• genellikle kastedilen şey şudur:
    "ingilizceyi hem akıcı hem de doğru bir şekilde konuşabilmek için söylemek istediğiniz şeyi anadili ingilizce olan bir insan nasıl söylerdi, aklınıza gelen türkçe ifadeyi ingilizceye çevirmek yerine önce bunu düşünmeye çalışın"
    - büz o dudakları bakiim, yapıştır birbirine şimdi.. hah oldu. şimdi biraz somurt. budur.
  • ozal* özıl diye telaffuz ettiğinin farkında olmadan iki saat sunum yapmaktır.

    (tabi hoca "kızım her şey güzeldi ama, bir sorum olacak ozıl kim?" dediğinde anlaşılacaktır her şey. ki en az otuz defa özal adı geçmiştir. )

    olmadı ingilizceden okunuşlarını türkçeleştirerek "inkonnektivitenin maksimize edilme konsepti" gibi tanımlar bulabilmektir.
  • orta okulda h.f.e anadolu lisesinde köksal hoca diye bi hocamız vardı (köksal cengiz) ondan duydugum söz kac sene sonra unutmadıgıma göre ingilizce ögrenmeme katkısı buyuk olan bir söz.kolaylayıcı düşünme tekniği..
  • (bkz: think)
  • türkçe bir kelimenin ingilizce (ya da yabancı dilde) söylenmesi/düşünülmesinden çok cümle kurmaya çalışırken ortaya çıkan durumdur. saatlerce ingilizce makaleler okuduktan sonra birşeyler yazmaya oturduğunuzda daha çok ortaya çıkar. zira bu dinine yandığımın dilinde sıçar gibi yan cümlecik kıvır zıvır kullanılır. siz de yazmaya başlayınca şöyle abuk sabuk cümleler kurduğunuzu farkedersiniz: modern devlet ki o her zaman kendi bekasını düşünür sınırları içerisinde tam egemen olmak ister.
  • aslında ingilizce öğrenmenin ve doğru düzgün konuşmanın temeli olan olay. tam tersi için örnek olarak (bkz: fatih terim ingilizcesi) adam ingilizce biliyor olabilir, ama sorun türkçe düşünerek konuşması. sonuç (bkz: i don t want to see the back)
  • ozel universitelerde ziyadesiyle bulunabilen dusunen cemaat. dersler ve sinavlar ingilizce olurdu, soyle boyle not alirlar, turkce bir sinava girdiklerinde de basarisiz olurlarsa sayet, lan olm boole kolay sınavdan f alınır mı deyu sordugunuzda sebebini sak diye bir solukta alninizin catina dayarlardi;

    - yaa hep ingilizce dusunmeye kanalize olduuum iciin turk dili sinavinda afalliyoruuaaam..

    ingilizce kanali tedavi edilesiceler pehh..
hesabın var mı? giriş yap