• uzun vadede arızaya bağlamak.
  • uydunet ile tanışmama vesile olmuş eylemdir. siz hiç ankara'nın ortasında bir semte 13 gün boyunca hizmet vermeyip telefon ve adsl faturalarını tam gönderen, cep telefonundan arayıp arıza kaydı açtırdığınızda size geri dönebilmek için hizmet vermediği sabit telefon numarasını soran ve ne hikmetse 12 günde bitiremediği tamiratı arayıp da noter vasıtası ile tutanak tutturacağınızı ve tutanağın bir kopyasını muhtarlığa mahallelinin de kullanıp dava açabilmesi için bırakacağınızı söyledikten sonra yarım iş gününde düzelten servis sağlayıcı gördünüz mü? ben gördüm. bunun neticesinde de 2010 yılından beri uydunet ile seviyeli bir birliktelik yaşamakta ve kablo tv hizmetinden kampanya dahilinde ücretsiz faydalanmaktayım. uydunet de arada sırada hız düşürse* ve hatta geceleri bazen "sen daha yatmadın mı diyen ebeveyn"e bağlayıp interneti 1 saatliğine kapatsa da 13 gün kestiği vaki değil.
  • piyango bileti almaktır.
    bir umut gibi görünür ama aslında gönüllü verilen fazladan vergidir.
  • tee tilkinin bakır sıçtığı bir yere bile (bkz: ömerbeyli) aynı gün içerisinde bir görevlinin gelip duruma bakması ve düzeltmesi ile sonuçlanabilir.
    şaşırmadım desem yalan olur ama gerçektir, bizzat yaşanmıştır.
  • sanırım 3 ay önce, öncesindeki 2 aylık şifre problemi sebebiyle tekrar yapma gafletinde bulundum. gerçi gaflet diyorum da, bir zararı olmadı bana. faydası oldu mu? en son aradığımda arıza kaydınızla yetkililer ilgileniyor dedi. artık ne yapıyorlarsa..
  • süpriz iddaa kuponu yapıp 100 misli basmaktır. bu sefer tutacak yeminle köşeyi döneceğim umuduyla beklersiniz.

    edindiğim tecrübeler sonucunda cinsiyet ayrımcılığı yapmayıp kalaylarsanız sonuca ulaşma hızınız bir nebze artar.
  • şaman adetlerinden biridir. aileler çocuklarının kısmeti açılsın diye yaparlar. bir şey olacağından değil de batıl inanç işte napacaksın.
hesabın var mı? giriş yap