hesabın var mı? giriş yap

  • 1960 ve 1970'lerde george harrison ve eric clapton'ın gönlünü çalan model pattie boyd, yaşadığı aşk üçgenini ifşa edecek mektupları vs satmaya karar vermiş. pattie, harrison'ın klasik şarkısı something'e ve eric clapton'ın hit şarkıları wonderful tonight ve layla'ya ilham kaynağı olmuş kadın diye bilinir.

    ve şimdi 80 yaşına girecek pattie, her iki adamın mektuplarını diğer eşyalarıyla birlikte açık artırmada satacakmış. pattie, harrison'la 1964 yapımı a hard day's night filminde rol aldığında tanışmış ve hemen ısınmış ona karşı; bir röportajda "o da benim gibi oldukça utangaçtı. sanırım bu yüzden anlaştık" diyor.

    1966'da evlenmeden önce iki yıl birlikte olan çift bibirinden uzakta iken birbirlerine sıkça yazarlarmış. satışa çıkan mektuplardan birinde harrison şöyle yazıyor: "umarım iyisindir. seni özledim. açlıktan ölüyorum - bir sürü ızgara peynirli sandviç. seni seviyorum."

    görsel; pattie boyd ve george harrison.

    bu arada eric clapton, çiftin surrey'deki evine sık sık misafir oluyormuş ama harrison'ın haberi olmadan pattie'ye karşı hisler besliyormuş. clapton 1970'de bir mektup göndermiş;

    "bu mektubu sana ikimizin de çok iyi bildiği bir konuya ilişkin duygularını öğrenmek amacıyla yazıyorum. sana sormak istediğim şey, kocanı hâlâ sevip sevmediğin? tüm bu soruların çok küstahça olduğunu biliyorum ama eğer kalbinde hâlâ bana karşı bir his varsa bana haber vermelisin! telefon etme! mektup gönder... bu çok daha güvenli."

    pattie, başlangıçta mektubun bir hayrandan geldiğini düşünmüş ancak gerçeği ancak o gün clapton onu aradığında anlamış. birkaç ay sonra, clapton'ın john steinbeck'in fareler ve insanlar romanının bir kopyasından kopardığı bir sayfaya ikinci bir mektup yazmış;

    "sevgili layla, neden tereddüt ediyorsun, zavallı bir aşık mıyım, çirkin miyim, çok mu zayıfım, çok mu güçlüyüm, nedenini biliyor musun? beni istiyorsan al beni, ben seninim... eğer beni istemiyorsan, lütfen beni bağlayan büyüyü boz. vahşi bir hayvanı kafese koymak günahtır, onu evcilleştirmek ilahidir. aşkım senin."

    daha sonra clapton, layla şarksını bestelemiş.

    pattie, "çok güzel ve çok büyülüydü" diye hatırlıyor. "çok gurur duydum ama aynı zamanda george'un eric'in bu şarkıyı neden yazdığını anlayacağından da çok endişeliydim."

    görsel; pattie boyd ve eric clapton.

    pattie başlangıçta clapton'ın teklifini geri çevirmiş ancak 1970'lerin başında evliliği bozulunca müzisyen pattie'yi turneye davet etmiş ve 1979'da evlenmişler ancak clapton'ın alkolizmi ve sadakatsizliği evliliklerinin sonunu getirmiş.

    pattie boyd, the telegraph'a şunları söylemiş;

    "bunların hepsine uzun yıllardır sahibim, çok uzun süredir. düşündüm ki, neden her şeyi satıp herkesin bundan keyif almasına izin vermiyorum?"

    kaynak

  • benim bu.

    opusen iki erkek gorunce rahatsiz oluyorum.

    ama sor bakayim bu rahatsizligimi opusen cifte yansitiyor muyum? yoo. alakasi yok. yuruyup devam ediyorum yoluma, isime, hayatima. gormekten hoslanmiyorum, ama hoslamadigim icin karisma hakkini kendimde gormuyorum. beni mi opuyorlar? hayir. rahatsiz olmak ve rahatsiz etmek arasinda cok ince bir fark var esasinda. anlayanina.

    ha bir de... bu husustan rahatsiz oluyor olmam bana insancik denmesi icin gecerli sebep midir? bana insancik diyene ben de amcik demez miyim? demem. oyle de terbiyeliyim.

