hesabın var mı? giriş yap

  • "bütün hesabı evli barklı adama kilitleyip boşanmasına üzülmek" şeklinde de açılabilecek olan başlıktır.

  • random gulme efektine yeni bir anlam getirir.

    -ahahasdflkshfjksadfsadkfashjsfkdhjfsdkfsadhfsadkjfsfdklfjfkhsjalhjfa shfsadhfasaklhjdjfda;jfdsaklhsafjhwesdbjedg
    +neye guluyosun olm?
    -laptopun sarji azaldi ya

  • bolulu teyzenin mantarı için: - "çok güzel. fransa'da bunu şaraplı lüdon sosu ile yaparlar." teyze: - "o da güzel olur."

  • fransa'nin 1. dünya savasi sonrasindaki savas bakani olan andre maginot'un tekrarlanmasi muhtemel bir alman saldirisina karsi ortaya attigi savunma fikri ile olusmustur maginot hatti. hat 240 km'den ibaretti ve son derece iyi hazirlanmisti. bu hatti geçmek isteyen bir ordu sadece erir biterdi. hat üzerinde yer alan kaleler birbirleri ile yeralti tünelleri ile baglanmisti ve mühimmat bu tüneller yardimi ile hattin bir ucundan diger ucuna rahatlikla tasinabiliyordu. hat sadece silahlarla degil, her türlü konforla da donatilmisti. düsman savasin tüm gerçekleri ile yüzlesirken, fransizlar arada bir içkilerini tazelemek için kendilerini bekleyen barlara gidebilecek, rahat yataklarda korkusuzca uyuyabileceklerdi. hat sadece alman sinirini kapsiyordu. isviçre ve belçika sinirlarinda devam etmiyordu. isviçre tarafsiz olmasi ile taninirdi, problem degildi. ingilizler de belçika üzerinden gelecek bir saldiri olmasi durumunda fransizlarla beraber hareket etmeye söz vermislerdi. zaten almanlar tanklarini buradan geçirmeye çalissalar doga onlari uzun süre engelleyecekti.

    almanlar maginot hattini geçmek için kasmadilar. yüzyillar önce cengiz han'in çin seddi karsisinda yaptigini yaptilar, yani etrafindan dolastilar. fransa'nin çok güvendigi ormanlar da alman tanklarini engelleyemeyince büyük savunma plani tam bir fiyasko oldu. almanlar kisa sürede paris'e girerek fransa'nin isgalini tamamladilar, ve on yillar boyunca büyük külfetler ile hazirlanan savunma hatti dogru dürüst kursun sikamadan teslim oluverdi.

    maginot hatti simdilerde sarap mahzeni, eglence mekani gibi amaçlarla kullaniliyor, ve halen dimdik ayakta. *

  • sabah 2,5 yaşındaki kızımı karşıma aldım konuştuk.2,5 yıldır ekmek elden su gölden yaşıyor.üzerindeki sorumluluğu anladı ve hemen elemenonline sitesine girip cv'sini doldurmaya başladı.
    iş bulabilecek yazarların yeşillendirmesini diliyorum.