• tırnakları uzun gözüksün die takma tırnak bile takıp iğrençleştikçe iğrençleşen*kızlar
  • adam gibi ve ölçülü uzatıldığı ve boyanmadığı sürece tırnakları ile takdirimi toplayabilecek kızlar.
  • sanıldığının aksine, tırnak uzatmanın temel amacı, cevredeki çokbilmiş, hıncal uluç misali erkeklerin takdirine şayan olmak ve dahi olamamak değildir. uzun tırnak, anneden kızına aktarılan bir deneyim ve gelenektir. uzun tırnaklı kizların orgininde, tırnaklarını uzatan, onlara bakan, ojeleyen anneler yatmaktadır. uzun tırnaklı kızlar,sait faikin "güzeller seçiliyor" öyküsündeki klasik güzellik tanımına (selvi boy, ceylan göz, inci diş, elma yanak, sedef tırnak) bir ucundan dahil olan kızlar, kadınlar, dişilerdir.

    insanların kendi bedenleri üzerinde karar almasını savunan, yeri geldiğinde moda diye, ömür billah çıkmayacak dövmeleri çok cool, acaip yerlere delinen piercingleri ziyadesiyle modern ve seksi bulan insanların, bu en zarif geleneğin temsilcisi kızlara saygı duyması, nice proteinle desteklenmiş tırnaklara alkış tutması gerkmektedir. uzun tırnak eli ince ve narin, özellikle bakımı yapıldığında kibar ve hanım gösterir.

    üstelik tırnak içindeki deri kalıntıları, tırnaklı kızlara saldıranları saptamada bir çok polis departmanı tarafından uzun bir süredir kullanılmaktadır. bakın ne öğrendik bugün! o uzun tırnaklar sadece en zarif duygunun bir göstergesi değil, hem savunma, hem saldırı, hem de suç delili saklama işlevlerini yerine getirmektedirler. sivilce sıkmak, kazı kazan kazımak, kaşınmak şöyle dursun!

    uzun tırnaklı kızlar, on küsür senedir dahil olduğum bir topluluktur. şüphesiz gururlu, törpülü, allahım tırnağım kırıldı, sokaga nasil çıkacağım şimdi? li mücadelemiz ölene kadar sürecek, vahşiliğimize tehdit, zarifliğimize süs olan tırnaklarımız hak ettikleri saygıyı elbet göreceklerdir.
  • elini kolunu salladığında "lan ya o tırnak gözüme girerse?" korkusu yaşatan kızlardır..
  • eğer sadece sağ elinin tırnakları uzunsa klasik gitar çalan kızlardır.
  • (bkz: taharet)
  • bakimliysa yakismayani yoktur cart kirmizi ojeli hali haric tercihen bogurtlen, koyu mor-artik ne deniyosa o renge- ya da ojesiz ki en iyisidir kanimca.
  • gerektiğinde bu uzuvlarını pençe olarak kullanabilen yaralı leopar misali kızlardır.
  • daha iğrenci var bunun
    (bkz: uzun tırnaklı erkek)
hesabın var mı? giriş yap