• kafasına sopa vurarak öldürmeniz gereken bir canlı.üzerinize giyerek dolaşmanız gereken canlı.ölüsü daha iyi olan canlı.keşke tüm foklar kürk olsa dedirten canlı.insan ırkının geleceğini tehdit eden canlı.cansız göreceğimiz canlı.
  • foca'da siren kayaliklarinda pilot olarak secilen koruma bolgelerinde yasatilmaya ve cogaltilmaya calisilan bir hayvan turu.
  • bir tur deniz memelisi olduunu da belirtmekte fayda var.
  • sadece tuyu ugruna acimasiz bir $ekilde oldurulerek nesli tukenmekte olan denizde yasiyan canlilarin en $irini..
  • bilumum veledin bir hayvandan cok palyaco zannettigi. hala bircogumuzun aklinda burnunda top cevirirken canlanan sevimli hayvan. katil balinalarin en sevdigi yemek. sadettin teksoy un bu hayvani avlayanlari elestirirken bir anda sopayi kapip avcilarin arasina katilmasini ve fok avlamasini seyreden insanlar mevcuttur. (tabi geyik de olabilir). kurklerine zarar gelmemesi icin bu sekilde dovulerek oldurulur bu zavalli hayvanlar.
  • adını izmirdeki foçadan alan sevimli deniz memelisi..
  • akdeniz foklarından yurdumuzda tahminen 63 tane kalmış.bundan bir miktar fazlası da yunanistanda..insan nesli olarak üzülüyor (aslında onlar da bizler gibi memeli olduğundan üzüntü değil de korku çoğumuzun duyduğu) ve korumaya çalışıyoruz onları belki ama bu kadar kaprisli,nalet ve de nemrut hayvan da az görülmüştür.şöyle ki:

    -insanlardan nefret ederler
    -insan gördükleri zaman üremelerini keserler (zaten normal zamanda1-2 yılda bir yavru verirler)
    -insan gördükleri zaman strese girerler,hamilelerse düşük yaparlar.
    -onlara birşey olmasın diye uzaklarında yapılan avlanmalarda bile,yola çıkan tekneyi takip edip, gidip ağları parçalar ve tutulan balıkları yerler.(hatta sanırım foçada yerli bir grup balıkçı artık onları yanıltmak için önce bi tekne yollayıp alakasız bir yere ağ atıyolarmış.onlar o tekneyi takip edip,o ağı parçalarken,esas tekne asıl avlanılcak bölgeye gidiyormuş)
    -keçi gibi inatçılar (hollandadan bi grup bilim adamı yunanistandan 2 tane foku alıp biz bunları yayalım,ülkemizde de çoğaltalım demişler.ama hollandaya giden foklar bir gram yemek yememişler,küsmüşler)
    -insanlardan nefret ederler

    sonuçta ne yapılırsa yapılsın geri dönüşümsüz tükenme sınırına gelmişler ve yıllar sonra hiç kalmayacaklar.eğer bir fokum olsaydı ona derdimki "güzel fokum, asi olanı yaşattıklarını gördün mü hiç sen, en büyük asi*ler şu anda cehennemin dibindeler"
    (bkz: konuyu saptırmak)
  • akdeniz fokları hakkında daha geniş bilgi için http://www.tudav.org/akdeniz_foku_arastirma.htm
    karadeniz foku hakkında daha geniş bilgi için (bkz: şenol güneş)
  • burnunda top cevirebilen hayvandir.
  • 2001 yazında yapım asistanı olarak çalıştığım belgeselin konusunu oluşturan ve yaptığım deşifrelerin sonunda beynimde yüzmeye başlayan sevimli ve soyu tükenmekte olan deniz memelisi.
    ayrıca "ayşecik şeytan çekici" isimli filmde oynamıştır isimlerini hatırlayamadığım iki fok...ayşecik foklardan birini bi kaç defa öperek "türkiye fok öpme rakoru"nu bu filmde kırmıştır
hesabın var mı? giriş yap