hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: duvarcı)

    1 m². duvarı* 10 tl.ye örüyorlar. bir usta ve bir amele günde ortalama , 50 m². duvar örür. bu da ayda 15000 tl. yapıyor.

    amele günde 75 tl. alıyor. bu da ayda 2250 tl. yapıyor. usta , amelenin parasını verince , geriye cepte 12750 tl. para kalıyor.

    soru : usta günde 50 m². , 75 m². , 100 m². , 125 m². , ? m². örse de amele günlük 75 tl. alıyor. buna göre amelenin suçu ne?

    ilan : tecrübeli , dürüst , çalışkan , zeki amele arayan ustalar yeşillendirsin.

    not : yevmiye almam , m². başına ücret alırım.*

  • tipik bencil insan davranışı.

    trafik tıkanınca yol ileride zoraki 2 şeritken 2 şeritli yolu 3 şerit haline getirip, ileride daralan yerde birbirinin önüne kıran, oradaki it dalaşında darboğazı iyice yavaşlatan, totalde herkes 2 şeritte efendi efendi dursa daha hızlı geçecekken kendisi önündeki 5-10 aracı geçti diye bir avantaj sağladığını sanan gerizekalılar da bunlar.

    bu kadar aptal ve hesap kitap bilmeyen adamla yaşamak çok zor.

  • ingilizcem pek fena değildir. yurtdışında kalmadan getirilebilecek en iyi seviyeye getirdim diyebilirim.

    bir japon firmasıyla yaptığım görüşmede bunu söylemeden direk ingilizce olarak bir iş gününüzü anlatabilir misiniz dedi kadın.

    nedendir bilmem hiç es vermeden,
    i usually get up early dedim. sonra bi gülme geldi bana ki anlatamam. sustum, sıktım kendimi ama dayanamıyorum artık, o gırtlaktan gelen garip sesleri yapmaya başladım sonra da koyverdim kahkayı ama gözümden yaş geliyor artık görmeniz lazım. kadın zaten kleopatra'nın mumyası gibi böyle siyah küt saçlı ve yaşlı öylece bana bakıyor ifadesini bozmadan.

    neyse yatıştım, kusura bakmayın devam edemeyeceğim dedim ve terkettim odayı.