hesabın var mı? giriş yap

  • saldırıdan önce ve sonra çekilmiş iki fotoğrafına bakıp bakıp ağladım tüm gece. bir yandan da karşılaştırma yaptım kendimce. belki o değildir, belki sadece giydiği bluz benzerdir dedim. birisi için artık çok geçti ama diğeri capcanlı hayattaydı, hâlâ bir şeyler yapılabilirdi.
    ama değilmiş, listeye adı eklenmiş... iki fotoğraftaki de o n a l t ı yaşında ayrancı anadolu lisesi öğrencisi güzel destina'ya aitmiş.

    insanların kana susadığı bir ülkede, hiç alakasının olmadığı bir savaşın kurbanı oldu gencecik kız. tek suçu o gün orada olmaktı. tüm diğer hayatını kaybedenler gibi...

    gündüz güneşliydi ankara, gece yağmur başladı. öyle çok yağsa ki şehir ağzına kadar dolsa, taşsa hepimiz boğulsak o suda dedim. bunca insanı kaybettiğimiz günün sabahı olmamalıydı. ama oldu, maviye döndü karanlık... tıpkı suruç'ta, garda, sultanahmet'teki günlerin ertesi sabahı gibi. birilerinin hırsı, açgözlülüğü, kan seviciliği uğruna yapılmış önceki saldırılar sonrası gibi..

    destina'yı tanısaydım belki burada hayallerinden, neşesinden, sevgisinden bahsedecektim.. ama onunla ilk karşılaşmam buydu ve bende bıraktığı iz hüzün ve öfke olduğu için susup ailesine sonsuz sabırlar dileyebiliyorum ancak. o ve otuz üç can için yalnızca bunu yapabiliyorum. ne kötü...

  • yanlış önerme. çorum, yarısı karadeniz diğer yarısı iç anadolu sınırlarında olmak üzereye ikiye ayrılmıştır.

    karadeniz'de kalan kısmına kuzey çorum, iç anadolu'da kalan kısmına ''nörüyon heri '' denmektedir.

  • en yaran cevap kesinlikle bu:

    "sevmenız gerekn bırsey yok bır gecelık geldınız sızın sadece yatacak bır yatağa ihtiyacınız vardı."

    adam adeta babam ve oğlum tadında trip atmış. içim sızladı ama neye sızladı onu da anlamadım.

  • beşiktaş'ın son 10 iç saha, osmanlı'nın son 10 deplasman maç sonucuna göre beşiktaş'ın osmanlı maçında puan alamama olasılığı %9.
    beşiktaş'ın son 10 deplasman, konya'nın son 10 iç saha maç sonucuna göre beşiktaş'ın konya maçında puan alamama olasılığı %36.
    fenerbahçe'nin son 10 iç saha, gençlerbirliği'nin son 10 deplasman maç sonucuna göre fenerbahçe'nin gençlerbirliği maçında 3 puan alma olasılığı %50.
    fenerbahçe'nin son 10 deplasman, sivas'ın son 10 iç saha maç sonucuna göre fenerbahçe'nin sivas maçında 3 puan alma olasılığı %41.
    buna göre beşiktaş'ın iki maçtan da puan alamama olasılığı %3,24, fenerbahçe'nin iki maçta 6 puan alma olasılığı %20,50'dir. beşiktaş'ın şampiyonluğu kaçırma ihtimali de bu iki oranın çarpımı olan % 0,66'dır.

  • üniversite öğrencisi mantık sınavında.

    profesör: uçakta 500 tuğla var. biri düştü, kaç tane kaldı?
    öğrenci: 499.
    p- doğru! peki, bir fili kaç adımda buzdolabına sokarsın?
    ö- üç adımda. buzdolabını aç, fili sok, buzdolabını kapat.
    p- doğru! peki, zürafayı kaç adımda sokarsın buzdolabına?
    ö- dört adımda. buzdolabını aç, fili çıkart, zürafayı sok, buzdolabını kapat.
    p- doğru! aslanın doğum gününe tüm hayvanlar gitmiş, biri hariç. hangisi?
    ö- zürafa. o hâlâ buzdolabında.
    p- doğru! bir nine timsahlarla dolu bir bataklıktan geçmek istiyor. bataklıkta kaç timsah var?
    ö- sıfır. onların hepsi aslanın doğum gününde.
    p- doğru! nine bataklığı geçmeye başlamış, fakat ölmüş. neden?
    ö- kafatasının çatlaması sonucu.

    profesör: nasıl yani?
    öğrenci: ilk sorudaki tuğla!
    profesör: !!??!

  • düşünsenize, üniversite mezuniyet töreninize gidiyorsunuz, tören esnasında sokak köpeği tarafından ısırılıyorsunuz.

    bu olay, medeniyetten ne kadar uzakta olduğumuzu gösteriyor.

  • eşinin finosu haline gelmiş bir amerikan çomarının "lütfen ödülümü geri almayın" özrüdür.

    eşini gi jane'e benzetmiş lan adam, hastalığıyla küstahça dalga geçse tamam diyeceğim. başta sen de güldün ve relaks oturuyordun, sonra eşinin 5 karış suratını görünce düğmene bastı ve tokatladın chris'i.

    işte kadınlar adamı rezil de eder vezir de eder. tarihtede koca koca hanedanlıklar, krallıklar çökmüş, will smith'in kariyeri bi kadın yüzünden 5 paralık olmuş çok mu.

    debe edit: debe için teşekkürler. (bkz: sureyya arlican cicek cinayeti)

  • ne zamandır başlığını açmayı düşündüğüm hede. zaten açılmış bile.

    saate 30km hızla giden tırı saatte 32 kilometre hızla giden tır sollarken saatte 34 km hızla giden tır dur ben şu 32 km hızla giden tırı neden sollamıyorum ki diyerek en sol şeride geçince ortaya çıkan durumdur bu. tırlar yan yana ele ele tutuşmuş sanki bir halaya gidiyor gibidirler. bu arada da arkalarında birikmiş minik araç toplulukları en az 17 dakika süren bu trafik destanına hayretler içinde şahit olmaktadırlar.

  • gece gece okudum. özet geçiyorum

    bunlar 5 metreymiş. insanı yaratmış. dünyaya gelme sebepleri ise altınmış. (bakın burası çok ilginç) çünkü merkez bankası rezervleri tükenmek üzereymiş. borçları varmış. sonra dünyaya inip piramitlerin müteahhitliğini yaparak inşaat sektörünü canlandırmışlar. ekonomiyi düzeltmişler. piramitleri bize bırakıp altınlarımızı aldıktan sonra o güzel uzay gemiciklerine binip gitmişler :/