hesabın var mı? giriş yap

  • standart geyiktir bu mahalle arası bankerleri. 91 gram altını kuyumcuya bir insan neden verir ki? kaybolmasın falan diye değil bırakın bu işleri. işletmek için verilir sonra da böyle olur işte. minimal çiftlik bank.

  • sözlük sayesinde tarihe karışabilecek bir his.

    üşenmedim okudum hepsini ve diyorum ki ''bu kadar yalnız varken, niye bu kadar yalnız var?''
    sözlük elinizin altında. tanışın, kaynaşın, evlenin be kardeşim.
    tanımaksa tanımak işte. bu başlık yetmezse evlilikle ilgili diğer başlıkları kurcala ne bileyim... armut piş ağzıma düş mü var? evlenmek isteyen ama ''şu şu şu sebepten olamadı'' diyen yazarın profiline gir, bak anlatmıştır kendisini, şöyle biriyim böyle biriyim diye satır aralarında en azından. az çok nasıl bir dünya görüşü var anlarsın. sonra da at mesajını gitsin. yansın mesajınız var yeşilleri, çalsın davullar.

  • okudum. çok uzun diyenlere özet geçiyorum. her rezalet gibi buraya yazacağım aklima gelmezdi diye başlıyor. pizzada böcek yok, kil yok, gramaj yerinde. soğuk hava bahane edilerek pizza geç gelmiş kurye ile tartışma çıkmış.laf sokmuş kurye. bedava yemek istiyorsan git cami var karşıda orda ye demiş.
    arkadaş sinir yapmış buraya yazmış.
    pek rezalet değil.

  • bu konuda bir kaç şey yazmak istiyorum. bilen biliyor ama bilmeyenler daha önce kullanmayanlar için aydınlatıcı olacağını düşünüyorum;

    eğer haritalama özelliği olan bir süpürge aldıysanız;

    (referans olarak bende viomi v2 pro var)

    1- ilk etapta evi tanıtırken benden size tavsiye yerleri değişebilecek tüm objeleri yukarı kaldırın, örn: sandalye kutu yerde duran saksı gibi. çünkü saksının olduğu yeri süpürülebilir alanın dışında bırakıyor sonra da saksıyı kaldırsanız dahi o kısmı süpürmüyor, aynı şekilde sandalyelerin ayağının yeri değişebilir eski yerini süpürmüyor. bundan kurtulmak için tüm evi yeniden tanıtmanız gerek, gerek yok. yeri değişebilecek her şeyi kaldırın evinizin haritasını tam çıkarsın sonra saksı olduğu için o alanı süpüremesin önemli değil, kaldırdığınızda süpürecek veya sağa sola kaydığında her yerini süpürecek çünkü tüm alan süpürülebilir alanın içerisinde.

    2- diğer modeller için geçerli mi bilmiyorum ama evi tanıtmaya başlarken şarj ünitesinden başlamalı kesinlikle elle müdahale etmeyin kafası karışıyor. temizlik bitti deyip şarj ünitesine geri gelip yerleştiğinde haritalama tamamlanıyor. şarj ünitesinden başlayıp şarj ünitesinde bitirmezse temp map'e atıyor, kayıtlı harita oluşturmuyor.

    2. evinizde onun görebileceği hizada ayna varsa örn: gardrop boy aynası gibi aynanın diğer tarafını da oda zannediyor. evi tanıtırken aynaların onun görebileceği hizasını kapatırsanız problem yaşamazsınız. yoksa her temizlikte aynadan diğer tarafa geçmeye çalışıyor. geçemeyince bırakıyor ama vakit kaybı.

    3- küçük kilim paspas gibi eşyaları süpürürken kaldırmanızı tavsiye ederim çünkü kendini onlara bir şekilde dolamayı başarıyor.

    4-bazı büyük kırıntıları alamayabiliyorlar. dış pervaneleri büyük kırıntıyı çok ittiriyor süpürdüğü alandan çıkıyor. ittirdiği yeri süpürmeye gittiğinde bu sefer de başka bir tarafa ittiriyor.

    5- fırçalarını ve haznesini düzenli temizlemenizi ve hep temiz tutmanızı tavsiye ederim performansını korumak için, zaten tüm fırçaları da haznesi de kolay çıkan aparatlar.

    6- mob özellikleri tartışmaya açık. hem benimkinde hem başka modeller kullanan arkadaşlarımınkinde süpürmesi kadar iyi bir performans göremedim.

