• behind the neck pressin dumbell ile yapılanı diyebileceğimiz hareket. neck pressin üzerine yapılırsa şık olur.(bkz: deltoid)
  • boyun bolgesinde agriya sebebiyet verdigini dusundugum hareket. uzun bir aradan sonra; azicik omuzlari guclendirelim diyerekten yeniden basladim ama iki gundur boyun bolgemde agri var. belki cok uzun sure bu bolgedeki kaslari calistirmadigim icin olabilir.
  • sağ ve sol tarafı birbirinden bağımsız ve şu yuvarlak plaka ağırlık eklenerek çalışmanın icabettiği makinenin; sağ ve sol kolun birbirine bağlı olduğu ve küp ağırlıkların eklenerek çalışmanın icabettiği makineden daha iyi olduğunu düşünüyorum, sanki yuvarlak plaka eklenen sohulder press makinesinin daha "gerçek" bir ağırlık çalışması sunduğunu, diğerinin ise her iki kolun -dolayısı ile itişin- birbiri ile bağlı olmasından daha yavaş ve gerçek dışı bir gelişim sunduğunu düşünmekteyim.

    gerçek dışı gelişim ne onu ben de tam tanımlayamadım ama muhtemelen doğru bir şey söylüyorsam bir anlamı vardır.
  • benim için çocuk oyuncağı olan hareket.

    omuzlar kaya.
  • 32-32 ikişer dumbella yardımsız 6 tekrar yapmış olduğum harekettir. ama her zaman çıkmaz. bu arada kilom 73-74 civarı.

    5 sene sonra gelen edit : kilo 78-79, 40-40 4 tekrar geliyor artık. vayyy bee
  • bende hiç omuz yok sanırım. başladığım her aletlerde 2-3 bar atladım. bunda 14kg de kaldım. kalkmıyor kol arkadaş.

    edit: 23kg de anca 1 set çıkarabiliyorum. daha sonra 2 set 20kg ye düşüyorum.
  • kol / omuz calismaya basladigimdan beri eskiden yanindan gecmedigim alet iken, simdi en sevdigimdir, ama dorduncu setin sonlarinda hakikaten fesupanallah bir seyler oluyor boynuma falan.

    ama o bir gun sonraki agrisi sahane gercekten, hakikaten calistiriyor.
  • en zorlandigim hareket. mesela lat pulldown’da 50 kilo kaldirirken bunda 20 kiloda zorlaniyorum. iki hafta oldu baslayali.
  • omuzunu 2 defa serbest ağırlıkta çıkartmış birisi olarak en tehlikelisinin dumbell ile yapılanı olduğunu söyleyebilirim. hem omuz çıkıyor hem de elden düşen dumbell ayağınıza düşüp ayağınızı veya ayak parmaklarınızı kırmanıza neden olabiliyor.

    çok dikkatli yapılması gereken hareket.
  • vücut geliştirmede tehlikeli hareket yoktur; hareketi yapmayı bilmeyen insan vardır.

    hatta makine hareketleri sakatlık riskinin en az olduğu hareketlerdir, yanlış yapabilmek için çabalamanız, sakatlanmaya uğraşmanız gerekir.

    ben şahsen makine ile omuz çalışmayı (press) sevmiyorum. halter ile press yaptıktan sonra drop set için geçiyorum ama. lateral için ise varsa makinesi müthiş, gerekli kas tamamen izole çalışıyor.
hesabın var mı? giriş yap