hesabın var mı? giriş yap

  • kadın doğumcular tatillerine zamanında gidebilsin, ya da bencil annelerin bir tarafları patlamasın diye yapılan sezaryenle karşılaştırıldığında çok daha az komplikasyonu olan, doğal ve doğru seçimdir.

    normal doğum, doğum kanalından geçmekte olan bebeğin ciğerlerine gelecek baskı sayesinde, ciğerlerdeki amniyon sıvısını daha kolay çıkaracağı için ıslak akciğer tarzı belirli bazı sezaryen komplikasyonlarından bebeği korur, büyüme ve gelişme çağında olan bebeğin doğum esnasında anneden geçecek olan anestezikleri almasını (ki bunların bir kısmı solunumu bile baskılıyor) engeller.

    normal doğum anne ile bebek arasındaki ilk bağın oluşumunu (bkz: emzirme) hızlandırır, bebeğin can suyu olan kolostrum'a erişimini kolaylaştırır. bebeğin doğum kanalından birçok flora bakterisi almasını sağlayarak bir çok yararlı bakteri ile kolonizasyonu sağlar.

    sezaryenin zorunlu olduğu haller dışında normal doğum her zaman ilk tercih olmalıdır. keyfi nedenlerle sezaryen yapmak malpraktis kabul edilmelidir, keyfi nedenlerle sezaryen yapan doktor mal doktordur, keyfi nedenlerle sezaryen isteyen kadın bencildir ve anne olmanın kendisi için uygun olup olmadığını bir kere daha düşünmelidir. (bkz: sezaryenin zorunlu olduğu haller hariç)

  • kaçmasınlar. dün mesleklerinden attıkları adamlar kaçmadılar yattılar. dün sırtına basarak torpille ezip geçtikleri adamlar kaçmadılar ülkede didindiler. ölmeseler iyiydi ama allahın sopası yok derler

    edit : imla. (teşekkürler @kafirimam)

  • "-risk aldığınızı söylüyorsunuz. bu sorulardan dolayı işinizi kaybetseydiniz, pişmanlık yaşar mıydınız?

    -hayır. 15 yıldır en kaba tabiriyle televizyoncuyum. 4.5 yıldır kamera önündeyim. tanımadığım insanlardan ‘sizi ve programınızı çok seviyoruz’ kelimelerini duymak bir armağan. ancak ben bundan çok kolay vazgeçerim. bu işte kimleri gördüm, ellerin üzerinde taşınan ve bir anda esamesi okunmayan. benim mesleğim metin yazarlığı ve televizyonculuk. onu da yapmazsam mutlaka bir iş bulurum kendime. ‘kelime oyunu’yla başlamadım hayatıma, onunla da bitirebileceğimi zannetmiyorum. o yüzden bir sıkıntım, pişmanlığım olmaz. şimdi kazandığımdan daha az para kazanırım çok sorun değil. çok az paralarla yaşadığım zamanlar da oldu."

    tanım: adam tam bir delikanlı çıktı rıza baba.

  • "oğlunun ölümünden 3 gün sonra tekirdağ’daki evlerine 2 kişinin geldiğini anlatan baba murat oğraş “tarım bakanlığı adına başsağlığına geldik’ dediler. bir kişi de adalet bakanı’nın danışmanı olduğunu söyledi. her türlü maddi manevi yardımı yapacaklarını fakat basında otelin adının kullanılmamasını istediler. antalya’ya savcılığa gidip olayı anlatıp dilekçeyi verdim. tehdit edenlerle ilgili soruşturma başladı” dedi."

    sen ne biçim bir adalet bakanlığı yetkilisisin ki öleni değil öldüreni korumanın derdine düşüyorsun?

  • dün sahte gülüşlerim ve zor sebat edip saygıda kusur etmeden gerçekleştirdiğim eylem.

    ulan pezevenki görsen sanki kendi parasını veriyor bana. bir kasılmalar, bir gerinmeler, bir gevrek gevrek veriyim mi vermiyim mi sırıtması, aptal saptal espriler felan.

    vay arkadaş kimsenin karşısına elinde koz olmadan çıkmıycaksın. savunmasız olunca maskara oluyorsun bildiğin.

    buna bir çare bulunmalı.