hesabın var mı? giriş yap

  • aslında hep var olan hatta 1999 senesinde sevim tanürek tarafından bir yaya geçidinde kullanılmak istenen , ama kırmızı ışık ihlali yapan başbakanın oğlu ,ehliyetsiz burak erdoğan tarafından yaşam hakkının geri alınması ile biten haktır.

  • dev oyku kosesinde redhouse sozlukle ilgili tespitiyle olayı bitirmis adam.
    _yetmisaltıncı denek gelsin!!
    (eleman sallana sallana gelir,kenarda deneye girmis diger denekler bekliyodur)
    _ne var,ne yapıcaksınız bana?
    _al bakalım sunu.(redhouse sozlugu elemana verirler)
    _ne lan bu,aaa redhouse sozluk,hemen .mcıgın,.ikismenin ingilizcesine bakıyım neymis.
    _bu da aynısını yaptı profosor(elinden sozlugu alıp,kıcına tekmeyi basarlar elemanin)defol lan.
    (kenarda ki diger yetmisbes denek dallamalada guler buna,sitti lan der bunlara eleman).
    _yetmisyedinci denek gelsin

  • (bkz: huzurlu insan)
    bu fotoğrafta korku yok, huzur var. belki de bana öyle geldi bilmiyorum. hani o istanbulluların telaşı, sanki herkes birbirinden nefret ediyor duruşu yok.. kar tüm pisliklerin üstünü örtmüş gibi.. oysa şimdi o kadar pislikleştiki dünya bırakın karı, çığ düşse örtemez hiç bir şeyi. başta o döktüğünüz kanla kirlenir ki zaten..

  • hayatını onun yerine siz hazırlayın, onun iyiliği için. okullarını seçin, mesleğini seçin, gideceği ve gidemeyeceği ortamları, tanışacağı ve tanışmaması gereken (!) insanları seçin, eşini seçin, evini seçin, çoğuklarının adını seçin, aynılarını onlara da yapın, seçin seçin seçin... ve 35 yaşına filan geldiğinde "niye böyle pasif biri oldun anlamıyorum gram hırs heves hayal dahi olmaz mı bi insanda" diyip iyice küçülen benliğini sıfıra indirin.

    (bkz: ben senin iyiliğini düşünüyorum)

  • padişah ibrahim'e, " deli " lâkabı 20. yüzyılda takılmıştır.
    osmanlı tarihçileri böyle bir şeyden bahsetmezler.
    muhtemelen sinirleri yıpranmış bir adamdır ama aklı başındadır. ve arada bir sara nöbetleri geçirdiği tahmin edilmektedir. cinci hocadan medet ummasının sebebi de budur. adam bir şekilde türlü ilaçlarla padişahın sancılarını dindirebiliyormuş.

    aslında bizim türk milletine bir aynadır bu padişah.

    müthiş bir hayvanseverdir. bizim millet " deli " der.

    çok duygusal bir adamdır. bizim millet " deli " der.

    cülusunda " ya rabb! benim gibi zayıf bir kulunu bu makama lâyık gördün... saltanatım boyunca ahâlîye merhametli davranıp bu devleti adalet ile yöneteceğime and içerim... " gibi cümleler kurmuştur ki bizim millete göre delinin önde gidenidir.

    annesi kösem sultan ve rüşvet yiyici saray ahâlisi padişahın kendilerine engel olduklarını görünce ona zamanla türlü baskılar yapmışlar ve nihayetinde annesi kösem sultan'ın izni ve şeyhülislamın da fetvası ile idam edilmiştir.

    kediler üşümesin diye onlar için sokaklara kedi köşkleri yaptıran bu adamın, kedilerin katledildiği günümüz türkiye'sinde " deli " lâkabı ile anılması sanırım onun için bir gururdur ancak.

    ruhu şâd olsun.

  • mercedes otobüslerin yakıt tankının izalasyonunun yetersiz olduğu ve yolcu kabiniyle yakıt tankı arasında kullanılan blokların ahşap olması sebebiyle 48 kişi diri diri yanarak can verdiği kazadır. dava normal şartlar altında sümen altı edilecekken odtü makine mühendisliği öğretim üyesi hüseyin vural başkanlığındaki bilir kişi heyeti hem almanya'dan hem de türkiye'den gelen büyük baskılara rağmen 2105 sayfalık raporlarında ayrıntılarıyla, bu eksiklikleri ortaya koyup mercedes'in piyasadaki bu modeldeki tüm otobüslerini toplatılması kararını çıkartmış ve mercedesin tarihinin en büyük marka imajı sarsıntılarınıdan birini yaşatmıştır.bilir kişi raporu sürecinde,mercedes ve diğer hatırlı!! kişiler dışında bilirkişi heyetinin kararlarına mercedes lehine müdahil olmaya çalışan diğer bazı odtü makine hocaları da olmuştur. ancak hüseyin vural tüm bunlara rağmen raporu hazırlayıp ekibiyle birlikte mahkemeye sunmuştur. bu mercedesci hocalar daha hala makinada hocalık yapmalarına karşın, idealist duruşu ve bir dünya devini karşısına alan bilirkişi raporu sebebiyle hüseyin vural ile konuşmamakta iletişim kurmamaktadır.

