• ermenilerin, büyük ermenistan hayalini gerçekleştirme yolunda uygulamada oldukları plandır.

    dört t'nin açılımı :

    * tanıtım,
    * tanınma,
    * tazminat talebi,
    * toprak talebi şeklindedir.

    günümüzde türk dış politikasının önündeki en büyük sorunlardan biri olan sözde ermeni soykırımı'nın tanınması ile ilgili uluslararası düzeyde süregiden tartışmalara bakıldığında planın hangi aşamasında olunduğu daha net görülebilir.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

    "dört t" plânına dayanak oluşturan ermeni iddiaları ise şunlardır:

    1. türkler, ermenistan'ı işgal ederek ermenilerin topraklarını ellerinden almışlardır.

    2. türkler, 1877-78 savaşından itibaren ermenileri sistemli olarak katliama tabi tutmuşlardır.

    3. türkler, 1915 yılından itibaren ermenileri plânlı şekilde soykırıma tabi tutmuşlardır.

    4. talat paşa'nın, ermenilerin soykırıma tabi tutulması konusunda gizli emirleri vardır.

    5. soykırımda hayatlarını kaybeden ermenilerin sayısı 1,5 milyondur.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

    planın ikinci aşaması olan "tanınma" konusunda türkiye'de yoğun çabalar devam etmektedir. "24 eylul 2005 bilgi universitesi ermeni konferansi" ve "ermenilerden özür diliyorum" gibi girişimler bu planın uygulanmasında hangi aşamaya gelindiğini göstermek açısından gayet faydalıdır.

    asala terörü unutulur, 1877-1878 döneminde rus desteği ile sistematik biçimde yürütülen türk katliamı unutulur, 1915'te dünya savaşına girmiş bir devletin içinde rusya adına beşinci kol faaliyeti yürüterek hem orduyu arkadan vuran, hem türkleri katleden ermeniler unutulur... ancak iş ülkelerine karşı ihanet içinde olmaları sebebiyle göç ettirildikleri için yollarda ölen ve öldürülen ermenilerin soykırım iddialarına gelince hemen özür dileyecek işbirlikçiler bulunur.
    .
    açın mümtaz soysal'ın orly katliamı ile ilgili olarak orly saldırısı davası'nda yaptığı savunmayı bir okuyun.

    kaynaklar :
    http://www.ermenisorunu.gen.tr/…ce/ozet/dort_t.html
    http://yayim.meb.gov.tr/dergiler/sayi38/soysal.htm
  • var olmadığı türkçe olması ile ispatlanmaya çalışılan plan.

    yani ermenilerin sözde ermeni soykırımı ile ilgili olarak yıllardır sürdürdükleri tanıtım* sonrasında bizden :

    2. tanınma,
    3. tazminat talebi veya
    4. toprak talebi olmayacaktır.

    neden? çünkü yüce ironi üstadları böyle buyurdu. çünkü 4 t planı türkçe.

    işin komik tarafı, türkiye'nin toprak kaybetmesi zerre umrunda olmayacak adamların gelip "korkma, korkma, paranoya yapıyorsun, valla toprak moprak gitmez. bak benim sözüm teminat" tadında laflar etmeleri. onların umrunda olmayabilir toprak kaybetmek, ama ben umursuyorum dostlar. koskoca osmanlı'nın nasıl toprak kaybettiğini hatırlıyorum. duruma uyanmış insanların varlığı rahatsız ediyor olmasın birilerini? osmanlı'yı yıkanın bizzat türkiye cumhuriyeti olması'nın konuyla ilgisi nedir? iç anadolu bölgesi kadar toprak bırakılmış kukla bir devletin vatandaşları olmayı reddedip misak'ı milli sınırlarını tesis etmeye çalışan cumhuriyetin kurucu kadroları da mı suçlu oldu şimdi? ruhunda kölelik olmayanlar, ruhunu ingiliz'e, fransız'a, italyan'a, yunan'a satmış olana isyan etti de suç mu oldu şimdi? sapla samanı karıştırılmasın.

