• manchester united'in efsanevi kuşağını konu alan belgesel nitelikli filmdir. dönemin efsane futbolcularının kamera karşısına geçtiği filmde, bonus olarak, eski ingiltere başbakanı tony blair de kendisi rolündedir. dönemin ingiliz sosyo-kültürel yapısına da sıklıkla referans verilen filmin bir futbol belgeselinden daha fazlası olduğu söyleniyor, bekleyip göreceğiz.

    imdb linki
  • izlemeye doyamadığım belgesel.

    "bir jenerasyona ilham veren adamlar" olarak lanse edilen class of 92'nin maç içerisinde esas taktik ne olursa olsun maçı kazanma taktiği ise şudur:

    https://twitter.com/…ible/status/498069793204076545
  • izlemek isteyenler için şuanda ntvspor ekranlarında yayınlanmakta. manu'yu daha doğrusu futbolu sevenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir yapım.
  • phil neville'ın abisinin aksine vur ensesine al ekmeğini tarzında bir adam olduğu hissiyatını veren belgesel tadında film,
    halbuki gary neville öyle mi, neden kaptan olduğunu olabileceğini daha ilk konuşmasından suratınıza vuruyor.
    onun dışında reisleri yuvarlak masada şarap ve az pişmiş etleri eşliğinde sohbet edip, eskileri yad ederken görmek ayrı bir zevkti.
    hele ki bayern münih'ten nefret eden benim gibiler için ingilizlerin deyişiyle lovely.
  • biraz önce ntv spor'da izlediğim güzelim belgesel. manu'nun ne kadar büyük bir takım olduğu, o büyüklüğü etkileyen siyasi ve sosyolojik dinamikler güzel belirtilmiş. ben futbolcuların bizimkilere göre daha bir birey görüntüsü verdiğini gördüm. yemek masası etrafındaki sahneleri bizim futbolcularla çekebilir miyiz, hiç zannetmiyorum.
  • 12 yaşında beri sağlarına, sollarına, arkalarına baktıklarında hep birbirlerini gören altı arkadaşın hikayesi. arka planında thatcher'dan blair'e geçen iktidarı, toplum bilincinin yerini bireyselliğe bırakmasını ve 90'lar ingiltere'sinde yaşanan kültürel değişimleri de anlatıyor.

    --- spoiler ---

    yine hepimizin tanıdığı o 6 efsanenin dışında adını hiç duymadığımız raphael burke gibi aynı takımın parlayamamış yeteneklerine kısa da olsa yer vermiş. gerçi raphael de değişik bir oğlanmış zaten ''onlara baktığımda bu konuma gelebilmek için fedakarlık yapmam gerektiğini anladım ve yapmadım.'' diye avutuyor kendisini.

    ''can manchester united score? they always score.''

    bir de saha dışında evinden çıkmayan scholes reis'in aslında idmanlarda müsait gördüğü adamı kafasından şişleyen bir canavar olduğunu gösteriyor.

    --- spoiler ---

    asla scholes'e arkanızı dönmeyin.
  • şu anda ntvsporda. kaçırmayın.
  • "sanki bütün şehir büyülü bir tozla kaplanmış gibiydi.futbol ve müzik bir arada.daha ne olabilir ki ? daha neye ihtiyacınız olabilir ?" gary mounfield
  • her izlediğimde ayrı bir keyif alıyorum , futbol dünyasının en iyi jenerasyonunun en iyi belgeseli
  • belgesel ilgi görünce ''the class of 92: out of their leauge'' adıyla yeni bir belgesel serisi daha yapıldı. şu ana kadar 2 sezon 4 bölüm yayınlandı.

    manchester united'ın efsane neslinden ryan giggs, phil neville, garry neville, nicky butt ve paul scholes birleşip salford city isimli bir takımın hisselerini alarak kulübü başarıya ulaştırmaya çalışıyorlar.

    bizde böyle 3-5 topçu bir araya gelse kebapçı açarlardı kesin.

    edit: link problemi nedeniyle bölümler kaldırıldı, güncelleme için takipteyim.
hesabın var mı? giriş yap