  • mallıktır. vazgeçecekseniz yine vazgeçin de memurluğa bok atmanın lüzumu yok.

    dünya turu yapmak için de everest'e çıkmak için de en iyi meslek memurluk türkiye'de.

    siz başka bir ülkede yaşıyorsanız bilemem.

  • juventus'un:

    angelo peruzzi, ciro ferrara, moreno torricelli, paolo montero, angelo di livio, antonio conte, alen bokšic, alessandro del piero, michele padovano, didier deschamps, christian vieri, nicola amoruso, vladimir jugovic, alessio tacchinardi, zinedine zidane, gianluca pessotto, fabrizio ravanelli, gianluca vialli, attilio lombardo, filippo inzaghi ve juan pablo sorín'li;

    ac milan'ın:

    sebastiano rossi, christian panucci, paolo maldini, filippo galli, franco baresi, francesco coco, mauro tassotti, alessandro costacurta, demetrio albertini, marcel desailly, dejan savicevic, roberto donadoni, zvonimir boban, massimo ambrosini, stefano eranio, patrick vieira, paolo di canio, george weah, roberto baggio, gianluigi lentini, ibrahim ba, leonardo; hatta marco van basten, jean-pierre papin, frank rijkaard ve ruud gullit'li;

    parma'nın:

    luigi apolloni, antonio benarrivo, nestor sensini, dino baggio, hernán crespo, gianluigi buffon, roberto mussi, fabio cannavaro, enrico chiesa, lilian thuram, tomas brolin, diego fuser, alain boghossian, faustino asprilla, luigi apolloni ve ariel ortega'lı;

    inter'in:

    gianluca pagliuca, giuseppe bergomi, francesco colonnese, javier zanetti, fabio galante, youri djorkaeff, salvatore fresi, aron winter, ronaldo r9, nicola ventola, zé elias, diego simeone, benoît cauet, taribo west, francesco moriero, iván zamorano, paulo sousa, andrea pirlo, sebastien frey, dario šimic, mikaël silvestre, mauro milanese, alessandro pistone, marco delvecchio, clarence seedorf ve álvaro recoba'lı;

    lazio'nun:

    paolo negro, stefano lombardi, giuseppe favalli, marcelo salas, roberto mancini, siniša mihajlovic, alessandro nesta, sérgio conceição, giuseppe pancaro, paul okon, guerino gottardi, pavel nedved, alen bokšic, dejan stankovic, iván de la peña, fernando couto, matías almeyda, giampiero pinzi, christian vieri, diego simeone, josé chamot, marco di vaio, massimiliano esposito, simone inzaghi, giuseppe signori, caluio lopez ve juan sebastián verón'lu;

    roma'nın;

    antonio chimenti, cafu, vincent candela, aldair, luigi di biagio, dmitri alenichev, ivan tomic, damiano tommasi, francesco statuto, paulo sérgio, francesco totti, marco delvecchio, vincent candela, daniel fonseca, abel balbo, martin dahlin'li;

    italya milli futbol takımı'nın;

    peruzzi, apolloni, maldini, carboni, costacurta, nesta, donadoni, mussi, torricelli, albertini, d. baggio, toldo, rossitto, del piero, di livio, di matteo, fuser, casiraghi, chiesa, ravanelli, zola vieri, vialli'li yıllarına;

    ayrıca unutulmaması gereken gabriel batistuta ve giuseppe signori'ye tekabul eder.

    90'lı yıllarda 'lig' dendiği zaman, saymaya italya ligi'nden başlanırdı. ingiliz takımları, alman takımları ve ispanyol takımları çok eksiklerdi italyanlar karşısında. bu yüzden bu oyunculara ve akla gelmeyen tüm diğer oyunculara, o yıllar için ayrıca teşekkür etmek gerekir. çünkü futbol, asla bu futbol olmayacak tekrar.

    (bkz: birden duygulanmak)

    not: futbolcu eklemesi yapan red morning red'e teşekkürler.

  • adam gibi adamlardır.

    z kuşağının her teknolojik gelişmeyi kendileri kullanır zannetmesi de kabak tadı veriyor. ulan o kullandığınız her teknolojiyi bulup, icad edip üretenler boomer dediğiniz 30 yaş üzeri adamlar zaten. siz anca sokakta tiktok dansı yapın.

  • şu tweet'te iddia edilen durum.

    normalde haris, kıskanç, haset biri falan asla değilim. ama bir kadının 1 yıl evli kalıp boşandığı erkekten ayda 125 bin tl nafaka alması bana çok ağır geliyor.. gerçekten yüzleşemiyorum bu durumla.. gözüme evine ekmek alamadığı, atanamadığı için hayatlarına son veren insanlar geliyor. çok üzülüyorum, kahroluyorum.