• az sıçıldığından dolayıdır.
  • sigarayı bıraktıktan sonra kalbin daha yavaş çarpmaya başlamasıyla başlayan metabolizma hızındaki düşüşün bünyeye yansıttığı, mevcut kilonun ortalama yüzde onu şeklindeki artıştır. kilo alıyor olmanın bir diğer sebebi yemeklerin daha lezzetli olmasıdır ki, o güne kadar kaçırılan tüm lezzetleri tatmak ister ademoğlu.
  • sigara bırakıldığı gün şöyle güzelinden bi' spora da başlanırsa gerçekleşmeyecek olandır.
  • sigara bağırsaklardaki emilimi azalttığı için,* zayıflatmaz ama kilo alma oranını düşürür. sigarayı bıraktığınızda size kilo aldıran şey genelde sigaranın yerini dolduracak farklı* besin ögeleri seçmektir. yoksa aynı beslenme düzeni ile ancak yediklerinizden emilim daha iyi olacağı için az miktarda bir kilo artışı gözlenir vücutta.*

    yani sigarayı bıraktınız diye vücut size kinlenip almaz o kiloları. beslenme şekliniz değişmiş ya da bozulmuştur.
  • 120 kilo biri olarak beni en çok korkutandır. zaten kilo almaya ve yemek yemeye meyilli bir insanım. sigara içtiğim halde manda gibi yiyorum, şimdi bir de sigarayı bırakında 170 kilo olup evden ancak vinçle çıkarılacağım günlere doğru yol almaktan korkuyorum.

    sigara içip kanserden ölmek mi, sigarayı bırakıp karaciğer yağlanmasından ölmek mi karar veremiyorum. şimdi arkadaşlar spor yap, diyet yap falan diyecekler ama boşuna demeyin yapabilsem bugüne kadar yapardım avradını s.kiym. ne bok yiyeceğim bilmiyorum, güncellemelerden sonra sigara içmek istemiyorum ama 170 kilo olmak da pek işime gelmiyor açıkçası.

    sigaradan kısıp boğazımıza çalışacağız, ne bitmez çilem varmış amına koyim.
  • ben kiloyu takmıyorum kilo verilir bi şekilde de ciğerleri ne yapacağız asıl olan bu.spora falan da gerek yok kilo vermek için diyetisyenler hallediyor yeter ki diyete uy.
  • nikotinin metabolizma hızlandırıcı etkisine bağlı olduğunu okudum,nikotin alımı durunca metabolizma normal hızına dönüyor ve bu sebeple ortalama 4.5 kg alınıyormuş. sigara içince kalp atışının hızlanmasının sebebi de nikotine bağlı ani metabolizma hızlanmasıymış.tabi sigara içenlerde kalp hastalığı riskinin yüksek olması da aynı sebeptenmiş.
    ek olarak sigara içilmeyen ilk hafta vücut su tutarmış,buna bağlı olarak ilk hafta 1-1.5 kg artış görülebilirmiş.
    ha şu da var ki, spora başlarsan ve birden ayı gibi yemeğe abanmazsan hiç alınmayabilir de.ben hiç almadım misal.
  • %100 doğru bir tespit. çünkü adam sigarayı bırakınca yediği lahmacundan yediği baklavadan daha bi tat alır hale geliyor. resmen ağız tadı yerine geliyor. yediklerinin gerçek lezzetine varabilmenin mutluluğu ile biraz daha yiyor. sigarayı unutmak için de bir şeyler hüpletince hoooop gelsin kilolar. günde bir paket marlbora light içen arkadaşım sigarayı lap diye bıraktı ve şimdi resmen minik bi göbek sahibi. ki ''ben ne kadar yesem de kilo alamıyorum'' falan derdi. bıraktı ve vücudu insana benzedi.

    (eskiden normalin altı bir kiloya sahipti. biraz kilo alsan ne iyi olur falan derdik. yerdi de ama. sonra sigarayı bir bıraktı adam protein tozu almış gibi şişti. çirkin bi şişme değil bu. :))
  • yediğinden veya tat almaya başladığından ötürü değil, nikotin sonrası vücudun yağ yakma(ma)sı, metabolizma hızındaki değişim ile alakalı olarak gerçekleştiğini düşündüğüm durum.
    (bkz: tesbit insanıyım oradan biliyorum)

    elimde bilimsel bir veri yok elbet ve bünyeye göre değişebilir haliyle, ama kendi tecrübelerimden şöyle bir şeyler söyleyebilirim. bir çok kere sigara bırakma denemem oldu yirmi yıl boyunca sigara içmiş birisi olarak, bir ayı geçenleri sayarsan belki on sefer olmamıştır ama beşden az değildir. neticede bunların her birinde her sigara bırakışım bana en az 3-4 kilo olarak geri döndü; üstelik hiçbirini sigaraya geri başladığımda da veremedim. bunlardan özellikle iki sene önceydi sanırım, bir tanesinde yediğime çok dikkat ettiğim de oldu, ama hiç bir farkı olmadı.

    en son bu sefer (9 ay oldu) sigarayı bıraktığımda kilo probleminin önüne geçemeyince ve aldığım kilo çift rakamlı hanelere geçince acilen spora başladım. sıkı bir şekilde, yediklerime dikkat ederek, hatta gayet ağır diyebileceğim yoğun bir spor programı uyguluyorum iki ayı aşkın bir süredir, normalde belki bu sürede 10 kilo verilebilecek bir spordan bahsediyorum ama ancak 3 kilo verebildim.

    bir yerlerde duymuştum, sigarayı bıraktıktan ancak bir sene sonra vücut oturur ve ancak o zaman kilo alma durur diye. bir seneye az kaldı, bekleyip göreceğim...
  • geri verilemeyen kilolardır.

    sigarayı bırakıp tamamen fast food a abanmış birisi olarak 90 kilo oldum. * insanlar bana kilon normal diyor ama ben hala ısrarla kız gibi "çok kilo aldım yieaaaaa" edaları ile ortalıkta geziniyorum.

    edit: ha bir de söylemeyi unuttuğum bir mallığım var, ben 5 ay sigarayı bıraktıkdan sonra aldığım kiloları geri vermek için sigaraya başladım. *

    1.80 boy, 90 kilo wtf
hesabın var mı? giriş yap