  • başlık zengin koca diye açılmış ancak benim aklıma zengin bir kadınla evlenen bir arkadaşım geldi.

    adam uluslararası bir şirkette çalışan bir mühendis. türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birini bitirdi. çok zeki, eğlenceli bir adam. ailesi varlıklı sayılır. babası tüccar. ancak parayı sonradan bulmuşlar.

    yeni bir sevgili buldu kendine. kadın çok çok zengin bir ailenin kızı. kuşaklardır zenginler. yalılar, lüks spor arabalar vs. birbirlerini çok sevdiler ve evlenmeye karar verdiler.

    herkes 'ooo adamın hayatı kurtuldu' diye düşündü. ama iş pek de öyle değil. evet maddi açıdan hiç bir sorunları yoktu ama adam aileye ayak uydurmakta zorlandı. kuşaklar boyu zengin bir ailenin görgüsü, hayat beklentisi, yaşam tarzı adamınkinden çok farklıydı. adamın babası gidip ankara payvonunda para harcayan bir adam, kızın babası ise avrupa'daki galerilerde sanat eserleri peşinde koşan bir adam.

    çok uğraşarak evliliklerini sürdürüyorlar ama ne kadar gider bilemiyorum. o yüzden zengin biriyle evlenmenin paraya konmak gibi güzellikleri(!) olsa da aileye uyum gibi zorlukları var. harcayacak dünya kadar paranız varsa ama şık giyinmeyi bilmiyorsanız o ailenin kara koyunu olursunuz.

    o yüzden gençlikte zengin eş peşinde koşmak yerine, kendinizi geliştirip para dışında değerlerin, zarafetin, görgünün, şıklığın, sanatın, deneyimin peşinde koşarsanız daha güzel bir yaşamınız olur. bu değerlere sahipken hasbelkader zengin biriyle evlenirseniz o ailenin içinde kendi değerinizi var edebilmiş olursunuz. daha güzeli, zengin biriyle evlenmeseniz de kendi değerinizle hayatta var olursunuz, kendi zenginliğinizi yaratırsınız. çünkü hayattaki zenginlik paradan önce bunlarla ölçülür.

  • aynaya baktığında kendi yüzünü değil, birtakım boyalar ve hilelerle yaratılmış sahte bir sureti görünce mutlu olanlar tarafından kendine saygısı olmamakla itham edilen kadındır.

  • sadece mutlu bir çocukluk. sonrasında aç, sefil de olsa bu arkdaşlar özünde mutlu bir insan olarak yaşama veda etmektedir.

  • harry pottera olan nefretimi artik tavana vurduran kitaptir.kitabin ucyuzuncu sayfassindayim su anda bu harry potterin bencilligi artik canima tak etti.ronlar yedi gardaslar.uc okuyor ikisi okulu birakti dukkan acti.o cocuklar keyiflerindenmi birakti okulu.parasizliktan birakti parasizliktan.arthur weasley tek mayisla kac tane cocuk okutuyor.yazik degilmi lan bu adama.harry efendi adamlar kovukta yasiyolar lan bildigin agac kovugunda.sen napiyon gidiyon kovuga yiyon iciyon ronun bacisinada cakiyon.hesabin altin dolu lan bir iki kulce siksan ne var.isin gucun artislik.isine gelmedimide hemen duygu somurusu.yok ben oksuzum yok ben yetimim yok voldemort beni bulsa cok pis kayacak.bu cocuk sunepe kaypak bisey oldu iyice.

  • ortaçağ 'a etkisi en fazla olan bir filozoftur. çalışmaları batıda yeni bir medeniyet kuran (bilim öncülleri) kişilere kaynaklık etmiştir.

    sadece mantık üzerine değil, aritmetik, müzik, teoloji üzerine çok fazla yazmıştır. aristoteles'in organon adlı eserinin tüm kitaplarını latinceye çevirmiştir. böylelikle batıda mantık /bilim devinimi zaman içerisinde büyümüş oldu.

    eserleriyle aristoteles diğer bir deyişle klasik mantık öğretisinin yorumlamalarını ve modalite kuramlarının, kategorik ve hipotetik kıyasların incelemelerini yaparak ortaçağ'ın bilim deposu olmuştur.

    stoa ve aristotelesciler arasında ki görüş farklılıklarında aristotelesi ve onun olumsal önerme öğretisini savunmuştur. getirdiği yenilik ise ; hipotetik kıyaslar öğretisinde koşullu önermeleri consequentia çeşidine göre ayırmıştır.

    sonuç sözcüğünü hem bir sonucun öncüllerine olan bağıntısı hem de koşullu önerme de sonucun önbileşene olan bağıntısını kapsar şekilde kullanmıştır.