hesabın var mı? giriş yap

  • bkm kadrosundan birilerinin olduğu ve internet fenomenlerinden herhangi bir şahsın bulunduğu hiçbir filmi izlemem. çünkü onlar film degil komedi skeçlerinin uzatılmış halleridir, 'filmsi' dirler.

  • (bkz: veranda)

    çok kullanışlı bir şeydir.

    en büyük hayalimdir verandada elimde tüfeğimle uyuklarken bahçeye giren serseriye: "burası özel mülk, o lanet kıçını evimden uzak tut seni kahrolası" diyebilmek.

  • tutturmuşlar bir " bu çocuklara sahip çıkalım, bu çocukları üzmeyelim, bu çocukların alın teri vs..."

    ulan yılda 4-5 milyon yuro kazanan çocuk mu olur?

  • niğde de iki migros şubesinde alkol yoktur.
    neymiş mal sahipleri taliban zihniyetindeymiş de onlar da bunu kabul etmiş.
    ne yani mal sahibi hindu olunca da dana eti de mi satmayacaksın.

  • çipli bedenlerden önceki son aşama değildir.

    hiçbir içkin değeri olmayan kağıtlara yapay bir değer yükleyip bu değeri milyonlarca kişinin ikna olup güvenip kullanmasını sağlayan, bu kağıtların her birinin değerinin başka kağıtlara ve gerçek metalara göre her gün değişmesini sağlayan bir ekonomik sistemimiz varken işbu değeri sadece manyetik plastiklere işlemek mi inanılmaz geliyor? bana pek gelmiyor. hayırlısı olsun. şimdi gölge ekonomiciler düşünsün.

  • türk edebiyatı'nın en büyük yazarlarından sabahattin ali'nin katili ali ertekin'e maktulu neden öldürdüğü sorulur. normal şartlarda 25 yıl hapis cezası alması gereken ertekin, sabahattin ali'nin kendisinin "milli hislerini" tahrik ettiğini, bu yüzden dayanamayıp şahsı öldürdüğünü söyler.

    sonuç, ali ertekin'in cezası 4 yıla inmiştir. bununla da yetinmeyen yüce mahkememiz, katilin 3-4 hafta yatmasını yeterli görmüş, af çıkararak tahliye edilmesini sağlamıştır.

    hoca komşusuna dönüp sorar : "milli hislerin tahrik ettiğine inanıyorsun da cinlerin tahrik ettiğine mi inanmıyorsun?"

    debe editi : bu entry, yakında yazar olarak sözlükte arz-ı endam edecek kendiicindefederaldevlet'e adanmıştır.

    debe editi-2 : 2019 seçimlerinde oylar nazlı'ya kampanyası adlı güzel kampanyaya desteklerinizi esirgemeyin lütfen, daha fazla ilgi görmeyi hak eden bir çalışma.

  • ölüm şekline göre değişen duygulardır.

    yanarak ölmek: ciltte acıyı ileten sinir tabakası yanıncaya kadar (ateşin şiddetine göre 5-10 sn) orda burda iğne batma hissi, ay uylar... daha sonra sanki vücudunu kocaman bi sivrisinek ısırmış da, kaşımışsın gibi tatlı bir hazzın yayılması, zevkten oranı buranı ısırma isteği, sonra bir gerinme ihtiyacı. koltukta oturmaktan ayağın uyuşur, uzatınca bir uyku basar, hah aynen öyle. sonrasında iyi geceler ... güle güle

    araba kazasında ölmek: iki türü olabilir, çarpma anını seyrede seyrede ölmek ya da aniden habersiz. seyrederek ölmek, bir şok anıdır, bi şey hissedilmez, hissedilse de hatırlanmaz. habersiz olanını yazmaya gerek yok. bilen varsa beri gelsin

    boğularak ölmek: boğulmamak için mücadele ederken sık sık nefes alınması sonucunda kanda alkoloz oluşması ile hafif bir sarhoşluk hali oluşur. ardından bir ikircikli durum. sonra derin bir nefesle içeri alınan su, mücadeleyi bırakma, koyver gitsin durumu. su tatlı su ise, ciğerin anında parçalanması ile anne karnındaki nefessiz hale geri dönüş, sonsuz mutluluğun yerleştiği tebessüm ile bu dünyayı terkediş. su tuzlu ise, bayılma ve kurtarılmak için tanrı tarafından tanınan ilave 25 dakika içinde türlü türlü rüyalar görme, hallenme, dellenme...

    kalp krizi: yoğun bir ağrı, ağrı şoku ve gidiş o gidiş, en temizi budur diyebilirim.

    yatağında ölmek: en kötüsü de budur. genelde böbrek yetmezliğinden gidilir. yani tüm organlar iflas eder sırayla. kanda ürik asit artar. ayaklardan soğumaya başlanır. bilirsin öleceğini. takati yerinde olanlar boş boş bakarak etrafta dolaşır. yakınları, baba, anne, artık her kimse, otur sakin ol derler, ağlaşmalar başlar. göze bir korku yerleşir, bilisrin kimse kurtaramaz artık seni. en son solunum durmadan önce bir rüya hali. gidiş o gidiş. eğer sebebi şeker yükselmesiyse, daha bi huzurlu özgüvenli gidersin. vadalaşırsın, halsiz ve uymaya hazır. keyifle yastığını düzeltir, bi dalarsın uykuya, kaldırabilene bravo...

    bıçaklanarak ölmek: kabız sıçmışsın gibi derin bir ağrı. sonrasında bölgeye hücum eden kanın verdiği bir uyuşma ve ağrısızlık. aksaya topallaya hastaneye gidiş. bi üşüme hissi. bayılma ve aynen paket..

    kurşunlanarak ölme: kafaya gelirse, çling, tv kapanır. no hisss. başka yere gelirse, devamı aynı bıçaklanmadaki gibidir.

    edit: bu hisler anılardan derlenmiş, hatırlanmış bilgilerdir.

    çocukluğum göl kenarında geçti. boğularak ölenler hakkında anlatılanlardan derledim. yanma konusunu bir anestezi profesöründen. kaza anını. 4 ay bitkisel hayatta kalmış ve geri dönmüş birisinin o anı anlatışından. yatakta ölmeyi, babamın gözlemlerinden. kurşun yarasını dememe gerek yok

  • instagram'a serumlu fotoğrafını koyan kız'la yakın akrabadır ancak daha geniş kitlelere ulaşmak istediğinden facebook'u seçmiştir.

    genellikle "@bilmemne hospital" diye tag koyar ve fotonun altında genellikle 75 like ve 89 yorumdan oluşan şöyle diyaloglar olur:

    - aa hayatım noldu canım, ciddi bişey yoktur umarım!??
    - çokk geçmiş olsun!
    - kuşum çok geçmiş olsun
    - çok geçmiş olsun canım acil şifalarr
    - geçmiş olsun güzelim, telefondan ulaşamadım neyin var???
    - siz bence nazara geldiniz, çok geçmiş olsun
    - geçmiş olsun
    - çok geçmiş olsun
    - arkadaşım çok geçmiş olsun
    - neyin var çok merak ettik, çok geçmiş olsun
    - allahım acil şifalar versin
    - bi tanem bişey lazım mı atlayıp geleyim hemen? çok geçmiş olsun.

    ve en sonunda..

    - arkadaşlar, hepinize ilginiz için çok teşekkürler. ufak bir bağırsak sıkışması olmuş. biliyorsunuz ben osurmuyorum normalde, serumu yiyince iki üç defa hafifçene bıraktım, şimdi kendime geldim çok iyiyim.