hesabın var mı? giriş yap

  • sozlugun geldigi bu noktada bir "kezban" olmak icin turkce bir isme sahip olmanizin yettigini gosteren telefon.

    - adin ne?
    - ezgi
    - telefonun ne?
    - iphone
    - hahah kezbana bak hahahahahah

  • pazartesi diziler tekrar başlar, sonra eğlence mekanları açılır, sonra geliri deprem zedelere bağışlanmak üzere konserler yapılır.

    ligin adı şehit hatay-maraş-adıyaman olur, sonra futbol maçlarının geliri deprem zedelere bağışlanır.

    1-2 aya tüm enkazlar kaldırılır. seçim mitingleriyle yeni binaların parkların açılışı yapılır.

    depremin suçlusu yine muhalefet ilan edilir.

    bu afet için futbol ailesinin yardımları, desteği ve gücü çok ön plana çıktı. futbol sadece futbol değildir görmüş olduk. ama bugün bunu konuşmanın zamanı değil bence.

    her şeyin normale dönmesi ve iyileşmek için hayatın rutinleri bir şekilde başlamalı ama bence enkaz altında tek bir beden kalmadıktan sonra ancak…

  • muğla üniversitesi iibf de muhasebe dersinin 3. saati :
    - sen ! adın ne senin ?
    - inan hocam
    - çık dışarı !
    - neden hocam ?
    - sen 1. saat çok konuştun çık!
    - evladım senin adın ne ? arkasındaki ?
    - sinan hocam
    - sen de çık dışarı
    - hocam kafiyeden adam atılırmı ya !

  • genellikle boho veya boho-chic olarak adlandırılan bohem iç tasarım, tasasız, eklektik ve geleneksel olmayan bir estetiği kucaklayan bir stil. bohem/hippi kültürleri, küresel seyahatler ve sanatsal etkiler dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan ilham alır. işte bohem iç tasarımın bazı temel özellikleri ve özellikleri:

    eklektik karışım: bohem iç mekanlar, dünyanın dört bir yanından çeşitli desen, renk, doku ve stil karışımına sahiptir. zamanla toplanan iran halıları, etnik baskılar, makrome, eski mobilyalar ve dekoratif öğeler gibi öğeleri görmek yaygın bir durum.

    zengin renkler: canlı ve zengin tonlar, bohem tasarımda önemli bir rol oynuyor bu stilde. kraliyet mavisi, zümrüt yeşili ve zengin kırmızılar gibi derin mücevher tonları, sıcak toprak tonlarıyla birlikte sıklıkla kullanılıyor. renk paleti genellikle cesur ve cüretkar olup, görsel olarak canlandırıcı bir ortam yaratmakta ayrıca.

    katmanlı dokular: boho iç mekanlar, rahat ve davetkar bir atmosfer yaratan bir dizi doku içerir dersek yanlış olmaz. işlemeli minderler, saçaklı şallar ve tığ işi battaniyeler gibi çok sayıda dokulu kumaş bulursunuz. rattan, hasır, ahşap ve metal gibi malzemeleri karıştırmak da derinlik ve görsel ilgi katar.

    rattan: bir tür palmiye ağacının, bükülebilir gövdelerinin kesilmesiyle elde edilir. birçok kişi tarafından bambu ile karıştırılsa da aynı bitki ailesinin içinde olmamalarının yanı sıra rattanı bambudan ayıran en önemli özellik esnek ve bükülebilir olması.

    doğal unsurlar: bohem tasarım, doğanın güzelliğini kucaklayan bir tasarım. hem büyük hem de küçük bitkiler, mekana tazelik ve canlılık getiren bu tarz için çok önemlidir. sarmaşıklar veya saksıda sulu meyveler gibi iç mekan bitkileri genellikle dahil edilir ve kilim ve aksesuarlar için jüt, kenevir ve sisal gibi doğal malzemeler kullanılır.

    küresel vurgular: mekanın sahibinin seyahat eden biri olduğu hissi, bohem iç mekanların karakteristiğidir. etnik desenler, fas fenerleri, hint halıları ve güneydoğu asya'dan ilham alan dekor, eklektik ve uluslararası bir hava yaratmak için yaygın olarak kullanılır. bu kültürel vurgular, hikayeler anlatmaya ve bir macera duygusu eklemeye yardımcı olur. deneyin ve görün.

    sanat eserleri: boho iç mekanlar genellikle hem küratörlüğünü yaptığı hem de kişiseleştirilmiş hissi veren bir dizi sanat eseri sergiler genelde. tablolar, fotoğraflar ve baskılarla dolu galeri duvarları, eşsiz heykeller ve el yapımı el işleri, mekanın bireyselliğine ve yaratıcı ruhuna katkıda bulunur diyebiliriz.

    rahat ve konforlu: rahatlık bohem tasarımın anahtarıdır. insanların gevşeyebileceği rahat ve rahat bir atmosfer yaratmakla ilgili bir şey. rahat oturma alanları, yer minderleri ve hamaklar, uzanmak, okumak veya sosyalleşmek için konforlu alanlar sağlar. pofuduktur.

    genel olarak, bohem iç tasarım bireyselliği, yaratıcılığı ve kişisel tarzı ifade etme özgürlüğünü kutlar. karıştırmayı ve eşleştirmeyi, kusurları kucaklamayı ve sıcak, davetkar ve benzersiz bir şekilde kişisel hissettiren bir ev yaratmayı teşvik eden bir tarz.

    kullanın, kullandırın. benden bu kadar.

    kaynak: chatgpt

  • niye cümle içinde duraklattığını buldum. ilk bakışta "nokta mı lan o?" deyip bir duruyorsun seni afallatıyor öyle duraklatıyor. sonra "haa kuyruğu varmış" deyip devam ediyorsun.

  • denenmiş ve aynı gün ikincisini yapacak kadar beğenilmiş bir tarif de benden, daha doğrusu jamie oliver'den:

    1 paket (200gr) bitter cikolata. ben lindt extra dark %70kullandım.
    250 gr tereyağ
    80 gr toz kakao
    65 gr un
    360 gr toz şeker
    4 yumurta
    1 kaşık kabartma tozu

    isteğe bağlı az vişne kurusu ve az pecan. (pecani bulmak zor, tadim'in karışık çerezinde var. ya da fantaziye lüzüm yok ceviz neyimize yetmiyor) ben şahsen her ikisinden de az az koydum.

    çikolatayı ve tereyağı benmari usulü eritin. tamamen eriyince içine vişne ve pecan/ceviz'leri karıştırın.
    kakao, un, şeker, kabartma tozunu bir kapta karıştırın, içine çikolatayı ekleyip yeniden karıştırın. en son yumurtaları ekleyin. tabii çikolata artık soğumaya yüz tutmuş olmalı ki yumurtalar kokmasın.
    180 derecede 25 dakika pişirin. dışı hafif kuru gibi içi de sünger gibi oluyor, pek başarılı peeek. zaten bu çocuğun * tariflerinden uygulayıp da beğenmediğim birşey olmadı.
    orijinal tarifte portakal kabuğu rendelenmiş krema ile servis edin diyordu. ben servis tabağına aldıktan sonra üstüne azıcık kakao serptim.