    7- mi home uygulamamda her parçanın kaç saat kullanım ömrü kaldığı canlı olarak yazıyor buna göre yedek parça sipariş edebilirsiniz.

    8- evin haritasını çıkardıktan sonra temizlik zamanları ayarlayabilir bir kere kurduktan sonra her hafta istediğiniz saat ve günlerde istediğiniz odaları otomatik süpürtebilirsiniz.

    9- bu küçük bir alet beklentinizi ona göre tutun, boyundan çok büyük iş yapıyor ama sonuçta büyük bir markanın turbo premium gold best first el süpürgesi gibi değil.

    10- 2 cmye kadar her şeyin üzerine çıkmaya çalışıyor çıkmasını istemediğiniz bir şey varsa temizlik öncesi kaldırın.

    aklınıza takılan bir şey varsa yeşillendirebilirsiniz.

  • 5 6 yaşlarındayım, kız kardeşim yeni doğmuş, hasta ve güçsüz. istanbul'un yeni yerleşim yerlerinden birinde, çamurdan sokakları olan bir semtte yaşıyoruz. daha duvarlarındaki beton kururmamış bir kooparatif dairesinde kiradayız. duvarlar yeşil ve sürekli küflü. kardeşim sürekli hasta.

    ben de muz seviyorum. 1 kere mi ne yedim ama olmaz böyle bir lezzet abicim. kokusu, kabuklarını yana doğru açarak yeme durumu falan. böyle bir şeyin ağaçta kendiliğinden yetişmesi ibretlik yani. işte hatırlarım kardeşime güç bela muz alırlardı, annem bi parça verirdi sonra da tembihlerdi beni, "oğlum kardeşin hasta diye bunları yemesi lazım, çok pahalı alamıyoruz" diye. o evde o muz dururdu da ben gidip bir tanesini yemezdim, arada sırada kese kağıdını koklardım ama yemezdim.

    kız kardeşim evlendi şimdi, geçen gün onlara gittim, bir tabakta meyve getirmiş. dilimlenmiş muzlar... onlar öyle yenmez ki.

  • haksız yere diskalifiye edilen yarışmacı. herkes 8 yıl önce yaptıklarından sorumlu olsaydı yüksek mevkilerde bugün gördüğünüz kimseyi göremezdiniz.

    koca koca insanlar terör örgütü elebaşı sümüklü fetö'nün peşine takılıp 5 sene önce attıkları tweetler için kandırıldık deyip özür dilemedi mi? kaldı ki uğur o yaşta daha ergendi. o zamanlar hangimiz şimdi olduğumuz kadar sağduyulu ve olgunduk? cezalandırmada yaş sınırlamaları vardır mesela, işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılayabilme kapasitesi. neden olduğunu hiç düşündünüz mü?

    insanı delikanlıyken yaptığı şeylerden, hele hele internet çöplüğünü karıştırıp bulunan sözlerinden yargılamak hakkaniyete uygun mu?

    uğur bu entriyi okursan bi şekilde bana ulaş. davanı açayım, tazminatını alayım kardeşim.

  • olay tamamen sosyal ortam ile alakalı. bilgisayar oyunu her ne kadar asosyal bir aktivite gibi görünse de tadı arkadaşlarla beraber çıkar. 20li yaşlara kadar her oyunu birlikte oynayacağınız arkadaşlarınız vardır. internet/play statiton kafelerden evde online oynamaya kadar birlikte takılabileceğiniz birçok ortam mevcuttur. tek başına bile oynadığın bir oyunda yaşadığın her türlü anekdotu anlatabileceğin pek çok arkadaşın vardır. bir rts* oynarsın muhabbeti bir hafta sürer. pes'te bir maçta 7-0 yenersin 10 senede unutulmaz..

    ancak zaman geçtikçe bu tarz olayları paylaşabileceğin kişi sayısı bir bir azalıyor. yaşın artmasıyla birlikte hayata dair sorumlulukların artıyor. e haliyle senin de artık eskisi kadar boş vaktin olmuyor.. bu durumda da oyunlar artık eskisi gibi eğlenceli gelmiyor.

  • kabaca hesapla 2 pide yiyip 2 de ayran icmisler desek ve cebimizdeki bozuk 5 adet 1 lirayi dusunsek, biz o ayranlari aliriz da pidelere melul melul bakariz anca.

    bu duruma dusmemizde emegi olanlarin allah belalrini versin.