hesabın var mı? giriş yap

  • avrupa'daki butun ulkeleri ve komsularini ezbere bilen adam.

    bir gun olur da bunarsa, etrafindakilere sabir dilemek lazim. hayir, haksiz da degil ki. delirtecek adami ipneler senelerdir! buradan avrupa'ya sesleniyorum! olm vermeyin lan komsunuza oy! delikanli olun iki dakka! sokturtmayin iskandinavyaniza, balkaniniza!

    siz de duzgun sarki yapip yollayin lan! gectim odulunden, adamin ruh sagligi bozuldu. bulend abi bosver ya, sana yarisma mi yok a.k.

    komsu: ay turk kahveniz var mi, bende hic kalmamis da?
    bulend ozveren'in esi: var tabii komsu, buyur.
    komsu: ay tesekkur ederim, iyi gunler.
    bulend ozveren: 100 gr komsuya gitti...
    bulend ozvreren'in esi: bulend lutfen...

  • 2014'te ian goodfellow'un başını çektiği kanadalı bir araştırma grubu tarafında ortaya atılan bir fikirdir. ian goodfellow bu fikrin sonucunda 2017'de innovators under 35 seçilenlerden biridir. facebook ai direktörü yann lecun bu fikirden övgüyle bahsetmiştir. fikrin mimari ian goodfellow google brain takımında staff researcher olarak çalışmalarına devam etmektedir.

    standart üretici ağlardan ayrıldığı nokta sistemde üreticiye ek bir ayrıştırıcı bulunması ve üreticiden gelen fotoğrafları gerçek ya da sahte olarak ayırmasıdır. bu sayede üretici ağ nasıl daha gerçek görünen fotoğraf üreteciğini öğrenmektedir.

    generative adversarial networkler ya da kısaca ganlar üretilmesi gereken distribution'u öğrenmeye çalışıp oradan örnekler üretmeye çalışır.

    vanilla gan'lar eğitim esnasında stabilite sorunu yaşamaktadır. bu sorunların üstesinden gelmek için wasserstein gan, began gibi fikirler çıkmış ve eğitimi stabilleştirmek için çeşitli yöntemler denenmiştir ve denenmektedir.

    bir kaç güzel gan makalesi

    https://arxiv.org/abs/1611.07004
    https://arxiv.org/abs/1612.00005
    https://arxiv.org/abs/1703.10593
    https://arxiv.org/abs/1511.06434

  • http://www.irb-cisr.gc.ca/…sing-refugee-claims.aspx

    kanada'nin turk vatandaslarinin iltica taleplerini mahkeme yapmadan degerlendirmesi olayi.

    --- spoiler ---

    countries that are eligible for the expedited process (as of january 1, 2018)
    afghanistan
    burundi
    egypt
    eritrea
    ıraq
    syria
    turkey
    yemen
    --- spoiler ---

    yani bir yolunu buldunuz kanada'ya giris yaptiniz, iltica talebinde bulundugunuz zaman mahkemeye gitmek yerine, basit bir sorusturma sonrasi siginmaci olarak kanada'da yasayabileceksiniz demek bu.

    sevinsem mi uzulsem mi bilemedim simdi.

    edit: link değiştirilmiş, düzelttim.

    edit2: kanada'da falan yaşamıyorum.

  • 1- ona prensesmiş gibi davran (yapıldı)
    2- onu öv (yapıldı)
    3- onu ihmal etme/ gormezden gelme (yapıldı)
    4- aramalarina ve mesajlarina don (yapıldı)
    5- onu koru ve ona saygi duy (yapıldı)

    (bkz: çok sev) (köpek gibi sevildi)

    sonuç: aldatılarak terk edildim. (bkz: konu kilit)

    edit: işbu başlıktaki ilk girdi aşağıdaki gibi idi. daha sonradan silinmiş. yukarıdaki bu tablo ise bu girdiye istinaden yazılmıştır.

