• bundan sonra bok savunulacak esnaftır! 20:00 de kapatma yasası verseler gider karşılarında oynarız!
  • sozum meclisten disari, iclerinde o esnafa o parayi kazandiranlari linc etmeye calisan bir takim embesil yiginini barindiran esnaf grubu.
    bakin bakalim eylemlerden sonraki hallerine polisleri onlari ayakta tutup, evlerine goturecekleri ekmegi verecekler mi...
    biz unutmuyoruz hicbirini.
    vergileri oderken de fotograflayalim sizi.
  • işgalcilerden oluşan esnaftır çoğunlukla. kimse oradaki dükkanları nasıl ne zaman aldıklarını bilmez. bir ara istanbul'a gelmişlerdir, sonra büyük firmaların satın alabilmek için dünyanın parasını döküp almakta da tereddüt ettiği yerlere dükkan açmışlardır.

    şimdi de kendi müşterilerine "sizin yüzünüzden iş yapamıyoruz" diye saldırıyorlarmış. yemin ediyorum gerizekalı bu çocuk ya. lan hükümetin derdi sizin hepinizi oradan postalayıp avm'ler dikerek arap söğüşlemek, oranın rantı size mi kalacak zannediyordunuz? oraya gelen eylemciler sizin varlığınızı devam ettirmenizi sağlayacak, zaten müşterin o senin, kime saldırıyorsun sen?
  • eylemci ergenlere dert olmuş esnaf. bu insanların hayatlarına devam etmek para kazanmaları lazım abisi. senin gibi baba parasıyla taksim sokaklarında polislere sataşıp macera peşinde koşacak durumları yok malesef.
  • birilerinin esnafa "siz de hakkınızı arayın , yazıktır günlerdir iş yapamıyorsunuz, biz sizi koruruz" dediği günlerden geçiyoruz sanki. geçtiğimiz günler de benzeri durum bizim de başmıza tantuncilerin orada geldi (emine ana değil öbürü) polisten kaçarken gaz yemişken arada bekliyrduk turuncu tshirtlu tantunici bizi zayıf görünce üstümüze yürüdü siktirin gidin lan bıktık usandık diye dayak yememek için kaçtık resmen.
    birileri esnaf da haklı diye bizimle polemiğe giriyor, yıllardır kazandılar da 2 ay da mı batacaklar kaldı ki kendi haklarını aramayan belediyeye rüşvet veren her fırsatta beledeiyeyi şikayet eden adamlar bir an da devletçi oldu. hem de bunu yapanlar bizim meydanlarda hakkını halkını savunduğumuz insanlar, yıllardır ezilmiş , dışlanmış insanlar için biz orda korkmadan mücadele ediyoruz onlar bizi onlara ait olmayan herkesin olan sokaklardan tehditle kovalıyorlar, bize direnişe küstürürse bu insanlar küstürür.
  • işsiz güçsüz serseriler tarafından ekmek paralarından olmaya başlayınca canına tak etmiş ve isyan etmiş esnaftır.

    herkesi kendiniz gibi mi sandınız lan? adamların ailesi, sorumluluğu var. orda sizin gibi günlerce boş gezerek hayatını sürdüremez.
  • aynı kefeye koymanın zor olduğu esnaftır. bize direniş esnasında çok fazla yardım eden esnaf oldu. ağzı köpürmüş polise yem etmeden bizi dükkanlarına aldılar. içecek desteği sağladılar. onlar gönlümüzde farklı bir yerde. hatta dün beni eylemler esnasında alan bir cafe'ye arkadaşlarımı da götürdüm bir kez de böyle teşekkür ettim.

    bize saldıran, para kazanamıyoruz diye ağlayan puştlara zaten diyecek sözüm yok.
  • eylemcilere saldıran kesiminin aklını başına alması gereken esnafır. asıl müşterisinin gaz bombasıyla istiklalin ebesinin amına koyan polis değil, orada kendini savunmaya çalışan halk olduğunu farketmesi gerekendir.

