• -kardeşlerim, işte gördünüz, ilk fırsatta pkk ile arasına mesafe koyamayan kürt milliyetçiliğinden öteye gidemeyen hdp ile bir olup bize karşı ittifak yaptılar. (genel girizgah yap)
    - aaaah benim osmaniyeli milliyetçi kardeşim. bunlar böyledir yaaa. daha önce de shp zamanında aynı hesapları yapıp yüce mecliste pkk bayrakları açan kimdi? shp değil miydi? shp kim? chp'nin yavrusu... (mhp oylarını devşir)
    - kardeşlerim. bizim açılım projemize destek vermeyip ülke elden gidiyor demek mi ulusalcılıktır ? yoksa önderimiz diye imralı'yı kastedenlerle ittifak yapmak mı? hiçbiri hiçbiri. ön taraf yavaş, hanımlara dikkat edin. hiçbiri kardeşlerim, bunlar böyle ulusalcıyız derler gidip apo ile ittifak kurarlar. (milliyetçi oylardan sonra hop ulusalcı oyları traşla)

    edit : yanlış anlaşılmasın ben de oy vermeyi aklımdan bile geçirmem böyle bir ittifaka. benim için bunu söyleyen son kişi ben kalsam dahi pkk her zaman terör örgütüdür.
  • ''bunların önderi atatürk'tü şimdi önderleri apo olmuş bunların apoooo' gibi bir cümleyle rte tarafından karşı hamle olarak kullanılacaktır.
  • birçok "ülke gerçeği"ni gözardı etmiş olan önerme.

    bu konuda halihazırda bir yaşanmışlık var zaten:

    26 mart 1989 yerel seçimleri'nde 3 büyük şehiri de alarak %28,69 ile 1. olan shp, hemen 2 yıl sonraki 20 ekim 1991 milletvekili genel seçimleri'nde o zamanın kürt siyaset partisi olan halkın emek partisi * ile seçim ittifakı yaptı ve oy oranı %20,75'e düşerek ancak 3. parti olabildi, bunun yanında istanbul ve izmir'de de birinciliği kaybetti.

    şimdi, elbette 25 sene öncesinin siyasi konjonktürü ile bugünkü konjonktür hakkında fikir yürütmemek gerekir. lakin şu da bir gerçek ki, o günün kemalist/atatürkçü/ulusalcı (artık adına ne derseniz) "şahin chp tabanı" bugün de var ve kemikleşmiş chp oyları içindeki yüzdeleri hiç de az değil. şayet bu tip bir ittifak olursa; 91'de shp'ye kızıp o gün daha milliyetçi söylemlerle oy isteyen dsp'ye oy verip barajı aştırdıkları gibi, bugün de aynı şekilde oylarını chp'den başka partilere kaydırabilirler yahut en kötü ihtimalle dünkü seçimdeki gibi hiç oy kullanmazlar. chp'nin büyük ihtimalle bundan dolayı güç bela edindiği tabanını kalıcı bir şekilde kaybetmekten korktuğu açıktır. bunda chp'nin artık kısırdöngüye dönüşen seçim mağlubiyetlerinin yarattığı psikolojik baskı ve "oy kaybına tahammülsüzlük" durumu da etkili diyebiliriz.

    şunu da unutmamak gerekir ki, herhangi bir seçim ittifakının başarılı bir sonuç verebilmesi için sözkonusu ittifakın parti genel merkezlerinde değil, direkt parti tabanlarında özellikle karşılıklı olarak gerçekleşmesi gerekir. buna da örnek olarak yine 91 seçimlerinde refah partisi çatısı altında ittifak yapan mçp(mhp) ve ıdp ittifakını gösterebiliriz.
  • akıllara yiğit özgür karikatürü getiren varsayımdır. allah kahretsin böyle siyaseti.

    buradan
  • erdoğan'ın %75'e vuracağı sonucunu getirecek temenni. gerçi ekmeleddin'i beğenmeyen ulusalcı chp gidip hdp'nin desteklediği adaya verir miydi sorusunu sormuyorum bile...
  • mhp tabanı komple rte'ye basardı ve daha yüksek oyla cb olurdu.
  • maksimum %25 oy alınırdı. erdoğan pkk kartını çok güzel kullanır, meydanlarda bol bol yuhalatırdı.

    siz ne sandınız?
  • eğer chp ve hdp ortak aday çıkarsaydı, chp'lilerden çok hdp'lilerden fire verilirdi. onlar da tayyip erdoğan'a oy verirlerdi. ne yazık ki "kürt hareketi" olarak adlandırılan oluşum esasen soldan uzaktır. sağa kaymaya meyillidir.
  • (bkz: tabii lan manyak mısın?)

    chp'nin içinde kürt&arap lafını duyunca ağzından köpükler çıkaran kitle, oran olarak olmasa bile sayı olarak mhp'den bile fazladır. yog gardaş olmaz o dediğin.

    bu ülkeye tayyip bile fazla aslında düşününce. bi siksek birbirimizi de rahatlasak diyorum ben... gerçi oraya doğru gidiyoruz zaten sıkıntı yoh yani...
hesabın var mı? giriş yap