    1- ona prensesmiş gibi davran
    2- onu öv
    3- onu ihmal etme/ gormezden gelme
    4- aramalarina ve mesajlarina don
    5- onu koru ve ona saygi duy

    (bkz: çok sev)

  • muhendisim. silikon vadisinde calisiyorum. gunde 7-8 saat temiz uyuyorum. butun is cevrem de benden farkli degil. gunde 9 saatten fazla calisan insan sayisi sirketin yuzde onunun altindadir. herkes mutlu ve bu duzen yillardir boyle isliyor.

    bu zavalli hayatinda bir sik yapamayip sadece seminer veren ve boktan hayat anlayisini gencecik cocuklara enjekte etmeye calisan am beyinli insanlara inanmayin. calismak demek gunde 20 saat aptal aptal is yerinde pineklemek demek degildir. saglikli ve dengeli yasamayan muhendis kaliteli urun uretemez. davar ile muhendis arasinda cok kalin bir cizgi vardir ve davarlar az uyurlar.

  • mehmet gürs ve cemre torun, bizzat üretim sürecine dahil olarak var ettikleri yeni rakıları prototip'i dükkana getirdiklerinde, rakıya olan bakış açısı üzerine konuşmaya başladık. ikilinin ilk vurguladığı rakıyı yudumlayan insanlara dair yorumları oldu, "rakı ile ilgili tanımlamalar yapılırken olumsuzluklar üzerinden gidiliyor." dediler. rakının olumlu yönlerinin öne alınmasından ziyade olumsuzlukları en aza indirdiği noktaların vurgulandığı bir dil tutturulmuş. bu benim gibi şarapseverlerin uzak olduğu bir dünya çünkü şarapta ilkin o güzelim aromalar ve damaktaki lezzet uzun uzun anlatılır. keyif kısmına odaklanılır.

    ancak rakı dünyasındaki bu dilin değişme zamanı geldi, artık öylesine farklı rakılar çıkıyor ki bu rakıların lezzetine odaklanmak gerek. çünkü bunca emekle üretilen rakının sunacağı geniş bir lezzet yelpazesi var. ileride daha da değişik rakıların piyasada olacağına şüphe yok.

    2020 rekolteli prototip, 7.100 şişe üretilmiş. elazığ'dan gelen öküzgözü üzümlerinin kullanıldığı %45 alkol oranına sahip rakıda, denizli, karaçay köyü'nün anasonları tercih edilmiş. rakı, hafif bir meşe fıçı dinlendirmesine tabi tutulmuş, buradan renk almamış. gelelim damağıma takılan notalara. yalnız bu konudaki yorumlarıma geçmeden belirtmeliyim ki ben rakıyı farklı oranlarda suyla seyrelterek denesem de en çok sek içmeyi sevdim. bu nedenle diyeceklerim sek haldeki prototip içindir. (normalde rakıyı sek içmem.)

    ilkin burunda çok güzel bir rakı prototip, insan koklamaya doyamıyor. anason baskın değil, onun dışında tatlı tatlı kokuyor. meyvemsi ve çiçeksi. damağı sıvıyor ve dolgun. tatlımsılık damakta devam ediyor. üzümün karakteri her bir yudumda alınıyor ki benim için vurucu kısmı bu oldu.

    peki bu rakıyı en çok neyle tüketirken sevdim? şaşırtıcı olacak belki ama kavun sorbe ile inanılmaz bir uyum yakaladı. hayatımdaki en leziz birlikteliklerden biri oldu. zaten bu rakı, yemek boyu masaya eşlik edebileceği gibi, yalnızca yemeğin sonunda hazmettirici içki olarak da servis edilebilir.

    son olarak notumu düşeyim, prototip bir son değil; dahası yolculuğun başlangıcı. her yıl cemre ve mehmet yenilikler deneyecek ve bir yerlerini kurcalayacaklar bu rakının. formülü aynı kalmayacak. biz de heyecanlanacak, bakalım bu sefer neler yapmışlar diyerek bekleyeceğiz.

