• gdo lu gıda ile doğurganlığı düşürmek mümkün müdür? evet, bitkilerin doğurganlık üzerine etki eden organik bileşenler sentezlemek üzere proglamlanması mümkün.

    peki ticari gdolu gıdalar böyle midir? lmfao*

    bitkiyi yapmak farklı bir şey, bunu dünyanın bir bölgesindeki çiftçilere oo yeni tohum süper diye yutturmak ayrı bişey, bu yapılmış bitkinin diğer alanlardaki normal bitkileri dölleyip kirletmesini önlemek ayrı bişey, gıda ithalatında gelen her parti mala dna testi yapıp kendi ülkeni korumak ayrı bişey. sonuç olarak imkansız bişey.

    ayrıca bir bitkiyi türler arası gen transferi yoluyla böyle birşey için programlamaya çalışırsanız bunun gözle görülür morfolojik ve biyolojik diğer etkileri de olacaktır. ergi deniz özsoy hocanın meyve sineği kanatlarıyla ilgili yaptığı çalışmada kanat tipine 30dan fazla genin kesin, 60tan fazla genin muhtemelen etki ettiği bulunmuş ve bu genlerin çoğunun başka yapılar, hormonlar üzerine çalıştığı biliniyor. yani salatalığı östrojen üretmesi için programlarken yapraklarının patlıcana benzemesine, meyvesinin balkabağı gibi sarı renkli olmasına hatta çok daha saçma sapan şeylere sebep olmanız kaçınılmaz.

    sonuç olarak böyle birşey yok.
  • insan nüfusunu kontrol altında tutmak gerektiği yaklaşık 20-30 yıldır tartışılan bir konu. yapılan varsayımlara göre eğer savaş, büyük bir salgın, vs çıkmazsa 2100 yılını insanların görememe ihtimalinden söz ediliyor. gdo'nun şu an yaygınlaşma nedeninin bu dönemki insanları doğal olmayan ürünlere alıştırılıp bizden 1-2 nesil sonraki neslin ise bu tarz besinlerle daha sağlıklı olabilmesini kolaylaştırılıyorlar (bkz: evrim) diye düşünüyorum. çünkü gıda sıkıntısı 50 yıl içinde baş gösterecektir.

    gdo'lu gıdalar dışında bazı ufak detaylar da çok masum gelmiyor. mesela şu anda abd'de neredeyse tüm natural spring water diye aldığımız farklı markalar hepsi nestle nin ürünü. şimdi çıkıp birisi eee farklı kaynaklardan diyebilir ve tabi ki bu markalaştırmaktır ancak nestle gibi bir firma isterse abd'nin neredeyse tüm nüfusunu kontrol edebilir.

    tacikistan, orta asya'nın en büyük su kaynaklarına sahip fakat az gelişmiş ülkesi. iş seyahatim nedeniyle uçakta her seferinde almanlar ile karşılaşıyordum ve oraya gitmelerinin nedeninin halka mikro krediler vererek tacikistan'ı kalkındırmaya yardım ettiklerini söylediler. başka hangi ülkeler var diye sorduğumda da, başka yok cevabını alınca bu işin bu kadar masum olmadığının farkındayım.

    aids, için de aynı şey söylenebilir. uçkuruna sahip olmayan doğal seleksiyon ile elenir efsanesinin örneklendirebilir versiyonudur.

    daha neler neler
  • canan karatay'ın bu tip bir düşüncesi varsa, bu düşüncesi de televizyonda popüler olmak için çabalamasından gelmiyorsa, gitsin bu düşüncesini makale olarak yazsın sonra bu makaleyi yayınlatmaya çalışsın. bilim camiasında makalesi yayınlanabiliyorsa biz de susup oturalım, vay be diyelim.
    sahi canan karatay en son ne zaman makale yazmış yahu? bileniniz var mı? sahi canan karatay kaç kez meslekten men edildi?
  • gdoyu bilmem ama sıfır yan etkili olarak bilinen ve mide yanmasında kullanılan antasit ilaçları bile * erkeklerde sperm sayısıdüşürüyormuş...
  • bu konuda kemal özer'dende yararlanabilirsiniz
hesabın var mı? giriş yap