ışığa tepki veremez.
    flaş aniden patladığında gözün içine çokça ışık girer ve bu ışık göz merceği aracılığıyla retina denilen, kılcal damarlarla dolu tabakanın üzerine düşer. bilindiği gibi maddeler bazı renklerdeki ışığı yansıtır ve bazı renklerdeki ışığı soğurur. cisimlere rengini veren olay da budur zaten. flaştan her renkte yayılan ışık, retina üzerine düştüğünde, kılcal damarlarla dolu olan bu kısım sadece kırmızı ışığı yansıtır ve bu ışık merceklerden tekrar kırılarak fotoğraf makinesine geri dönüp gözlerin kırmızı çıkmasına sebep olur. yani gözlerdeki kırmızılık aslında damar tabaknın ve kanın görüntüsüdür. hatta fotoğraf uygun bir şekilde çekildiğinde bu kırmızılık sayesinde damarların şekli bile seçilebilir.

  • dört büyük denetim firmasından bir diğeri. karşımda en fazla 3 yıl tecrübeli iki denetçi ile iş görüşmesi yapılıyor. takım çalışmasını kafaya takmışlar, üstüste gereksiz sorular...

    - takımda iş yapmak istemeyen ama yeteneği olan biri olsa nasıl motive edersiniz?
    - şöyle yaparım böyle yaparım...
    - öyle yaptınız olmuyor n'aparsınız?
    - e o zaman şöyle yaparım
    - ama bunu da yapamıyorsunuz çünkü bla bla. başka naparsınız?
    - takımdan atarım, onla mı uğraşacam işimi mi yapacam
    - bık bık bık
    - peki şöyle bir durum oldu n'aparsınız?
    - ..
    - ama öyle yaptınız işe yaramadı başka naparsınız?
    - ..
    - ama onu da yaptınız yine olmadı
    -..

    derken sinirler gerilmiştir ve bu karşı tarafa belli edilmiştir.

    - çakır bey sinirlenince ne yaparsınız?
    - kafa atarım
    - heh heh iyi ki bize sinirlenmediniz
    - sinirimi genelde belli etmem ( sonrasında southpark sessizliği)

    ve teşekkür edilip görüşme bitirilmiştir.