    ermenilere gelirsek, zaten onların tek istedikleri üzgün olduğumuzu söyleyip özür dilememiz. e onu da sağ olsun çakma aydınlarımız yapıyor. ne güzel işte, ulusal politikalarımızdan hiç taviz vermeden barışacağız ermenilerle. var olun, yaşayın ermenilerden özür diliyorum kampanyasını başlatan pırıl pırıl aydınlarımız. korkmayın,ermenilerin bizden asla tazminat veya toprak talebi olmayacaktır. (yerseniz)

    ermeni tehciri ve sözde ermeni soykırımı ile derli toplu bir şeyler okumak isteyenler ise şuraya buyursun.
    (bkz: orly saldırısı davası)
  • son safhasında, kars ardahan erzurum ermenilere verilecektir. burada yaşayan türk halkın mallarına el koyulacak ve ermenistan içinde yarattıkları sıkıntılar yüzünden türkiye sınırlarına yollanacaklardır. ancak bu kış ayında yapıldığı ve gerekli lojistik sağlanmadığı için, tahsis edilen kağnılar eşliğinde türkiye sınırını geçmeyi çalışan türkler, ermeni devletinden bağımsız radikal ermeni çeteleri tarafından haince katledilecektir.

    işte dört t planının sonucu beşinci t, temizliktir. ermenistan damarlarındaki türk kanını temizleyecektir.
  • "abd-ermenistan-israil ilişki ağını yok saymaktan" ziyade, yaklasik 10 uzeri 23 kat daha muhim olan abd-turkiye-israil iliskiler agini farketmekten olsa gerek bu planlara karsi takinilan, takinilmasi gereken supheci durus.

    bizim memlekette boyle konjunkturden bagimsiz bir lobi kavrami var; ilk lafini ettigin zaman tartismayi kazaniyorsun, karsidaki de dunyadan habersiz saftirik oluveriyor. yani finans cevrelerindeki ermeni lobisi (artik neyse, nasilsa bunlar, lehman brothersin hademesi odasina buyuk ermenistan haritasini mi asmis, salla gitsin, nasilsa tutan bir iki ornek bulunur) oyle bir olusum ki, turkiyenin g-20 uyesi olmasindan, askeriyesinin stratejik oneminden falan bagimsiz olarak, kacinilmaz bicimde dunyayi bize karsi birlestirecek. lobiyle. konusarak, rusvet vererek falan. oyle isliyor ya bu isler. turkiye ise dunyanin en buyuk 16. ekonomisi olarak etkisiz eleman. ab ulkeleri turkiyeyle olan yuz milyonlarca euroluk iliskileri, en etkin uyesi almanyadaki turk nufusunun politik gucunu bir kenara atacaklar cunku jedi mind trickte ustalasmis ermeni lobicileri oyle diyor. butun ulkelerin cikarlari, karsiliginda ne alacaklari muallak bir ermenistan destegine, toprak talep etmek suretiyle turkiyeyle iliskileri kulliyen yoketmeye dayali. boyle rasyonel adamlar bu avrupalilar; reelpolitik, bismarck falan, boyle ele gecirdiler dunyayi.

    nato, think tank, askeriye falan diyerek bu durumu bastan izah etmeye calisanlar da omer baba ilan edilmisler. bir de ben deneyeyim bir ornekle (immanuel beyaz saraydan bildiriyor): abd'de periyodik olarak ermeni soykirimi zart zurt tasarisi gundeme gelir. kim getirir? kongreadamlari, valiler falan. alabama valisi, kuzey dakota senatoru degil tabii, ermenilerin bolca yasadigi kaliforniyadakilerden gelir. niye gelir? oy icin, daha dogrusu secim kampanyasi finansmasi icin. yerel politika yani. dc'de de degisik derecede lobi yapan uzantilari var. orada is ulusal boyuta ulasiyor; bunlar baskentte bir dereceye kadar destek bulurlar cunku amerika bu mevzuyu kullanarak arada bir sopa gosterir, baska bir konuda avantaj saglamak icin, sonra da geri ceker. tit for tat, quid pro quo, carpe diem ve cest la vie, dolayisiyla qed.

    ulusal duzeyde, ornegin baskan bush'un oy/finansman kaygisi tipki yerel politikacilar gibi var. ama bunun yaninda turkiye elciliginden gelebilecek incirlik konulu telefonlari da dusunmesi gerekiyor, yahut turkiyenin bir sonraki ucak alimlarinda alman firmalarini secme ihtimali savunma lobisini bizim icin calistiriyor. hani bu kadar lobi merkezli dusunenler var diye soyluyorum, abdnin en kuvvetli lobisi olan aipac da genelde bize destek oluyor. niye? cunku disimin kovuguna yetmeyecek ermenistanla iyi iliskiler kuracagim diye bolgedeki en guclu muttefiki kusturmenin manasizligi asikar.

