• pilotların ingilizce seviyelerini belirleyen bir ölçü. uçakta yaptıkları anonstan bu seviye çıkartılabilir.

    seviye 1: "ajjkaljdajklsjkljkldjldajlljkdla"

    seviye 2: "jasdjdasdashasadsjskasksjsjd"

    seviye 3: "jasdadshadjsadshdhsaashkhskdhk"

    seviye 4: "gudivning leydiencentıl.. jdsjsdjdsjds istanbul dshsdhhdshdshs ankara"

    seviye 5: "good evening ladies and gentlemen... this is your captain speaking.. jdsjksdkjsdkjd istanbul dshsdhsdhs ankara hdshdshsdjsdj 30,000 feet jjdjsdjsdjsdshshdhsd minus 40 degrees celcius dsjdsjsdjdjs flight"
  • pilot hangi seviyede olursa olsun, (anadili ingilizce olmadigi surece) sure bildirimlerinde "flight time x minutes from now" seklinde yanlis kalip kullanilir.
  • kule ile kokpit arasındaki konuşmalar için önem taşıdığından yolcuyu germemesi gereken levıllar. adamlar tur rehberi değil zaar.

    (bkz: çok komikmiş admin kardeş)
  • pilotların kendi arasındaki dayanışma ve yardımlaşma seviyesini ciddi biçimde artıran olgudur. zira bu ölçü, shgm'nin yaptığı bir sınavla belirlenir ve herkes tecrübelerini paylaşmıştır birbiriyle hatta paylaşmaktadır. bu paylaşımlar sonucu benim de seviyem level 5 olarak belirlenmiş. 6 yıl muafım ya la!

    edit: imla
  • doğal olarak mesleki ingilizceyi ölçer. dört dörtlük, hatta native düzeyde ingilizcesi olup havacılıkla ilgisi olmayan biri bu sınavdan level 6 alamaz, zira o kadar zamanda mesleki bağlantılı soruları cevaplayamaz ve armut gibi kalır.

    lakin hiç de native olmayan ancak mesleki terminolojiye hakim ve ortanın üstü ingilizcesi olan pilot level 6'yi rahatça alabilir.
    e zaten normali de bu, akademik bir sınav değil zira bu, yani her level 6 alan cnn anchorman'i gibi anons yapmak durumunda değil. yine de insanı geren bir sınav olduğu muhakkak.

    4'ün altında not alan uluslararası uçuş yapamaz, 6 alan da bir daha girmez.
  • bundan 5 alan adam bile konuşmayı bilmiyor diyenin haklı olduğu gibi , lan düdük makarna adam teofla girmiyor işinde kullanacağı ingilizceyi ölçüyorlar diyenlerin daha haklı olduğu sınav.

    nereden biliyorum , kendimden biliyorum. ben buna karşı korku beslemekteydim lan 4 alabilir miyim kursa falan yazılmam gerekir derken , ansızın girdim ve 5 aldım.

    5 almamın arifesinde bu sınava saygım direk azaldı. şimdi oturup ingilizce konuşsam biriyle konuşamam. ancak dert anlatırım. işin kötüsü ben bu durumdayken 5 alırken 4 alanların olması ve hatta 4 alamayan adamların pilot olması. 4 alamayanların read back yaparken ne dediğini anladığından şüphe ederim.
  • sivil havacılıkta 2 hafta önce girmiş olduğum sınav. kısaca havacılık ingilizcesi kelime dağarcığı, konuşmadaki akıcılık gibi birkaç konuda ses kaydı alınan; sorular karşılığında verdiğiniz cevapların değerlendiriği ingilizce yeterlilik sınavı.

    değerlendiren kişiler daha önce level 6 almış ve belli bir eğitimden geçmiş pilotlar ve kule görevlileri.

    kayıt için, belirlenen tarihlerde sivil havacılık internet sitesinden bir ödeme yaparak randevu alınıyor. randevu günü bilgisayar karşısında kulaklık mikrofon eşliğinde sorulan soruları cevaplıyorsunuz.

    fakat sınava girmeye gittiğimde herkesin elindeki çalışma notlarını görünce şaşkına dönmüştüm, halbuki sınavda daha önce çıkan soruları çeşitli eğitim kurumları dağıtmış herkese, onlarda bu notlar üzerinden çalışmışlar. isteyen olursa gönderebilirim.

    bana kalırsa eğer ingilizcenize ve pilotajınıza güveniyorsanız sadece sınavın konseptini bilseniz yeterli, bahsettiğim şekilde girdiğim sınavdan level 6 aldım, dolayısıyla ömür boyu bir daha girmeme gerek olmayacak, inanılmaz bir rahatlık.

    büdüt: çalışma notları güncelliğini yitirmiş olup, arşivimde kaybetmiş bulunmaktayım.
  • saçma sapan bi sınav, çok heyecan yapmadan level 6'i (six'i)* çakın kurtulun. yıl olmuş 2016 hala "dokumanım yoktu neye çalışacağımı bilemedim amniyum" diyenler için harddiskimin derinliklerinden gelen şakirleri de şuraya iliştirivereyim.

    hadi yine iyisiniz keranacılar *(:

    büdüt: yıl olmuş küsürat hazır dropbox linki var, hala adamlar özelden, twitterdan mesaj atıyorlar. sizden pilot/milot olmaz ziktirin gidin amk!

    büdüt2: üzerinden uzun zaman geçmesinden dolayı arşiv güncelliğini yitirmiş olabilir, sadece bu dokümanlara çalışarak girmeniz yetmeyebilir.
  • 2019 eylül itibari ile level 4 ve üzeri notunuz yok ise ır lisansını alamıyorsunuz. dolayısıyla me'e başlayamıyorsunuz. ancak cpl/ır kontrole girebiliyorsunuz. planınızı programınızı ona göre yapın.
  • (bkz: elpac)
hesabın var mı? giriş yap