hesabın var mı? giriş yap

  • "2000 binden fazla saygın akademisyenden atıf almış bir akademisyenle karşı karşıyadadırlar."

    şu cümleyi bir profesör mü yazmış ? daha çok arda turan açıklamasına benziyor.

  • evliya çelebi’nin anlattığına göre 1. viyana kuşatması sırasında surlarda açılan bir gedikten şehre dalan osmanlı askeri çerkes dayı, sonrasında içeride tek başına olduğunu fark eder ve şehit olana kadar çarpışır. kral ferdinand bu büyük kahramanı şehit olduğu eve defnettirir. gâvur sokağı’ndaki (strauchgasse) bu evin köşesinde çerkes dayı’nın kılıç sallayan bir heykeli bulunmaktadır: görsel
    görsel

    bu heykel viyana'nın heidenschuss meydanı ile strauchgasse'nin kesiştiği 1 numaralı montenuovo sarayı olarak bilinen binanın birinci katında yer almaktadır.

    ekleme: heykelin bulunduğu yerin google haritalar üzerinden tam konumu: adres

    konum bilgisi için mr scary nickli yazara teşekkür ediyorum.

  • rift, bir zamanlar bütün olan iki kütle arasında oluşan yarık demektir.
    büyük rift vadisi, doğu afrika rift vadisi, afrika-arabistan rift vadisi ya da sadece rift vadisi olmak üzere farklı isimlerle anılıyor.

    vadi tamamı 6400 kilometre uzunluğunda olan ve doğu afrika’dan lübnan’daki bekaa vadisi’ne ve oradan da türkiye’nin güneyindeki amik ovası’na kadar uzanan büyük rift sisteminin en büyük bölümünü oluşturuyor. hatay'ın da altından geçen ve doğu anadolu fay hattı ile birleşen bu fay dünyanın en büyük fayıdır.

    büyük rift’in oluşumunda afrika levhası ve arap levhası olarak iki büyük levha rol oynuyor. bu levhalar birbirinden uzaklaşarak vadiyi oluşturmuştur. vadinin adı kâşif john walter gregory tarafından konmuş. genişliği 30-100 kilometre, yüksekliği ise birkaç yüz metreden 4500 metreye kadar ulaşabiliyor.

    vadi jeologlar kadar biyologlarında ilgisini çekmektedir. çünkü canlılığın buradan başlayarak dünyaya yayıldığı düşünülmektedir. rift vadisinin oluşumu topografik, jeolojik değişimi tetiklemiş, hava akımlarının davranışlarını değiştirmesi bakımından meteorolojik değişimi sağlamıştır. dolayısıyla da iklimsel değişimi, bitki örtüsü ve yaşam bakımından ekolojik ve biyolojik değişimi sağlamıştır. bu değişimler de çeşitliliği ve türleşmeyi doğrudan etkilemiş, sonuçları içinde insanın da bulunduğu evrimsel açıdan çok büyük adımların atılmasına neden olmuştur.

    kaynak
    kaynak

  • sağol kardeşim kaptım 6 tane. +1

    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    amd fx-8320 @ 5 ghz / xigmatek red scorpion // ga-990xa-ud3 rev3.0 // gskıll ripjawsx 2*4gb 1866mhz // powercolor r9 270x turbo duo // ıntel® ssd 335 series 240 gb / 2*toshiba 1tb 64mb 7200rpm / 2,5" 1tb expansion usb3.0 / 3,5" seagate 2tb new expansion usb 3.0 // seasonic m12ıı 80+ plus bronze 750w // akasa freedom xone // acer t272hlbmıdz

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    converse in benim gözümde normal fiyatına satıldığı indirimdir.

  • hafta sonları akp'li belediyelerin büyük oy farkıyla şeçilmiş olduğu beldelerde yaşayanların akın akın gezintiye gelmelerinden.

  • ulan zaten gitsen de alacak bir şey bulamıyorsun ki. 4. yıldızı takmışız ne adam gibi bir tişört var ne forma. başkaları olsa 100 trilyon para yapardı 3 ayda.

  • birinci sınıf öğretmeni olmak. hem çok meşgul oluyorsunuz depresyona zaman kalmıyor, hem de aynı şeyleri 743 kez tekrardan algılarınız yavaşlıyor, depresyondaysanız da anlamıyorsunuz. ben mesela geçenlerde girdim sanıyorum, tam anlamadım ama. etraflıca düşüneyim bunu dedim eve gidince, meşgul insanım şu an. ama evimizin karşısındaki binayı yıkmışlardı, bir sabah beton döktüler. temelinde binanın kocaman bir boşluk vardı, siz deyin boşluk kadar içinizdeki , ben diyeyim yalnızlık kadar. bir miktar ağlamış olabilirim. az ama. bir annenin yavrusuna yapabileceği haksızlık kadar. beton dökmek bu aralar acıklıdır, bilemezsiniz. bazı sabahların beton döküp ayaklarına, denize atmak geliyor içimden. olmasalar. yıkılıyor, yapılıyor evler yeniden. ben bir tek tuğla koyamıyorum. kamyonlarcaydı tuğlalarım. bunlar oyalıyor nihayetinde işte, iş-güç. düşünmüyorum hiç. ama depresyonda değilimdir, sanmıyorum.

    kendi kendimin doktoruyum yemin ederim. keşke tetikçisi olsaydım kendimin, parası neyse verip; hayata karşı kendimi tetiklerdim.

  • başlık: sevgilim güney koreli soruları alayım

    1. evet beyler amı dar diğer sorular gelsin

    3.guney koreliler de japon demi panpa ?

    5. @3 cahil piç

    10. amı sansürlüdür kesin

  • hangi mesleği yaparak mutlu oluyorsa o meslek. eve geldiğinde yaka silkiyor olmasın, mutsuz gelmesin. gerisi de halledilir.