  • orası diyarbakır'dır. lakin amed diye bir yer yeryüzünde yoktur.

    moderasyondan başlığı düzeltmesini talep ediyorum.

  • işin uzmanlarının bu virüs hakkında "yazın etkisi azalır ama yok olmaz" tarzında bir görüşü var. üstelik biz yaza girerken güney yarım kürenin kışa girme durumu olacak. bu yüzden aşıdan başka bu virüsten tamamen kurtulmanın bir yolu yok. bu yüzden aşı çalışmalarının hangi aşamada olduğu konusunda sağlam bir araştırma yaptım. sizleri de bilgilendiriyim.

    virüsün aşısını 1 yıldan önce çıkarması beklenen şirketler.
    1- gilead sciences-abd
    virüsler konusunda dünyanın en iyisi olan, corona konusunda abd hükümetinin de desteğini almış, ilk corona aşısını çıkaracak şirket. aslında ebola virüsü için geliştirdikleri aşının içeriğindeki remdesivir denilen anti viral ajan, corona virüsünde de oldukça etkiliymiş. bu nedenden dolayı dünya sağlık örgütünün açıklamasına göre tedavi için en potansiyelli aşıyı çıkaracaklar.
    ek olarak, bu şirketi aklınıza iyi kazıyın derim. daha önce kuş gribi ve domuz gribinde de ilk aşıyı üreten şirket buydu. ayrıca hiv ve hepatit aşıları konusunda dünyada tekel halindeler.

    2-chugai pharmaceutical-japonya / roche-isviçre
    bu 2 şirketin romatoid artrit için beraber ürettikleri actemra adlı aşıda remdesivir bulunuyor. iran ve çin'de coronavirüs tedavisinde kullanılmış. kaynak1,kaynak 2. ayrıca 2 şirketin hisseleri de fırlamış durumda, galiba aşı işe yarıyor.

    3-curevac- almanya
    aşı çalışmalarına zengin yatırımcılarından(bkz: dietmar hopp) dolayı en fazla parayı ayıran şirket. trump'ın "abd için çalışın parası neyse verelim" teklifini reddetmişler.

    4- abbvie-abd
    aşının adı ritonavir. ancak çin'de yapılan testlerde pek sonuç vermemiş.

    5- suzhou zelgen- çin
    çin'in en büyük ilaç şirketinlerinden biri. aşının adı jaktinib. hakkında bundan daha fazla bilgi yok.

    6-vaxil bio- israil
    komplo teorisyenlerine gün doğdu. umarım bulurlar aşıyı.

    7-glaxosmithskline-ingiltere/clover bio-çin
    bu 2 şirket ortaklaşa bir aşı geliştiriyor. glaxosmithkline abd tarafından virüs konusunda destek görecek 7 şirketten biri.

    glaxosmith ve gilead dışında alttaki 5 şirket de trump'ın açıklamasına göre corona konusunda abd tarafından desteklenecekler. ancak preclinical aşamada oldukları için 1 yıldan önce aşıyı bulmaları çok zor.
    8-pfizer-abd
    9-johnson & johnson -ingiltere
    10-sanofi pasteur-fransa
    11- regeron-abd
    12- moderna-abd

    yukardaki büyük şirketler dışında dünyada birçok ilaç şirketi aşı için çalışıyor. tam listeye linkten bakabilirsiniz.

  • "çaykur rizespor’u tebrik ediyorum sanırım bu galibiyet onlara şl’ye direkt katılım hakkı sağlıyordu."

    evet böyle bir entry var yukarıda. ağlamanın her türlüsünü gördüm ama bu çok başka bir kafa. şampiyonlar ligi iddiası olmayan takımların maç kazanmak için uğraşmaması mı gerekiyor? ki şu an oynanan maçta adamlar gol atmaya çabalamıyor bile. resmen galatasaray defansı 3 asist yaptı. taraftarlık güzel ama şuursuzluk çok rezil bir hareket.