• ulu önder zehirlenmesi yaşamış kişi beyanatı. tek ulu önder ata'mızdır. fake olanlarla ilgilenmiyoruz.
    adaletin marangoz keseri keseri gibi hep biat tarafına hizmet ettiği ülkede o ip sapıkların boynuna geçmez.
  • muhalifleri asmak için ölü çocukları bahane etmek isteyenlerin sığındığı argüman
  • senin uluyan onderin cocuklara zerre deger verseydi ensar vakfinin alayi ve akp secmeninin ciddi bir yuzdesi simdi hapiste olurdu.
    idam bahanesiyle ne planlari var uluyan onderinin gorecegiz. olan zavalli cocuklara olacak arada tabi.
    hayatimda gordugum en haysiyetsiz talep.
  • ulu onder mustafa kemal ataturk doneminde kindar ve dindar bir nesil degil; fikri hur, vicdani hur, irfani hur nesiller yetistirmek icin mucadele ediliyordu.
  • tecavuzcuyu toplumun disina almak ve cezalandirmak dogaldir ama can almak devletin isi degildir bu kadar basit.

    devletin konuya yaklasiminin proaktif olmasi gerekir, ekstrem reaktif yaklasimla sorun cozulmez.
  • çocuğa tecavüz edenlerin canına kimin değer verdiğini gördü bu memleket tbmm kayıtlarında
  • merak etmediğim tek şey var oda çocuk tecavüzcülerinin hangi partiye oy verdiğidir
  • eyvah ! gitti ensar'ın yarısı okka altına...
    (vakıf olanı söylüyorum; nasıralıları değil)
  • yok la ne alaka. alayının canına it sıçsın.
  • idamın tecavüzleri ve cinayetleri azalttığına dair bir araştırma, bir kaynak varsa görmek isteriz. durumun tam tersi olduğunu açıklayacak kadar bilgilerimiz ortadoğu ülkeleri ve diğer ülkeler hakkında var. olay uygarlıkla ve eğitim ile direkt ilgili. vizyonunuzda çağdaşlık ve uygarlık varsa tecavüz ve cinayetler için idamın çözüm olmadığını bilirsiniz. yok içim soğusun banane diyorsanız taşlayarak öldürme, kazığa oturtma, giyotin önerebilceğiniz idam yöntemleri olabilir tabi. her sorunu çivi kendinizi de çekiç gibi görürseniz olacağı da bu. ama ne sorunlar çividir, ne de siz çekiçsiniz. kadın toplumun anahtar olgusu ve hatta kavramıdır. kadın değerliyse çocuk da değerlidir, kız erkek farketmez, sevgi ve saygıyla büyüyen çocukla eksik ve yanlış büyütülen çocuk bir olmaz. cezasını toplum çeker, sefasını da toplum sürer. bulunduğumuz ülkede, metroda, yolda, evde, iş yerinde mutluluğumuzun ve mutsuzluğumuzun kaynağı da budur.

    türkiye ve tecavüz istatistikleri ile ilgili haberler:
    https://medium.com/…sel-suçlar-tablosu-a4c8e3023eb1
    http://www.milliyet.com.tr/…ecavuze-gundem-2015440/
    http://www.yenidemokratkadin.net/…ilancosu-var.html

    bazı kaynaklardan bilgiler:
    "
    dünyada kadınların statüsü üzerine en ayrıntılı çalışmaları yapan woman stats project’in 2011 rakamlarına göre, dünyada tecavüzün en yaygın olduğu ülkelerin başında, yani birinci grupta ortalama her 100 bin kadından 60’ının tecavüze uğradığı afganistan, hindistan, pakistan, suudi arabistan, yemen, ırak, suriye, ürdün, iran, sudan ve diğer afrika ülkeleri geliyor.
    ...
    woman stats project’e göre tecavüz ortalamasında ikinci grubu çin, vietnam, laos, tayvan, güney kore, tayland gibi ülkeler oluşturuyor.
    ancak başta çin olmak üzere, bu ülkeler idam cezasının yine en fazla uygulandığı ülkeler arasında sıralanıyor.
    nihayet abd tecavüz ortalamasında üçüncü kuşak ülkeler arasında yer almakta. ancak aynı abd dünyada idam cezasının en fazla uygulandığı ülkelerin arasında ön sıralarda yer alıyor.

    "
    http://www.fortuneturkey.com/…cavuze-engel-mi--8418

    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-43737762

    https://www.evrensel.net/…-olan-ulkelerde-de-yaygin

    avrupa ülkelerinde idam cezası yok.

    abd, çin, japonya, afganistan, belarus, bae, endonezya, jamaika, kamerun, katar, kazakistan, kuzey kore, malezya, suudi arabistan, pakistan, iran, antigua ve barbuda, bahama, bangladeş, barbados, belarus, beliz, , botsvana, burundi, çad, çin, demokratik kongo cumhuriyeti, dominik cumhuriyeti, ekvator ginesi, eritre, etiyopya, filipinler,gabon, gana, gine, guatemala, guyana, güney kore, hindistan, ırak, kamerun, kırgızistan, komor adaları, kuveyt, küba, laos, lesoto, libya, lübnan, malavi, malezya, mısır, moğolistan, nijerya, oman, özbekistan, pakistan, ruanda, saint lucia, saint vincent ve granada, sierra leone, singapur, somali, st. kitts ve nevis, sudan, suriye,swaziland, tacikistan, tanzanya, tayland, tayvan, trinidad ve tobago, uganda, ürdün, vietnam, yemen, zambiya, zimbabwe.

    yasalarında olsa da, son on yıldır idam cezasını uygulamayan ülkeler:

    bahreyn, benin, brunei, burkina faso, cezayir, fas, gambiya, grenada, kenya, kongo cumhuriyeti, madagaskar, maldivler, mali, moritanya, myanmar, nauru, nijer, orta afrika cumhuriyeti, papua yeni gine, rusya, sri lanka, surinam, tıgı, tonga, tunus.
hesabın var mı? giriş yap