• bas rollerinde richard chamberlain ve rachel ward'in oynadigi 1983 yapimi bir film. turkiye'nin video ile ilk defa tanistigi yillarda popüler olmus bir mini seriydi. chamberlain'in oynadigi karakter ralph de bricassart, peder (katolik) olmayi secince cocukluk aski maggie'den (maggie carson) kopmak zorunda kalir ama kopamaz. romanin yazari colleen mccullough'mis.

    http://www.rottentomatoes.com/…ds-1033840/about.php
    http://shop.anachronism.org/…h_richard chamberlain/
  • bir outback romanı. rahip ralph de bricassart karakteri manyak yakışıklı ve karizmatik bir varlık olarak tasvir edilmektedir . gel dikiz ki tv uyarlamasında richard chamberlain gibi kelalaka bir aktör tarafından oynanmıştır. gerçi, ralph rolüne hiç kimseyi yakıştıramıyorum, o başka. bu nedenle kesinlikle televizyon dizisi izlenmemeli , illa izlenecekse de hayalkırıklığı baştan göze alınmalıdır.
  • colleen mccullough'un ilk bestseller olan romanı. richard chamberlain'in başrolünü oynadığı bir tv filmi çekilmişti 80'lerde.
  • gazap kuşları adıyla türkçeye çevrildi. 5 kasetlik serisi izlenmeye değerdi. sony betamax tabi ki..
  • yıllar evvel trt'de yayınlanacağı ilan edilmesine rağmen son dakikada 'hristiyanlık propagandası olmasın, maazallah' düşüncesiyle yayından kaldırılması tartışmalara yol açmış filmdir. konusunu katolik bir rahip ile genç bir kız arasındaki karşı durulmaz aşktan almıştır.
    hala digiturk gibi özel kanallarda oynatılmaması şaşırtıcıdır.
    kitabına, her zamankinden biraz erken yatağa gidilip, uyumadan önce 1-2 sayfa okuyayım, bakalım arkadaşın anlattığı kadar güzel miymiş, diye başlanmış, sabah ezanıyla bitirilmişti tarafımdan. daha sonra filmi izlendiğinde hayal kırıklığı yaşanmamış, okurken gözönüne getirilen karakterler, yerler vb. ile filmin birebir örtüşmüş olduğu görülmüştü. 'kitaptan film' denemelerinde az rastlanır bir durumdur bu.
  • (bkz: gazap kuşları)

    bir aşk hikayesini anlatan roman...

    ---- arka kapak----

    gazap kuşu yaşam boyunca yalnızca bir defa, yeryüzündeki bütün yaratıklardan daha tatlı bir sesle şakır. o gün yuvasından ayrılıp, bir alıç ağacının acımasız dikenlerinden en sivrisini göğsüne gömer. diken yüreğini parçalarken daha da içli bir sesle dile getirir acılarını. dünya susar, kulak kesilir. çünkü en güzel şeylerin, böylesine büyük acılar pahasına elde edildiğini herkes bilir!..
    ya da böyle der efsane

    ---- arka kapak----
  • colleen mccullough tarafından 1980 yılında yazılmış, türkçesi "gazap kuşları" olan çok hoş bir roman. ülkemizde neden bu kadar az bilindiğini anlamıyorum. ülke olarak hayran olduğumuz aşk-dram-fedakarlık gibi temaları kaliteli bir şekilde işliyor.

    kişisel olarak bir kişinin hikayesini uzunca bir dönem anlatan kitapları çok severim. (bkz: beyaz diş) (bkz: robinson crusoe) gibi kitapları bu özellikleri nedeniyle çok severim. çünkü bu kitapların ilk sayfalarında ve son sayfalarında ana karakterler inanılmaz farklıdır. bunları değişimini, değişmesine neden olan olayları okumayı çok severim. işte gazap kuşları da böyle bir kitap. kitabın ilk sayfalarında çocuk olan karakterler sonlarında yaşlanmış, çocuğu-torunu olan karakterlere dönüşüyor ve siz bir insanın hayatına başından sonuna kadar eşlik etmiş oluyorsunuz.

    okuyun efenim, hele de yukarıda bahsettiğim türü okumayı seviyorsanız hiç beklemeden okuyun.
  • gazapizm'in mahlasının ilham kaynağı olan roman
hesabın var mı? giriş yap