    orada eylemcilerin sessiz sakin durulmasına izin verildiği takdirde istiklal'de normalden de fazla miktarda bir kalabalık oluşacağını, işlerinin sekteye uğramasının en başta polisin taksime canlı dahi sokmayan tutumu olduğunu anlamasını gerekendir.
  • görende bizim mahalledeki köşem bakkal sanır. ulan adamlar yedi sülalesini doyuracak parayı kazanmıştır zaten sen daha neyin "çoluk çocuk ekmek bekler" edebiyatını yapıyorsun. gözleri doymamış nankör esnaftır. yarın ortalık durulsun hepsi gezici olur! öyle de ipnedirler.
  • kompozisyona girmeden madde madde gidelim, zira söyleyecek çok söz var;

    1) yeni müşteri profili olarak göt kıllarına nar şurubu, naneli çay, kızılcık şerbeti, vezir parmağı padişahın sol taşşağı gibi menülerle hizmet vermeye başladığı taktirde akp mücadeleyi kazanmış olacaktır. zira iktidar gözünde taksim dönüştürülmesi gereken, alkolün, fuhuşun, uyuşturucunun daha bin türlü müsibetin kol gezdiği bir bölgedir. mevcut çeşitliliği çökertilip tektipleştirildiği vakit ekpnin ekmeğine bal sürülecektir.

    2) 2013 yılında ekonomik performans ortada. büyüme oranı aşağı yönlü revize ediliyor. tcmb müdahalesine rağmen doların önü alınamıyor. sıcak para geldiği yere dönüyor. enflasyon, cari açık beklentinin üzerinde. tüm bu veriler eşittir esnafın iş hacmi daralacak, nokta. ancak esnaf bu kadar değişkenin içinde olduğu bir denklemi çözümleyemiyor. yanlış, yetersiz sebep sonuç ilişkisi kurarak ciro kaybının tamamen eylemcilerin üstüne ihale ediyor.

    3) bu durumdan akp şeytansı zekasıyla nemalanıyor. hem kendi sorumluluğunu aklamış oluyor, hem de çözemediği asayiş sorununu açık şekilde desteklediği milisler yanına esnafı da katarak çözmeye çalışıyor.

    4) meselenin çıkış noktası esnaf kesminin yanlış nedensellik bağı kurarak şiddete başvurması değil. onlar en başından duruş ve zihniyet yapısı olarak iktidara yakın oldukları için, tepkilerinin nedenini geçim derdiyle ilişkilendirir görünmekle birlikte esasında siyaseten de bir eylem içerisinde oldukları söylenebilir. ama bunu açık açık yapmaktansa ekonomik kaygılarını dillendirerek yapıyorlar. inanılmaz bir riyakarlık örneği.

    5) önerim: eylemlerin, iş hacmi kaybında doğrudan bir etkiye sahip olmadığını göstermek açısından eylemleri taksimden başka bölgelere kaydırmak (taksim terk edilmemek ve belirli periyotlarla taksimde boy göstermek suretiyle. kadıköy, beşiktaş, bakırköy, hatta cuma günkü gibi kocamustafapaşa vs. yerler bu sürede tercih edilebilir). aynı zamanda esnafı belirli bir süre boykot etmek de başvurulması gereken önemli bir silahtır. bakalım dış semtlerdeki akp kitlesi gidip bu mekanlara para kazandıracak mı? iş hacminin azalması genel ekonomik konjonktürden mi kaynaklanıyor yoksa eylemcilerden mi, kör göze parmak bir soru da olsa bu şekilde anlaşılabileceğini düşünüyorum.

    ayhan ışık sokak esnafı için ayrıca parantez açmak gerekir bu arada ama onu sonraya bırakalım.

    bir düşündüm de editi: aslında taksim'den ayrılıp istanbul genelinde mobilize olmaktansa, ilk olarak ayhan ışık sokak esnafından saldırgan olanlarını belirleyip, bunları batana kadar boykot etmek genele ibreti alem olması açısından daha etkili ve kolay uygulanabilir bir yöntem olabilir.
hesabın var mı? giriş yap