    kaldi ki bu senaryo gorece az zararli bir konuda, yani soykirim taninmasi. turkiyeyi iki arada bir derede birakmayi riske edebilecekleri, onca konu arasinda bunu on plana cikarmayi gerek gormeyecekleri bir durum. yoksa tazminattan, hele hele toprak talebinden falan bahsediyorsan, o ermeni lobisinin kongredeki adamlari agizlarini acamadan disisleri bakanligindan, ulusal guvenlik danismanina, genelkurmay baskanligindan, ticaret bakanligina kadar hukumetin icinde veya disinda ne kadar akliselim insan varsa bunlari yaka paca sustururlar, kongrede oylamaya falan bile getirmezler. turkiyenin karsi lobi yapmasina bile gerek yok, durdugu yerde agirligi yeter. (ver gaz)

    israilin kurulusunu ornek gostermek de salt bu cikar iliskileri dengesi bakimindan dahi abes. [ki bu konu da joker niyetine kullanilip duruyor, mesela "yabancilarin toprak almasi" konusu dahilinde yalan yanlis veriler isiginda konuyu vatan elden gidiyora getirenler de bu ornegi seviyorlar, ama sadece bahsini etmeyi, aciklamasini degil. saniyorum pek kimse israilin aslinda ne sartlarda kuruldugunu bilmiyor, yoksa gunumuz turkiyesine oyle bariz bir gercekmiscesine paralellik cekilmez]
  • upgrade edilmis hali de bulunan muhtesem plan. iste kimsenin bilmedigi, ama soykirimin olmadigini net sekilde gozler onune seren 6 t (buraya tamlamanin tamlananini aradim da bulamadim)!

    “the six t’s of the turkish-armenian conflict”:

    1) tumult (as in numerous armenian armed uprisings between 1890 and 1920)

    2) terrorism (by armenian nationalists and militias victimizing ottoman-muslims between 1882-1920)

    3) treason (armenians joining the invading enemy armies as early as 1914 and lasting until 1921)

    4) territorial demands (from 1877 to present, where armenians were a minority, not a majority, attempting to establish greater armenia. ironically, if the armenians succeeded, it would be one of the first apartheids of the 20th century, with a christian minority ruling over a muslim majority )

    5) turkish suffering and losses (i.e. those caused by the armenian nationalists: 524,000 muslims, mostly turks, met their tragic end at the hands of armenian revolutionaries during wwi, per turkish historical society. this figure is not to be confused with 2.5 million muslim dead who lost their lives due to non-armenian causes during wwi. grand total: more than 3 million, according to justin mccarthy)

    6) tereset (temporary resettlement) triggered by the first five t’s above and amply documented as such; not to be equated to the armenian misrepresentations as genocide.)

    edit: tereset'e 10 uzerinden 10 verdim yalniz, kirk yil dusunsem aklima gelmezdi. tere-tere-tereset! diye sarki soyluyorum iki saattir. (afrik-afrika-yunayt! melodisiyle)
  • böyle karışık karışık ideolojik açıklamalar yapılmış hakkında, bunlara gerek yok! ortalama zeka yeter, atatürk'ün ölümüne ağlayan üç yaşındaki çocuk anlar bunun ermeni planı olduğunu. bu kadar aksinin savunulabilmesinin gerçeklerden uzak ideolojik düşünce sistemi nedeniyle olduğunu düşünüyorum, bu kadar cehalet ancak tahsille mumkun!

    (bkz: ideolojiden uzak dusunce sistemi)
    (bkz: bütün ideolojilere karşı olmak)
  • ortalama bir zekaya sahip olan bir insanin hakkindaki karsi argumanlari okuduktan sonra kafasinda ampul yanmasina sebep olacak plan bu da, ad hominem guzel birsey tabii, biz de severiz. sonra ad numerum var, yarin biri anket yapar "ermenilere sorduk, %62'si 4t planini destekliyor" der, onu da kullanirsiniz biz gene aptal oluruz. sanki turkiye'de "musul ile kerkuk'e girelim mi?" diye anket yapsak oranin kac cikacagini bilmiyoruz ya, ya da %62'miz girmek isteyince turkiye'nin resdmi politikasi bu olacak ya, falan filan.

    ortalama zeka bile yok bende lan, bosuna kandirmisim kendimi yillardir iq'um 180 diye.. anne duy sesimi, oglun andavalin onde gideni!
hesabın var mı? giriş yap