hesabın var mı? giriş yap

  • sümer tabletlerinde geçen beş bin yıllık beddua:

    “kaldığın yerlerin en hoşu kapının eşiği olsun.
    hep yol kıyıları olsun barınağın.”

    tutunamamak insanın başına gelebilecek en kötü şeymiş, hem de binlerce yıldır.

  • biyolojik anlamda bişey ifade etmez.
    biyolojik babam bana, 7 kat ellerin atmayacağı nice kazık atmıştır. kendisi sevgisizliğin, menfaatçiliğin, aşağılık kompleksinin, aile içi şiddetin filan vücuda gelmiş; iki ayak üzerinde yürüyen halidir.

    biyolojik olarak baba olmaya elverişsiz bi durumdaysanız bile takmayın bunu yani.
    kalbinizde karşılıksız verebileceğiniz yeterince sevgi, şevkat; minik bir başı göğsünüze sıkıca bastırıp kokusunu alabildiğinizce içinize çekebilecek kadar evlat hasretiniz varsa, gidip koruyucu aile olun...

    dölleyerek baba olunmuyor.
    emek vererek, sevgi vererek oluyor...

    çocukken ailemin evinden kaçıp çocuk esirgeme kurumuna sığınma hayalleri kurardım bazen... sevgisizlikten ölecek gibi hissederdim o küçücük yaşta. orada severler beni gibi gelirdi...
    eminim o kurumdaki çocuklar da, dışarıdaki ailelerin hepsini birer sevgi yumağı sanıyor...

    en azından biri için bu hayali gerçekleştirebilir, onun sıcacık yuvası, sevgi dolu-müşfik ebeveyni; vazgeçilmez ailesi, canı kadar sevdiği babası olabilirsiniz.
    benim babam gibi bazi biyolojik babalarin asla "baba" olamadığı bu dünyada...
    **

  • paris’de yasiyorum, olay bana yakin bir ilcede oldu. sonra arap ve afrikalilar butun ortaligi yakti. dun de gosteriler duzenlediler, toplu tasima sikintiliydi.

    17 yasinda bir arap polis tarafindan durduruluyor. altinda yuksek performansli bir araba var ve cocugun ehliyeti yok. ben bu tipleri biliyorum, bu araplar boyle arabalara binip abuk subuk hareketler yapiyorlar. asiri hiz yapiyorlar. toplum icin tehlikeliler.

    polis cocugu durduruyor. bu esnada cocuk arabayi hafiften polislerin uzerine surerek kacmaya calisiyor. polis de cocugu vuruyor. simdi cocugun annesi ve tanidiklari cikmis televizyona, benim cocugum soyle iyiydi boyle iyiydi. bu cocugun neresi iyi? sonra bir de ortaligi yikip yakmalari… bu araplar nereye gitse orayi bok ediyor.

  • kadına laf edip karışacağına kendini tesettüre sokmuş sporcudur. inancınızı böyle yaşayın canımı yiyin.

  • kimsenin yardım etmesine gerek olmayan hasta kadın. fas'a uçak kaldıran sağlık bakanlığı bir zahmet bu kardeşimizin tedavisini üstlensin.

    kendi vatandaşına bu kadar düşman bir iktidar yoktur tarihte.